Pekny den.Vedel by mi tu niekto poradit?Uz vyse pol roka pracujem v jednej upratovacej firme.Praca je na kazdy den prijem tiez pravidelny.Problem je vsak ten ze je to stale len praca na dohodu a nie na pracovnu zmluvu ktora mi bola prislubena ale doteraz nic.... zevraj nie je tolko zakazok a popritom robota je.Tak ma zaujima ci je vobec toto spravne zamestnavat cloveka dlohodobo len na dohodu?Nemal by ma dat zamestnavatel na pracovnu zmluvu?
nie je povinný ti dať zmluvu 😅
@jasha77 kludne ta moze nechat iba na dohodu, pre neho to je vyhodnejsie pretoze neplati az take vysoke odvody a nemusi ti preplacat dovolenku a podobne zalezitosti. Zato ze ti to slubili to je pekne ale to su len slova a hned na zaciatku si nemala pristupit na dohodu a trvat si na tom aby ti dali hned zmluvu
@sandokanka36 Budem ti oponovať čo sa odvodov týka - tie sa platia aj pri dohode také isté ako pri pracovnej zmluve - akurát pri dohode o nepravidelnom príjme je to o pár percent menej - presne o 2,4% čo sa týka zamestnanca aj zamestnávateľa. Jedine, že by mala dohodu o brigádnickej práci študenta - tam platí odvody len zamestnávateľ za garančné a úrazové poistenie - ale tiež len pri určitých splnených podmienkach.
@evittam aha, ano to mas pravdu. Nato som trosku pozabudla ze to je iba pri dohode o brigadnickej praci studenta. Ale dovolenky, paragrafy ked je na dohode nato nema narok na preplatenie a to je dost velka nevyhoda
Presne to mam aj ja,o chvilu bude tomu už rok
Je to tak ako sa ty dohodneš so zamestnávateľom, možno y bolo fajn sa o tom porozprávať s ním. Pretože človek keď je na dohodu tak nemá vôbec žiadnu istotu
Noo zial zamestnavatel ked nechce nemusi dat zmluvu. Na dohodu mozes robit kludne aj cely zivot. A je to dobre na prd.