Ahojte, chcela by som sa opýtať, pracujem na dobu určitú, zastupujem kolegyňu, ktorá je na materskej. Aké mam možnosti, ako to spraviť tak, aby zamestnávateľ nebol ohrozený? Čo vyplýva z toho pre mňa, mám nárok na materskú? Zmluva je písaná štýlom doba určitá na zastupovanie xxx. Na danej pozícii sme dvaja, obaja sme na záskok..jedna kolegyňa by sa mala vrátiť v septembri, tá moja január 2016. Ak by som oslovila kolegyňu, ktorú síce nezastupujem, ale má prísť skôr, čo to pre mňa znamená, je to vôbec možné? Najlepšie asi, aby mi poradila nejaká personalista, ak je medzi nami. Kazdopadne vopred ďakujem za každý názor.
Nechcem ohroziť môjho zamestnávateľa, čiže mi napadlo, že by sa mohla vrátiť kolegyňa, ktorú zastupuje moja kolegyňa, nie ja. Tá moja má v pláne sa vrátiť 1/2016, kolegynina 9/2015 a teda ostala by kolegyňa plus kolegyňa s návratom 9/2015. Len by prišla skor, povedzme 6/2015. Ale keďže by sa nevrátila kolegyňa, ktorú zastupuje, neviem, či je to vôbec možné. V danej firme pracujem od mája 2014, predtým v inej firme 3,5 roka.
@evittam, hádam som to napísala zrozumitelnejsie.
@meedulienka No stale neviem co teda chces a v com ho nechces ohrozit?! Ked pôjdes na MD,mas na nu narok a PP ti skonci ako som ti pisala.
Tiez nechapem, v com ma byt akoze zamestnavatel ohrozeny? Ak niekto zastupuje pocas MD/RD kolegyne xxx, tak ako nahle pride do prace, zastupujuca kolegyna ma ukoncenu zmluvu, samozrejme, jej zamestnavatel moze ponuknut ine miesto. Ale este raz, v com ma byt zamestnavatel ohrozeny?
ja ti vobec nerozumiem.jedina ohrozena si tu ty.ak sa tvoja predchodkyna vrati skor z materskej,jedina ohrozena si ty,lebo by si musela odist.ved ak sa nevrati z materskej kolegyna,ktora odisla prva,tak ostava zena,ktora ju zastupuje az do casu,kym sa nevrati.v tomto pripade tvoj zamestnavatel nie je nijako ohrozeny
Skúsim dat mená.. na zástupe janky je júlia, na zástupe katkY je päťka. Janka sa má vrátiť 9/2015, katka 1/2016. Ja som teda päťka, na materskú by som mala nastúpiť v 7/2015. Ale keďže katka sa má vrátiť až 1/2016, môže prísť na moju pozíciu janka? Teda, že janka by prišla už 7/2015 a nie až 9/2015. Teda na moju pozíciu by sa vrátila kolegyňa, ktorú v skutocnosti zastupuje júlia. Skratka, ci je to možné, co bude zo zmluvou, keď ja zastupuje katku, ale vráti sa janka,vykrytie obdobia do 1/2016, a tým by sa predĺžila práca aj julie.
Dáva to zmysel?@sunshineka, @canella,@evittam
@meedulienka nuz podla mna riesis to ty zbytocne nie je to tvoja starost ale rozhodnutie zamestnavatela ako si to upravi, tebe pracovny pomer skonci tak ci tak nástupom tej Katky spat do prace bez ohladu na to ze budes v tom case na materskej dovolenke. Pracovny pomer sa ti skonci.
To ci zamestnavatel doriesi tuto situaciu tym ze da Julie po nastupe Janky novu zmluvu na zastupovanie zasa Katky do toho casu nez sa vrati je jeho vec a jeho pravomoc, moze to urobit ...
ked sa vrati Janka tak Julii konci zmluva kedze slo o pracovny pomer na dobu urcitu, detto sa tyka teba ...
@maznacik007,ďakujem. To mi len napadlo, aby som nebola za zlú, zamestnávateľ mi dal šancu a .. chcem byť len férová a prísť už aj s nejakým riešením, aj keď to nie je moja starosť. Z toho mi ale len vyplýva, že akokoľvek to dopadne so zmluvami, moja skončí až po návrate matky.
Katky, preklep.
@meedulienka nie AZ, ale UZ !!! takze k 31.12.2015 by som cakala oznamenie o ukonceni pomeru z dovodu nastupu do zamestnania pani Katky.
Mám riadnu prác.zmluvu na polovičný úväzok na dobu určitú do 8.12.2017. Momentálne som od 20.11 na PNke. Čo teraz? Predĺži mi zamestnávateľ zmluvu ďalej...alebo ako. Môže má prepustiť teraz?
@meedulienka Môzes poriadne a zrozumitelne napisat co vlastne chces vediet? Ak mas zmluvu na dobu urcitu,tak PP skonci dnom navratu tej,ktoru zastupujes,ak sa so zamestnavatelom nedohodnes inak. Co sa tyka naroku na matersku,nepises ako dlhi si zamestnana.