Práca mi nejde ako by som chcela

11. sep 2024

Ahojte. Už skoro dva mesiace robím na pozícii, o ktorú mi veľmi išlo. Firma má veľmi dobré benefity, môžem robiť z domu, sú tam rôzne peňažné príspevky, fajn plat. Dostala som sa do menšieho tímu, tam je tiež všetko fajn. Problém je, že sa cítim stratená v tom, čo robím. Príde mi, že mi dlhšie trvá pochopiť spojitosti (ide o trochu komplikovanejšie odvetvie, v ktorom robím prvýkrát). Keď sa naučím jednu vec, príde niečo iné, sú tam rôzne výnimky, aj keď mám poznámky a nejaké materiály, nie je tam všetko. Zatiaľ som možno v polovici toho, čo reálne pozícia obnáša, ale je toho na mňa veľa. Som perfekcionista a možno až príliš si beriem k srdcu keď niečo spravím "zle", aj keď nejde o nejaké závažné chyby (a zas nerobím viackrát tú istú chybu). Snažím sa utešovať sa tým, že nemôžem čakať, že budem za 2 mesiace na úrovni ľudí, ktorí tu robia roky, ale cítim sa v tej práci veľmi neisto, už som aj začala pochybovať, že či na to mám. Dvaja veľmi skúsení ľudia z tímu v priebehu nasledujúcich 2 mesiacov odídu, už budem tým pádom musieť pracovať aj sama na komplikovanejších veciach. Začínam trochu panikáriť...

katkaseiner
11. sep 2024

2 mesiace (pises dokonca skoro 2 mesiace) je strasne kratka doba na niektore prace. Sama robim v novej firme rok aj stvrty mesiac (predtym som bola 12 rokov v inej) a este stale su veci v ktorych si nie som ista... Tie dennodenne zvladam, ale tasky ktore su zriedka... no mam otazky.
Neverim ze niekto caka ze za 2 mesiace budes expert... ak toto povies aj po roku ze ti to proste neide - ok. Ale ani nie po 2 mesiacoch je to velmi kratko.

sono2
11. sep 2024

Mne trvalo 8 mesiacov, kým som bola sžita s prácou a mam ju v krvi. Neviem o čo u teba ide takže ťažko.
Ja som mala na začiatku z mojej roboty Španielsku dedinu a nerada by som niekoho zaúčala😂
Trocha opravím, vedela som tak za 5 mesiacov už všetko, len stále robila chyby.

derdia
11. sep 2024

Daj tomu čas....aspon pol roka. Ved aj pri výchove detí neviem hneď všetko v prvý den😊

ruzenka0504
11. sep 2024

Podľa mňa je to úplne normálne 🙂 ja keď som začínala v práci v úplne inom odbore čo dovtedy - v podstate komplet všetko som sa musela naučiť tak si pamätám, že prešiel až rok čo som si povedala, že konečne si môžem povedať, že to už všetko viem 😀 samozrejme nikto nemôže čakať pokiaľ robíš niečo nové, že budeš za mesiac vymakaná ako kolegovia čo sú tam roky

victory7897
11. sep 2024

Ja sledujem takto v živote, že kopu ľudí je na pozíciách o ktorých nevedia nič ,a sú tam roky rokúce a vôbec o sebe nepochybujú...nauč sa čo môžeš ,urob pre to maximum a drž sa tam zubami nechtami ..

madeincssr
11. sep 2024

Pre rozumne vedenie je najcennejsi pracovnik, ktory je lojalny, chce [to] robit a je poriadny (kvalita prace, tvoj perfekcionizmus). Ucenej z nebe nespad. Do komplikovanejsich detailov sa clovek zauca aj roky. Este je kratka doba na to nieco si vycitat. Bud vludna, mila, najdi spolupracovnikov, ktori ti pomozu, poradia. Vacsinou ked sa slusne spytas, ludia pomozu.

sono2
11. sep 2024

@victory7897 ináč, je to smutné, lebo takýto ľudia sa tam dostali len podľa známosti.
Ja mam prácu tiež cez kamarátku. Neviem si predstaviť, ako sa človek dostane na pozíciu a nevie o nej mäkké f, s tým, že sa musí naučiť úplne všetko. Ja som hľadala prácu dosť dlho a sem by som sa bežne nedostala.

Mohla by si nám opísať, čo robíš a načo máš vzdelanie? Štýl, akým si sa dostala do práce?

Ináč aj vodičský, šofér si najskôr po pol roku.
Ja som si bola istá až po 2 rokoch.
Čiže všetko má svoju postupnosť.

autor
11. sep 2024

Ďakujem pekne za skúsenosti. Totiž v predošlej práci som už na konci skúšobnej doby pracovala samostatne a vedela som čo a ako mám robiť a riešiť (bolo k tomu viac materiálov), tak ja súdim hlavne podľa toho. Aj keď je pravda, že tam toho bolo menej.

Ide o prácu v korporáte, treba ovládať prácu s rôznymi internými systémami, pracuje sa s dátami. Nejde však o úplne procesnú či administratívnu prácu. VŠ síce mám, ale iného zamerania, v podstate ani neviem aká VŠ by v prípade tejto práce pomohla najviac, kdeže ide o veľmi špecifické systémy - kolegovia majú rôzne školy. Čo sa získania práce týka, normálne som prešla 2 kolami pohovorov.

mamickalisticka
11. sep 2024

Lebo v dnešnej dobe sa očakáva od všetkých, že majú 20rokov a 30 ročnú prax. Všetko hneď ovládať, vedieť a pracovať samostatne a neexistuje sa niekoho niečo opýtať. A keď náhodou po prvom dni nejdeš ako švajčiarske hodinky, tak poväčšine zazeraju. Obrazne povedané, ale výstižne.

sono2
11. sep 2024

Tak sa naučíš, podľa mňa je nereálne po 2 mesiacoch všetko ovládať, ja som tiež vedela že čo, ale stále ma niečo zaskočilo, niečo som zabudla. Teraz pozriem a vidím chybu od kolegov, účtujem v špedičke akty v zahraničí, čiže ešte aj kolegov kontrolovať, lebo veď účtujem peniaze a boli by chyby.
Ja som tiež myslela, že naučím, veď princíp chápem, ale taka ta automatickost príde len časom. To nikto nezíska hneď, hlavne, keď to je niečo nove.

mimirka32
12. sep 2024

S akymi datami pracujes? Spracuvavas data? V akom toole?