Práca na čiastočný úväzok

15. apr 2024

Ahojte. Pracujem na čiastočný úväzok. Nakoľko nám vzali odmeny, čo mi robilo cca 200e, rozmýšľam nad zmenou práce. Muž má na to taký názor že nemám špekulovať, že inde 900e na čiastočný určite nezarobím. A navyše budem mimo svojho vyštudovaného odboru, práca ma baví, kolektív ujde. Ja mám však pocit že v tejto dobe doniesť domov takýto peniaz je málo ☹️ robím v nepretržitej prevádzke, tzn. Ak mi vyjde tak aj víkendy, sviatky, nočné..(mesačne tak 1 víkend, 3-4 nočné) S tým že odrobím max tých 115 hodín +- podľa mesiaca. Je to málo? Normálne? a mám čušať aspoň kým sú deti malé? Naozaj nad tým dlho uvažujem a nemá mi kto poradiť.

ms_green
15. apr 2024

Nepíšeš, čo znamená "čiastočný úväzok". Podľa hodín to vyzerá na nejaké 70%. 900 na taký úväzok síce nie je "nič moc" ale to tiež záleží od toho kde bývate a aké máte náklady na život. Ak vám aj bez odmien peniaze vychádzajú tak by som sa asi priklonila k manželovi. Nepíšeš aké veľké sú deti a ako je o nich postarané. Škôlka? Jasle? Ak máš pracovnú dobu, ktorá ti umožňuje s nimi tráviť čas a nie ste na tom finančne zle, asi by som inam nešla. Dnes je ťažké nájsť prácu na čiastočný úväzok, je jej málo a zamestnávatelia to moc nechcú. Ak máš dobrý kolektív a nevadia ti nočné.

martinkatinka
15. apr 2024

Ta suma nie je horibilna, vzhladom na to, ze v podstate je to minimalka plus zakonne priplatky za vikendy a nocne. Odmeny nie su narokovatelne. Takze je cisto na tebe, ci okrem tejto jednej nevyhody, ti tam ostatne veci vyhovuju.

stannkal
15. apr 2024

Autorka ty musíš predsa sama vedieť, koľko by si za tu prácu dostala na plný úväzok. Potom si to už len prerátaj na tvoj úväzok a budeš vedieť ci si adekvátne ohodnotená. Nemôžeš sa pozerať na absolútnu sumu ale na hodinovú sadzbu.

deti95060810
15. apr 2024

možno máš aj iné benefity ako len čiast. úvázok...
u mňa je to napr. vzdialenosť do práce...

petronelag
15. apr 2024

Keď tu aj práca vyhovuje, aj kolegovia a dá sa to zvládnuť pri deťoch, tak by som tiež za 200€ nešpekulovala, môže sa o nejaký čas situácia zmeniť, nejaké odmeny znovu dajú.
Len keby som mala istú vhodnejšiu prácu.

autor
15. apr 2024

Finančne vychádzame dobre, nesťažujem si. Ale čo si budeme, mohlo by byť aj lepšie 😁 problém je práve to že takto síce dochádzam dosť ale stále je to únosné, musela by som cestovať ďalej alebo pracovať mimo odboru. Takže sa mi to neoplatí. Mám dosť času na deti, vďaka týmto službám sa vieme s mužom prestriedať. Ak by som išla na plný úväzok, automaticky mi dajú aj nadčasy a to by som už nedala. Obe deti zatiaľ chodia do škôlky takže sú ešte pomerne malé.