Práca - motorizovaná doručovateľka

janebo43
10. nov 2024

Ahojte 🙂 začala som pracovať ako motorizovana poštová doručovateľka moja otázka znie či môžem pre osobné dôvody odmietnúť danú obec -rajón

S inymi dedinami mestami nemam problem kde ma šupnú

Za kazdu odpoved Vám ďakujem

kacena4
10. nov 2024

preco sa na to pytas na konovi ale nie svojho zamestnavatela?? je to na vzajomnej dohode

janebo43
autor
10. nov 2024

@kacena4 bola som len jeden deň …. Zatiaľ veduceho ani neviem koho mam pretoze som zaradena inde ale zaucam sa na inom mieste veduca posty mi neni veduca tak som z toho zmetena 🙈

aaadkaaa
10. nov 2024

Cisto logicky, nie, nemozes. Rajony su podelene. Kto tam bude chodit miesto teba? Myslis,ze nejaka dorucovatelka sa s tebou vymeni mimo svojej trasy?

lonely66
10. nov 2024

@janebo43 čo znamená motorizovaná? to máš normálne auto alebo nejaký prostriedok, ktorý využívaš pri práci?

melanta
11. nov 2024

@janebo43 odmietnuť v podstate môžeš, ale zamestnávateľa to nemusí zaujímať. V pracovnej zmluve máš buď uvedenú konkrétnu lokalitu, ktorá ti prislúcha - čiže nemôžeš si vyberať kam z tých lokalít áno a kam nie. Alebo máš v zmluve neuvedenú žiadnu lokalitu a vtedy ťa môže poslať kamkoľvek a ty si povinná ísť. Je možné ukončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe, ak ti pracovné podmienky nevyhovujú.

janebo43
autor
11. nov 2024

@melanta v prac zmluve mam uvedenu danú obec kam patrím

janebo43
autor
11. nov 2024

@lonely66 no zatiaľ nemam ale rajon kde budú viac dedín tak môžem využívať auto

lonely66
11. nov 2024

@janebo43 no ale súkromné alebo zamestnanecké?

zuzana76
11. nov 2024

@lonely66 aj k nám chodí doručovateľka na aute, auto pošty, takže asi služobné bude mať.

lonely66
11. nov 2024

@zuzana76 aha, ďakujem, ešte som nepočula o takej pozícii

janebo43
autor
13. nov 2024

@lonely66 no malo by byt firemne ale co tak pocuvam od druhych twk chodia na svojom

lonely66
13. nov 2024

@janebo43 to nie je problém, ak si vykážeš kilometre, ktoré ti preplatia, plus opotrebovanie auta. bežne sa to tak robí. problémom bude, ak ho budeš využívať a nedostaneš za jeho opotrebenie + PHM nič...