Ahojte.. doteraz manžel pracoval ze každý deň chodil domov ..mame malú dcérku (ešte babatko )..teraz ma odísť cca na 6-8tyzdnov..
Zostaneme úplne samé keďže rodicia bývajú ďaleko.
Ako to zvládate co ste samé z deťmi? Nejak ťažko sa mi to vstrebáva len čo na to pomyslím..trosku si aj namyslam (co ak mi príde zle budeme samé a xx ďalších)(viem je to v hlave len ) no nejak sa toho neviem zbaviť už teraz mi je nejak smutno keď na to pomyslím ze odíde...
Neľutujem sa verím ze to zvládneme no toto sa mi zvláda proste ťažko ze takto bude preč už...
to ide do nórska, že na 6-8 týždňov? 😲 no to by som nedala pri malom dieťati. navyše, čudujem sa aj jemu, že ide od malej dcéry na tak dlhý čas. veď bude pre ňu úplne cudzí :(
@panelacikova prosím ťa, čoby bol pre ňu cudzí. Neviem čo ju stresujes.
Ide jednorázovo alebo bude takto chodiť pravidelne?Ak pravidelne, tak chod s ním, buďte spolu.
Aj môj manžel pracuje v zahraničí. Tiež máme deti - 7r + 1r. Som na ne prakticky tiež sama, ale dá sa to zvládnuť. Cudzí si nie sme, denne si voláme cez messenger, takže keď príde domov, ďalej normálne fungujeme, ako keby ani neodišiel. Chodí na 3 - 4 týždne. Keď pracoval doma, tiež bol celé dni preč, takže sme sa vídali len večer. Neboj, zvládnete to! 👍 Vypustí všetky tie strachy z hlavy von. Teraz si ty tá silná supermamka. 🦸♀️ S dcérkou si nájdete spoločný režim a tatino sa o pár týždňov vráti. 🌞
jemine v dnesnom svete plnom technologii si ozaj cudzi nebudu 🤷♀️ 6-7 tyzdnov vobec nie je taka katastrofa, narocne to bude, to nepochybujem, narocne to bolo, ked moj muz bol prec aj bez dietata ale ako pise Ivka, neda sa ist s nim? ty si predsa na materskej/rodicovskej (tipujem) a ak je to len trochu mozne 😃 neviem co tam ide robit - okej ak je to jednorazovo, tak to proste zvladnes ale ak by to malo byt opakovane, tiez by som sla s nim, muzovi hrozilo, ze pojde do zahranicia na projekt a dohodli sme sa, ze by som sla s nim, nasej firme je jedno, ci z budgetu na ubytovanie plati hotel alebo byt a ja by som vlastne zmenila miesto, kde kocikujem 😃 ale vravim, netusim ci je to mozne a navyse ak tam ide, lebo potrebujete peniaze, tak aj to si treba hovorit, ze on mozno tiez sa netesi, ze ide ale robi to pre vas a aby ste mali viac moznosti
Ono viem, že sa toho bojíš, no ja napríklad tak fungujem už niekoľko rokov a je to skôr o zvyku. Obaja vieme, prečo šiel za prácou za hranice a viem, že sa to raz skončí a bude tu s nami. Ak je to len jednorázová cesta, tak podľa mňa nie je o čom a v pohode to zvládneš
A kam do zahranicia? Moj tak chodil. Ale to sme nemali dieťa alebo som. Bola tehotna. Teraz robi na slovensku a zhonotil ze zbytocne chodil do zahranicia, tu zarobi dost.
Poznala som ženu ktorá ostala s tromi deťmi sama a manžela mala v zahraničí. Keď človek chce tak sa to dá zvládnuť 🙂
@panelacikova môj priateľ robil v zahraničí na turnusy. Dva mesiace preč, desať dní doma. 13 rokov! Deti ho poznajú, aj majú radi, ani sa neodcudzili, proste tak boli nastavení od malička. Prišiel samozrejme o veľa, nebol pri pôrode, nebol na krste, ani narodeninách, prvý deň v škôlke, škole, 1.sv.prijimani. Ale staral sa o strechu nad hlavou, o financie, o výlety, dovolenky, o chleba...
Teraz čo je so mnou, chodí na týždňovky, príde v piatok neskoro a v nedeľu na obed už ide preč. Ja mu dohováral, aby išiel zase na dlhšie turnusy, lebo bude viac doma, aj keď sa to nezdá. Deti si rýchlo zvyknú a dnes sú vymoženosti internetu, môžeme byť denne v kontakte.
Netreba stresovať, že decko zabudne na rodiča. To je blud.
Jedine, že chýba ako muž, pritulenie, objatie...ale všetko sa dá vynahradiť a človek si je nejak aj vzácnejší.
Môj názor a skúsenosť.
