Práca Lidl - asistent

miracleofmiracle
31. máj 2022

Ahojte. Rád by som Vás poprosil o skúsenosti a názor.
Črtá sa mi práca v Lidli na pozícií asistenta manažéra. Momentálne pracujem v Kauflande, takže viem, ako to v obchode chodí, komunikácia so zákaznikmi atď., to pre mňa novinka nebude. Tento Lidl bude jedna z menších filiálok v maličkom meste. Zaujímal by ma názor ľudí, ktorí pracujú/pracovali na tejto pozícií, prípadne na pozícii zástupcu manažéra. Ako by túto prácu hodnotili, čo sa týka náročnosti a bežného pracovného dňa.
Budem rád za každý postreh🙂

pribinak
31. máj 2022

@miracleofmiracle kamoska robila, ak vypadla pokladníčka tak šla do pokladne miesto nej, či je manažérka alebo nie, to iste odkladanie
Jedine čo si pochvaľovala bol plat a zamestnanecké benefity

miracleofmiracle
autor
31. máj 2022

@pribinak ďakujem 🙂 plat je tam zaujímavý, aj benefity. Čiže v podstate mala svoju špecifickú náplň práce a ak niekto vypadol, napr. PNka, tak šla za kasu, prípadne dokladať?

pribinak
31. máj 2022

@miracleofmiracle áno, bolo to pomerne často.

danielllik
31. máj 2022

@miracleofmiracle ja som robila v lidli 7r .
Práca bola super. Treba sa pripraviť že tam sa robí od upratovačky po pokladníčka až po vedúcu vez ohľadu na to akú máte pozíciu.
Ja som bola zástupca vedúceho a musela som vedieť zastúpiť regionálna, vedúcu ale sj pokladníčku či upratovačku.
Moja pozícia si vyžadovala že predajňa aj pred predajňou bolo čisto. Čiže keď bolo treba musela som ísť aj von upravovať.
Po 7r som odišla lebo som bola v práci viac ako doma. Tie peniaze mi za to nestáli.
Ale ak ste človek čo je rázny a chodíte do práce len odrobiť a ísť preč tak lidl je super.
Lidl má skvelé benefity pre zamestnancov a ak natrafíte na dobrého regionálna a vedúcu vyhrali ste...

miracleofmiracle
autor
1. jún 2022

@danielllik ďakujem krásne 🙂

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miracleofmiracle
autor
4. jún 2022

@97tomi ďakujem krásne za postrehy. Je to žiaľ tak, v reťazcoch je to často boj o holý život. Inak a to po jednom lete cez víkendy tak hodnotíš? Predsa len, je to krátky čas. To bolo nejaká študentská brigádička na leto? Ono ja viem, že v Lidli sú všetci všade. V Kauflande som oficiálne zeleninár, ale tiež som aj na obchode, prípadnem upratujem atď.....mňa trochu aj láka možnosť byť všade, keď som 8 hodín na rovnakom mieste deň čo deň, tak ma to nebaví a stáva sa zo mňa len stroj, ktorý to isté prekladá dookola.
O tých nadčasoch som počul, aj my niekedy máme končiť o 21:30 a končíme po polnoci (hlavne v období december a marec-apríl, Vianoce a Veľká Noc).
Mne nevadia nadčasy a páči sa mi, že mi ich dajú vybrať. Keď nazbieram cca 8 hodín, radšej dostanem deň voľna navyše ako pár eur k výplate navyše, som študent, čiže každý deň voľna je super.
Mňa na Lidli láka hlavne ten základ 1150€, čo spolu s príplatkami môže dať celkom zaujímavú mzdu. A počul som aj, že benefity majú tiež dobré, lepšie ako v iných reťazcoch, konkrétne o tom ale nič neviem

sasa1983
4. jún 2022

@miracleofmiracle 1150 plus príplatky je zaujímavé? Nie je to dáko málo skôr , na to ako sa tam človek namaká?

miracleofmiracle
autor
4. jún 2022

@sasa1983 pracujem v Kauflande, kde sa namakajú cca toľko ako v Lidli, možno aj viac a majú 860+príplatky 🙂. A pre mňa ako študenta na univerzite je plat 1150+príplatky viac ako zaujímavý, nehovoriac o tom, že mám na mysli sever Slovenska.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miracleofmiracle
autor
5. jún 2022

@97tomi to s tými nadčasmi bol iba príklad samozrejme 🙂 u nás sa dá dohodnúť aj ako celý deň, ale tiež sa dá aj vybrať, dnes som mal končiť o 15tej a končil som 13:30, čiže toto vyberanie nadčasov poznám 🙂 a v princípe mi to nejak zásadne nevadí. A ani ostávanie do druhej nie je pre mňa zásadný problém. V Kaufe som síce zeleninár ale tiež som na mnohých miestach 😀 tam to bolo kedysi tak, že každý bol na svojom. Teraz sú na svojom iba pekárky a pulťáčky. Ja ako zeleninár mám tiež na starosti kopu iných pozícií 😀 v podstate všade okrem pokladní, tam ich je dosť. U nás je to ráno tiež o držku....na zeleninu mi chodí štandardne cca 10 paliet vo výške cca 2,5 metra a musím to od 5:15 do 7:00 vyložiť. Veľa krát som sám, výnimočne dobehne niekto na pomoc. Pečivo tiež vykladá jedna baba, niekedy musím popri zelenine odbiehať aj tam. A tých paliet niekedy príde aj 15. Ono tá nová filiálka bude cca taká veľká ako v našom meste a keď tu vidím to oddelenie ovocia a zeleniny, rozlohou a množstvom tovaru, čo tam majú, je to tak slabá polovica môjho zeleninárskeho rajónu v Kaufe, čiže by to nemusel byť taký masaker.....ale súhlasím, Lidl nie je sranda, keď idem u nás do Lidla, bežne vidím 2 baby na kase a 2-3 baby na obchode......možno sú niektoré práve v sklade alebo na pauze, ale nerobím si ilúzie, že ich tam pracuje nejak veľa 🙂
Inak a taká otázočka k dochádzke v Lidli.....u nás v Kaufe je systém nastavený na maximálne 6 šichiet po sebe a potom musí mať zamestnanec 2 dni po sebe voľno. Výnimočne v decembri "stačí" 1 deň voľna medzi 6 dňovými blokmi. Tam je to ako?
Najdlhšia smena v Kaufe sa dá dať 9,75 hodiny, ale samozrejme do dochádzky, prípadné nadčasy sa tam nerátajú, čiže aj 12tky. Jeden víkend musíme mať v mesiaci súvisle voľný (sobota s nedeľou, nie že jeden týždeň voľná sobota a ďalší týždeň voľná nedeľa).
A dôležitá vec pre mňa. Ja dávam moje vedúcej vždy do 20teho požiadavky na ďalší mesiac (kedy mám školu, skúšky, prípadne rodinné oslavy, lekárov a podobne). Vždy, opakujem vždy mi to voľno dala, snažila sa mi tú dochádzku tak upraviť (mám úväzok 25 hod./týž.). Keď sa nedalo, fukla mi tam dovolenku. Počul som, že v Lidli požiadavky neakceptujú, proste si nasekajú dochádzku, ako pasuje vedeniu a ďalej sa nestarajú. Čo je na tom pravdy? Ono to platí pre Lidl vo všeobecnosti? Lebo mohlo sa jednať napríklad len o konkrétneho vedúceho, ktorý nemal záujem vyjsť ľuďom v ústrety, no takto som to počul.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz