Práca, ktorá vás baví a je dobre finančne ohodnotená

7. júl 2023

Existuje taká? Čítam tu dosť často,že ľudia buď majú zlý kolektív,vedenie,zle finančné ohodnotenie,musia.dochadzat strašne ďaleko. Ja som vyskúšala viacero prác odborné menej odborné,ale bez toho aby som bola IT,doktor, chirurg,robila 15 hodín denne,je možné zarobiť aspoň 1500 e na Slovensku s VS,bez stresu s normálnym pracovným časom v menšom meste? Nehovorím,že sa nechcem už vzdelávať mám aj kurzy,VS,prax ale nájsť prácu s dobrým platom ,a pracovný časom mi príde už akosi nereálne,ale chcela by som chodiť do práce s radosťou a byť za to finančne ohodnotená.

dadis
7. júl 2023

Ja taku mam, v Bratislave

missviolet
7. júl 2023

ak 1500 v hrubom, tak este hej, v cistom - nepoznam pohodovu pracu bez stresu, kde tolkoto clovek zarobi. ja mam o kusok viac, lenze ako manazerka pre medzinarodnu spolocnost, cize vlastne dost stresu a pomerne malo ohodnotene, na to, ze hovorime o BA firme. ale zas sa tam citim uzitkcna, mam pocit, ze uplatnujem svoje zrucnosti, mam moznost spolupracovat na developovani systemov, tak mam pocit, ze robim nieco prinosne pre svoj team, zefektivnujem pracu... tak aspon to...

nepic
7. júl 2023

Záleží aj čo je podľa teba dobre finančne ohodnotenie. Ja napr zarobím cca 2tis mesačne a ja som spokojny,mne to stačí a robím to už 21 rokov pretože ma baví tá práca a myslím že mám kľudnu a pohodovú prácu. Máme ale v rodine človeka,čo zarobí cca 5,5tis mesačne a stále sa sťažuje ako má málo a podobne. Ale keď sa ho spýtam načo tam teda je,tak mi nevie odpovedať.

sweet20
7. júl 2023

ano existuje.. 😊

sweet20
7. júl 2023

a z kade si?

buberova
7. júl 2023

Mám dobrý kolektív aj vedenie. Samozrejme občas niečo zaškrípe, ale nič hrozné ani nezvládnuteľné. To patrí k životu. Mám to 4km od bytu, pracovná doba 9:30-16, víkendy samozrejme voľné. Žiadna extra odborná práca, len tak trošku, nijak zvlášť sa nestresujem... Len kvôli môjmu zbytočnému premýšľaniu nad katastrofickými scenármi a všetkými "čo ak" možnosťami. ale to je môj problém, nie práce. Nemám VS, ani na tú pozíciu nie je potrebná. Zarobím 7€/hodinu brutto, bez špeciálnych prémií.
Samozrejme tu na MK je to považované za almužnu, ale mne to stačí a s prácou som spokojná. Jasné, že niekedy začnem špekulovať nad zmenou, ale potom to vždy uzavriem s tým, že to nie je najhoršie a nemám záruku že inde to bude lepšie 🙂

letfenixa
7. júl 2023

Ja som spokojná. Učím na ZŠ. Mám všetky atestacie a max počet kreditu, takže v rámci svojej triedy a praxe mám najvyšší možný plat. Pracovná doba výborná. Kolektív aj vedenie fajn. 15 minút pešo od domu.

zuzanka.zuzu
7. júl 2023

@buberova ale ty asi nemáš 1500e na ktoré sa pýtala autorka, že? lebo to je potom úplne odveci príspevok podľa mňa

buberova
7. júl 2023

@zuzanka.zuzu máš pravdu asi je odveci 🙂 má všetky body splnené, ešte aj v malom meste... Len ten plat nie je dosť. Chcela som tým povedať, že asi sa nedá mať splnené aby to bolo blízko, aj kolektív, vedenie, pracovná doba dobrá, bez stresu a za dosť peňazí. Z niečoho vo väčšine prípadov treba upustiť. Alebo taká pozícia je jedna z 200

limoncino
7. júl 2023

Ja som spokojná tiež, plat by som vzhľadom na rastúce ceny potravín prijala vyšší, ale mám HO, skvelú šéfku a fajn ľudí okolo seba keď som v Office.

radkaradix
7. júl 2023

ja aj moj manzel mame tolko v cistom.. mame obaja odborne vzdelanie, ja Mgr. prekladatelstvo+specializacia v chemii, biologii, manzel PhD v strojarstve. Pracujeme pre americke spolocnosti (rozdielne). Robime len z domu, aj ked sme obaja zacinali v office, no vdaka korone je to teraz mozne len z domu.. 8 hod denne, priemerny stres, deadlines treba stihnut, ale nie sme manazeri ;) Obaja mame nadsenie pre svoje odbory, vela sme pocas studia praxovali, ziskavali skusenosti, obaja sme sa dokazali zamestnat v odbore este pred skoncenim studia.

h2
7. júl 2023

Presne takú prácu mám, v menšom meste, bývam na dedine, takže dochádzam cca 12 minút autom, pracovná doba 7 hodín Po-Pi, plat vyšší, ako si písala. Samozrejme, s VŠ a dlhoročnou praxou v odbore.

tykat
7. júl 2023

Tak ja mam svoj ideal, HO kedykolvek, praca ma bavi, ludia super a zarobim o dost viac ako pises. Tiez BA ...ALE je to vybudovana pozicia, zacinala som po 5r. doma v cudzom prostredi a v novom odbore. Teraz som tam 13 rokov. Za ten cas som postupila, platovo aj odborne.
Treba si hlavne ujasnit co chces, ake mas moznosti, vzdelanie, co si vies dostudovat... aka si spolahliva, flexibilna, ochotna... aktivne sa treba zaujimat o dianie vo firme aj krizom cez oddelenia, priniest nieco nove, vylepsenie, ist do novych veci, byt tou ktora sa aktivne chopi aj novych vyziev... ono to znie strasne "ejdžár" ale je to tak.

kris_tin257
7. júl 2023

Mám takú, práca kde zarobím výborne a veľmi ma baví. Bratislava

zmrzlinka2021
7. júl 2023

Vždy platí, že musíš sa niekam vypracovať, makať na sebe, vedieť zvládať aj stres. Snáď žiaden vyšší príjem nie je za oddychovú prácu. Nikto ťa nebude tak platiť len tak, vždy sú tam požiadavky na teba. Tu len chce každý vyššie platy, ale pracovať sa málokomu chce.

hladamematku
7. júl 2023

ano ked som si otvorila zivnost ziskala som taku pracu, pracu kde som ohodnotena podla svojho vykonu...cize ked robim za 700 mam tolko ked robim za 3000 mam tolko...

mamamasama
7. júl 2023

Áno. Som letuška ☺️

dadis
7. júl 2023

@missviolet mam cca 2100 v cistom (su v tom aj danove bonusy, v btto je to 2600 a mam pohodovu pracu, ktora ma bavi, terminy stiham, na sluzobny mobil som mala tusim 1 telefonat. Aj predtym som mala pracu v pohode. Vela zalezi, ako si pracu rozplanujes, ked vies, ze mas deadline, kedy pytat vstupy od kolegov, aby ta ich meskanie neuvadzalo do stresu. Poznam ludi, co su na podobnej pozicii a ziju v neustalom strese...ale z coho? ze pridu o pracu? ked sa nad tym zamyslis, tak vacsinou si ten stres ludia buduju sami svojim pristupom, ze na nieco zabudnu, niekto meska (ale ja davam ddl vzdy s casom bufferom), nieco sa vyvrbilo na poslednu chvilu, sef ich "sfukol". Ale vacsina ludi nerobi na neurochirurgii, aby svojou chybou sposobili ozajstny problem.

akiana
7. júl 2023

Tu ti kazda napise, ze ma v praci svoje zivotne naplnenie a zaraba minimalne pol miliona rocne 😂 na zlom fore sa pytas

akiana
7. júl 2023

@radkaradix To mate strasne malo vzhladom na vase vzdelanie, co ma strasne hneva, lebo ako akademicka musim byt vonku, inak by som na SK nevyzila z 1500 v cistom, toboz nie v Bratislave. Tam ten zapal pre pracu fakt pomaha.

radkaradix
7. júl 2023

@akiana strasne malo? :D nie sme sice v Bratislave, aj ked si myslim, ze uz je uplne jedno, ci zijes v BA alebo inde na SK, ceny su porovnatelne.. ale kolko si myslis, ze zarabaju ludia na SK s nasim vzdelanim? alebo podla coho tvrdis, ze je to malo? ja nepoznam nikoho s nasim vzdelanim, co by zarabal viac, prave naopak.. asi len dve kamosky lekarky po atestacii zarabaju viac..

akiana
7. júl 2023

@radkaradix Ale ved ja vseobecne hovorim, ze pre akademikov s doktoratom je to malo, nielen pre vas. Vezmi si, ze PhD trva 4 roky, to mas 4 roky vysoko odbornej praxe, plus urcite nejaka prax predtym. V IT alebo bankovnictve sa tolko rokov praxe a skusenosti omnoho lepsie ohodnocuje.

ajuga
7. júl 2023

Bola som 5,5 r na rodicovskej. Mala som iba pol roka praxe. Mam pracu mojich snov (vela ludi nechape, preco prave tato praca) a plat taky, ze co som citala tu na mk, zeny by kvoli takemu platu nevstali ani rano z postele 😀 ale ja som mega spokojna, praca, kolektiv, klienti, aktivity.. aj s platom som spokojna. Dostat prvu vyplatu po 5,5r je uzasny pocit

dadis
7. júl 2023

@akiana Preco by si nevyzila z 1500 cisteho? Ved to nie je zly plat

radkaradix
7. júl 2023

@akiana jasne, ze si vieme predstavit aj krajsie platy, hlavne, ked uz obaja pracujeme v tych firmach +/- 8 rokov.. tiez je mi jasne, ze moje kolegyne z ostatnych krajin europy ci sveta maju platy niekde uplne inde, pricom naklady na zivot su uz naozaj porovnatelne.. zial, s tym nic nespravim.. my sme obaja radi, ze pracujeme v oblastiach, ktore nas bavia, HO je neskutocny bonus a ja osobne ocenujem zamestnanecku zmluvu, lebo som par rokov pracovala vylucne na zivnost, sice som zarobila 3x viac, ale ten pocit istoty ako zamestnanec je na nezaplatenie 🙂 ale celkovo mam pocit, ze z nasich platov si zijeme velmi dobre, mozeme si dovolit vsetko, co potrebujeme, neobmedzujeme sa.. ale asi je to o tom, ze sme obaja vychovavani skromne, sme zvyknuti prikryvat sa takou perinou na aku mame ;) aj tak mi nejde do hlavy, ze tvrdis, ze z 1500 by si nevyzila.. to musis mat neskutocne naklady, nejake vysoke hypoteky a pod, nie?

akiana
7. júl 2023

@dadis Lebo len 500-700 das na najom/hypo, k tomu energie, mobil, internet, auto, potraviny, a si rada ak si odlozis 200€ na necakane vydavky, ak vobec. Preto je to malo, lebo na Slovensku nie su platy prisposobene zivotnym nakladom.

akiana
7. júl 2023

@radkaradix Ako ja vobec nehejtujem vas, to tak neber, mne vadia vseobecne podmienky pre akademikov na Slovensku, a je to dovod, preco som bola nutena odist.

radkaradix
7. júl 2023

@akiana ano, je to pravda, ze platy nie su prisposobene zivotnym nakladom :/

akiana
7. júl 2023

@radkaradix Zamestnavatelom sa dava v podstate volna ruka v drzani platov na absolutnom moznom minime, pricom prijmy firiem sa coraz viac priblizuju zapadoeuropskemu standardu, a to hovorim ako presvedceny kapitalista.

dadis
7. júl 2023

@akiana Vela ludi zije aj z nizsimi prijmami tu v ba, samozrejme vela zavisi od toho co ziju sami, v pare, ci s /bez deti. Moj exmanzel robi na veducej poziici v leasingu a zarobil minuly rok cca 1250 v cistom.