Práca iba na rannú zmenu

saraju12
27. dec 2021

Ahojte, nemáte niekto skúsenosť či vášmu kolegovi/kolegyni schválili iba jeden typ smeny, i keď my ostatní musíme chodiť na 3? Presťahovala sa mimo nášho mesta a rannú smenu chce od nového roka keďže musi dochádzať a poobede chodiť pre syna do školy....

janai1
27. dec 2021

@saraju12 všetko je na dohode zamestnávateľa a toho konkrétneho zamestnanca... Ostatní sa nemajú čo do toho starať 😉

ivkazba
27. dec 2021

@saraju12 zamestnávateľ je povinný vyjsť v ústrety žiadosti zamestnanca o zmenu pracovnej doby ak sa zamestnanec stará o dieťa do 15 rokov. Samozrejme podľa zákonníka "ak mu to umožňujú prevádzkové dôvody". Takže áno, mnohí zamestnávatelia v tomto zamestnancom vychádzajú v ústrety, ak majú tú možnosť.

saraju12
autor
27. dec 2021

@janai1 slušne som sa opýtala ako je to v rámci zákonníka práce 😉 vám by sa určite páčilo prenechať všetky výhody vašej pracovnej smeny jednej osobe, aby mala tú najmenšiu zodpovednosť však?

saraju12
autor
27. dec 2021

@ivkazba ďakujem, pomohlo mi to 👍

janai1
27. dec 2021

@saraju12 😂 tak na toto mi došli slová...

saraju12
autor
27. dec 2021

@janai1 super 👍

janai1
27. dec 2021

@saraju12 daj výpoveď... Aj tak nemáš na výber a musíš sa prispôsobiť 👍🏽 a kolegom aspoň urobíš službu

saraju12
autor
27. dec 2021

@janai1 niekto ťa naštval? máš zlý deň a prišla som ti do rany? vyzerá to tak..radšej ignoruj....

janulik2008
27. dec 2021

My v robote máme ženy ktoré majú len ranné smeny a každý je s tým v pohode 😀 nikto nerieši že robí len ranné a každému je do toho holý p.r.d 😀😀

saraju12
autor
27. dec 2021

@janulik2008 ja jej snáď nadávam? 😉😀 Ja som sa šla slušne opýtala ako je to so zákonníkom práce v tomto prípade, keďže medzi prvou a ďalšími smenami máme veľký rozdiel...a my s ďalším smien sa takisto potrebuje zariadiť ak by ona ostala len na rannej. Viete ako deti, rodina, domácnost...kto si ako vybaví stráženie detí ak ona dostane len rannú...

mogaa
27. dec 2021

@saraju12 je to o dohode....hold ale ak niekto potom má robiť len poobedné, tiež s tým nemusí súhlasiť keďže smeny by sa mali striedať...

darina77
27. dec 2021

@saraju12 u nás sa už žiadne výnimky , že len ranné zmeny nedávajú, je to nespravodlivé voči ostatným

janulik2008
27. dec 2021

@saraju12 neviem síce kde pracujete ale my sme vo výrobe takže normálne chodíme celá smena napr na 2 smeny a niektoré chodia iba na rannú 🙂

saraju12
autor
27. dec 2021

@janulik2008 áno viem, že to tak niekde funguje, ale my sme boli všetky viac menej postavené pred hotovú vec...kolegyňa máš tiež malé deti a strieda sa s mužom pri nich..raz ona, raz on a ostala celá v šoku že po novom roku jej neostane žiadna ranná. Vravím, počkaj napíšem do fóra na MK, tam radia so zamestnanim. Vidím že zakonnik to umožňuje, takže sa jej všetky prispôsobíme. Že si tu od niekoho prečítam, že mám dať radšej výpoveď som ozaj nečakala...len som sa opýtala. Mimochodom nie sme výroba

janulik2008
27. dec 2021

@saraju12 tak to je iné. My sa smeny striedame a tí čo majú len ranné tak len ráno chodia

ibrunova
27. dec 2021

@saraju12 no ani mňa by to nepotešilo, neviem, čo sa do autorky navážate, ak to ovplyvní služby ostatných, napríklad že mne by, vyšli len poobedné, tak tiež by sa mi to nepáčilo a ak náhodou na poobedke je viac roboty, napr uzávierky a pod, tak by som tiež bola proti.

darina77
27. dec 2021

@ibrunova presne, aj u nás to predtým veľa žien zneužívali že len ranné, ale zistili že to nerobí dobrotu, a už žiadne výnimky sa nedávajú, a tak je to správne.

saraju12
autor
27. dec 2021

@ibrunova 🥺♥️

saraju12
autor
27. dec 2021

@darina77 my jej samozrejme tie ranné umožníme...má malého syna ale samozrejme nás to nepotešilo keď zistíš že ty už sa domov pred určitou hodinou nedostanes. Naviac sme to vôbec netušili a zrazu bum, si postavený pred hotovú vec

andrejka1974
27. dec 2021

@saraju12 je to na dohode ,ja som sa tiež zamestnala a vyslovene som povedala že môžem pracovať 4 až 5 hodín v čase od 9.00 do 15.00 a robím od 10.00 do 14.00 niekedy do 15.00 a vyhovel mi a nie len mne aj iným

saraju12
autor
27. dec 2021

@andrejka1974 rozumiem čo myslíš ale toto je trošku iný prípad... viď vysvetlenie vyššie