Mám tri deti, 11r, 1,7m a polročnú. A viem všetko zvládnuť sama. Nemám tu nikoho, jedine susedov ktorých ani nepoznám, lebo sme v novom 😉
@tosomja nesledujem takéto filmy. Ale snáď mám nárok na názor. Môj chlap odišiel od 1.12. do Prahy, čo je z BA kúsok, deti nemáme a aj tak som išla s ním. Lebo sme spolu preto, že chceme spolu žiť život, nie sa stretávať po víkendoch. Ja by som tak nežila. Nevidím zmysle v takom živote. Ak to iným vyhovuje, okej. Prečo by to muselo vyhovovať aj mne? Lebo tebe nevadí život bez chlapa? Ja by som taký život nechcela a neurobila by som to ani deťom, hoci ty si myslíš, že sú v pohode. Takto rodina nevyzerá podľa mňa. Apropo, môj chlap v Prahe býva v prenajatom byte v novostavbe, na ktorý mu zamestnávateľ dokonca prispieva. Nie všetci, ktorí idú do zahraničia bývajú na ubytovniach.
@tosomja pravdupovediac, nemyslela som to v zlom. môj pracuje v zahraničí. ale keď ťahá 3 týždne, mne je to už fakt veľa a to nemáme malé deti a už vôbec nie spoločné... možno je to tým, že nezdieľame spoločnú domácnosť, čiže my máme toho odlúčenia aj tak dosť. ale chcel robiť manuálne a zarobiť peniaze, tak šiel. ja mu nezakazujem. áno, voláme si denne, lebo obaja chceme, čiže ak je pár takto nastavený, že sú denne hodinu "na obrazovke", v tom prípade aj tie deti vidia otca. Ale nie každý to tak má. viem, že s ním robí jeden chlap, čo má 5 detí a domov nezavolá aj 2-3 dni. a ak aj zavolá, tak len telefonicky, čiže žiaden obraz. ja teda, kebyže máme malé deti, dieťa, tak by som nechcela, aby šiel na 8 týždňov. ak by mal potom byť mesiac doma a má zarobené, možno by som na to pristúpila. no je to ťažko. chápem, že peniaze treba a "von" ich človek dostane viac. ale prikláňam sa k názoru
@ivkazba v zmysle, že konkrétne autorka má len 1 malú dcérku. myslím si, že im mohol vybaviť bývanie a mohli tam ísť spoločne. hoci ja to beriem už z pozície ženy po 40-tke. keby som mala do 30, možno by som sa odpakovala k rodičom a bolo by mi to fuk, kde mám muža. v každom prípade, 8 týždňov odlúčenia je strašne veľa. aj keď človeka vidíš denne na obrazovke. to ti nevynahradí to ľudské teplo a príjemný pocit.
@panelacikova preto som sa pýtala, či ide robiť dlhodobo alebo jednorazovo a čo ide robiť. Lebo to autorka nepíše. Spomína 6-8 týždňov.
Hlavne sa ukľudní, neboj sa toho rozumiem ti ako sa cítiš , mneanzel odchádzal na pol roka a doma bol 6-8tyzdnov, to je masaker ,zvlDnes oveľa viac ako si myslíš.Ber to tak že budeš mať šancu si urobiť vlastný syst ktorý bude fungovať, moje dieťa pred rokmi malo 1m keď odišiel keď prišiel po tak dlhom čase už sedel,keď zas odišiel už chodilo....neskôr zmenil systém na 3 mesiac e von a dva doma , bolo to fajn oproti 6mes von.,ale nestíhali sme s peniazmi, bola tobolba či budeme premýšľať ,že ostane navždy v 1izbovom byte alebo sa posunieme ďalej.teraz jazdí von 5mesiacov a doma 4mes .vždy lepšie ako kameňom do hlavy, proste ma takú prácu , celá rodina sme sa prispôsobili.
To nie je az tak vela bez manzela.S dietatom ti to uleti ako voda.Zasob sa dopredu liekmi, ak by male ochorelo, aby si v noci nemusela stresovat a vedela mu pomoct.Tiez daj nejaky zaklad potravin do mrazaku, aby si nemusela stale chodit do obchodov.Mozes si aj dopredu navarit obedy a zmrazit ich resp.objednat donasku a mas o starost menej s varenim.Jednoducho sa musis pripravit na vsetky situacie.Chvilu som zila s malou v zahranici a tam som mala kamaratku, ktora mala muza cely tyzden(chodil na tyzdnovky) v inom state a ona bola sama s novorodencom a 4 stvorrocnym a dala to, bolo to o hubu sama v cudzine, ale vsetko sa da.Tak nepanikuj, urcite to zvladnes, my zeny zvladneme aj nemozne👍😊
Na orave takto funguje vela zien,zvyknes si ...
Ahoj ...môj odišiel na 11 týždňov keď mala maličká 2 a pol mesiaca ..... niekedy boli ťažké dni inokedy prebehli tak rýchlo že som nezbadala že už je večer .... to zvladnes ak je to len jednorázovo .....ten môj bol potom tyzden doma a isiel na 3 tyzdne zase a stale takto dookola
A neboj sa bude ho poznať vase dietatko ked sa vráti ..... 😊😊
Moja svagrina tak zije uz 12 rokov...a pocas tych 12 rokov odrodila 4 deti....,
Zvlada to perfektne...zvyknes si...
