ahojte baby, je tu niektora z vás, kt. pracuje v labáku? potrebovala by som nejaké info ohladom náročnosti tej práce...taktiež aké vzdelanie na to treba a pod.... Taktiez uvitam nazor nejakej ucitelky, kedze s platom to nie je zevraj ruzove, ktora volba by bola lepsia- sestra sa rozhoduje kam na vysku, o laborantoch nemame ziadne info,tak cosi zhaname este narychlo 🙂 alebo potom ucitelstvo biologia-chemia
@janka2501 ja som v labaku robila 19 rokov,teraz este tak zhanaju farmaceuticke laborantky,ja mam specificky odbor,uz sme vymreli...
@anatalia77
presne, ja mam tiez trocha iny odbor - prevadzkovy chemik pre priemyselnu chemiu, a pracujem teraz vo farmaceut.firme 😀
hoci som predtym 14 rokov robila v Slovnafte
ahoj, tak ja môžem za učiteľky 😉 - ani tak nejde o plat, myslím, že s chemic. vzdelaním by mal byť vyšší (súdim podľa 3 známych s chemic. vzdelaním VŠ), ale ide hlavne o to, či by tvoju sestru bavilo učiť, či má rada deti / tínedžerov, či ich bude vedieť zaujať, či má veľkú mieru trpezlivosti, zároveň, či má prirodzenú autoritu, či ráta s tým, že nie každého bude baviť biola a chémia tak ako ju 😉, či sa bude vedieť odosobniť (tie komentáre detí, pubertiakov a rodičov - to je niekedy pre silné povahy 😝 ), či ju z toho neporazí.... časom 😀 . Nie je to len učenie, ale aj výchova. Niekedy sa ani k učeniu nedostane, kým si ich nevychová 😎 ... (na ZŠ určite). V dnešnej dobe je to skôr "misia" ako povolanie. A ešte niečo - s VŠ chemickou sa stále môže zamestnať ako učiteľka, keď si dorobí pedag. minimim... keby teda veľmi chcela učiť .... aspoň tak to fungovalo, keď som bola v školstve zamestnaná ja. Niečo naozaj pozitívne - prázdniny a sympatická pracovná doba 😎 (pozor prac. doba závisí od predmetov (hl. Sj, Mat a najnovšie aj Aj sú na čas náročné - povinné testy a opravovačky, monitor) a poctivosti dotyčného, môže sa natiahnuť aj do neskorých noč. hodín - opravovačky, príprava, neustále štúdium. Ale zas, ak sa človek pre to narodí, je to nádherné povolanie - ja na niektorých mojich učiteľov budem vždy spomínať s úctou a láskou. No nie je ich veľa 😀 .
ahoj ja som pracovala 14 rokov v labaku... co potrebujes vediet?