@ivkazba no moment, si bezdetná, v podstate bez záväzkov, máš len muža a robotu, možno. Keď máš možnosť ísť s ním, chod, lenže je úplne iná situácia odísť za mužom s deťmi, a ako píšem, nie každý má možnosť firemného bytu, nie každý si môže dovoliť zaplatiť celej rodine bývanie, keď muž ide preč od rodiny aby zarobil, tak tá žena snáď nepôjde za ním s celou rodinou a sú tam kde na Slovensku, možno ešte horšie. Nevieme do akej krajiny a do akej práce ide jej muž. Môj chodil na stavby, býval hoci v byte, ale mal spolubyvajuceho. Robil každý deň od rána do 18tej, večer spal, voľno mal v nedeľu.
Sestra robí v Anglicku, ubytovanie majú vlastné, celý dom pre seba, keby si ho mohli dovoliť. Ale tam to je tak, že oni kúpili a prenajímajú ďalej, aby to dokázali utiahnuť. Takže zase nemajú súkromie, nemajú deti, môžu si to dovoliť. Ale keby tam chceli bývať len oni s deťmi, tak to neutiahnu. Kto ide vonku, tak za zárobkom, nie kvôli tomu, aby tam brali celé rodiny. Pokiaľ tam nemajú nejaké benefity. To už je o inom zase.
Možno keby si mala deti, ináč rozmýšľaš, alebo keby ste boli odkázaní na to, že muž musí ísť vonku kvôli zárobku. Nie len pre to, že tu sa mu nepáči.
Ak je to jednorazové, tak by som to akceptovala. Ak pravidelne, tak proste nie a je mi jedno, koľkým ženám to nevadí a zvládajú to. Ja by som to zvládať nemienila. Ale to som ja, ty si ty a môžeš to vidieť inak a od toho sa odvíja, čo s tým ďalej.
Uz som raz písal ako ma hnevá, že v tejto republike musia ľudia chodiť za prácou do zahraničia aby slušne zarobili. A Nemec keď ide do zahraničia tak za obrovské príplatky a ma možnosť vziať aj rodinu a deti študujú v medzinárodnej škole.
@tosomja nesúhlasím absolútne. Ak si človek chce založiť rodinu, tak nie štýlom, že chlap odíde do zahraničia a celé roky ho žena a deti vidia pár dní v roku. Poznám rodiny, kde chlap mukluje v zahraničí 12 hodín denne, 6-7 dní v týždni. Ale nemám pocit, že tie rodiny sa majú výrazne lepšie ako keby robil doma niekde v závode či v Tescu. A to ozaj nemá podľa mňa logiku.
@ivkazba a za ďalšie, muž robil aj doma, od pondelka do piatka od rána do večera. Ráno deti ešte spali, večer už spali, v sobotu ešte išiel na fušku, čiže zase z neho nič, v nedeľu už bol nervózny, že sa nevyšli, neoddýchne. A zarobil 800€ aj s fuškou.
A išiel robiť vonku na turnusy, bol doma 10 dní za 6-8 týždňov, mohli sme ísť aj na dovolenku, výlet, aj v noci byť hore, aj s deťmi sa pohral a aj sme mali peniaze, a vôbec sme necítili, že tu s nami nebol. Skôr sme na seba nemali čas keď bol doma. Lebo bol unavený a ja tiež pri malých deťoch som nie vždy mala silu ho čakať do neskorých hodín , veľakrát som zaspala s deťmi. ..takže aj tak s nami nebol, ak keď spal každý deň vo svojej posteli. Na čo sme sa obaja tešili, že bude konečne s nami doma, no rýchlo prehodnotil že to vôbec nie je výhoda.
Ale už sa nebudem miešať do tvojich názorov, keďže nemáš deti a všade chodíš s mužom, lebo ti to tak vyhovuje.
Nie každý muž, otec, manžel môže zobrať svoju manželku s deťmi so sebou. Môj pracuje v Česku, no posielajú ho každý rok niekde inde, bol v uruguaji, vo fínsku, Dánsku, Nórsku, Aliaške...kde by ma zobral ? A ešte malé deti, čo potrebujú teplo domova, stabilitu, svoju izbu, posteľ? Nezlahcuj situáciu. V jednom máš pravdu, žena patrí k mužovi. Ani pre muža to nie je ľahké rozhodnutie chodiť preč, ale je to ľahšie ako pozerať sa na deti a povedať im, že nemôžu mať všetko, lebo zarába len na strechu nad hlavou. Keď už pôjdem aj ja do práce, prehodnotíme priority, predsa budeme mať dva príjmy, teraz z 370€ sa veľmi skákať nedá. Takže musím vydržať odluku.
@tosomja Uplne suhlasim s @ivkazba, tiez by som takto nechcela zit, bud by sme isli cela rodina spolu alebo nikto. Deti mame sice uz velke, cize cudzi by si s otcom nezacali byt, ale ja som zastancom toho, ze rodina ma spolu zit a byt spolu.
Ak by islo o jednorazovy projekt a vratil by sa domov, ok to sa da, ale dlhodobo by sme isli s nim.
Ahoj a keď je bábätko nemôžeš ísť na ten čas k rodičom? Isto by ti aj pomohli.