Práca cukrárky a podnikanie

haenol
22. aug 2022

Ahoj, ahoj 🙂

Nájde sa tu skúsená cukrárka, slečna/pani, ktorá podniká v tomto smere a dokázala by mi v skratke "podať" čo to nejaké informácie a ako začať? V skratke, od skončenia školy túžim podnikať, venovať sa tejto profesií .. no nech sa akokoľvek snažím dopátrať ku ako takým informáciám, pri ktorých by som nevyhorela už na začiatku, pre moje smolu to nejde.

Takžeee, ak si sa v tomto krátkom textíku našla, prosím o komentár.
Pekný deň ti prajem 🙂

martinkatinka
22. aug 2022

Tak si daj niekomu vypracovat podnikatelsky plan 😉 Existuju aj firmy, ktore ti pomozu so zalozenim zivnosti/firmy a ty im za vsetko zaplatis 😉

x_mery_x
22. aug 2022

Tiez prave nad tym uvazujeme, ze sa dame na vlastnu cestu, muz to uz vsetko studuje.

pinkgirl
22. aug 2022

Na webe tortyodmamy nájdeš viac diskusií na túto tému.

haenol
autor
22. aug 2022

@x_mery_x V tom prípade, prajem veľa šťastia, trpezlivosti a úspechov 🙂

jajanka31
22. aug 2022

@haenol no jedna vec sú zákony, ak to chceš vsetko robiť oficiálne a druha vec je remeslo...ak chces môžme popísať v správe.

dilino
22. aug 2022

Tak si daj vypracovať plán. Potom hlasíš hygiene a daňovému úradu a živnostenskému. Priestory ktoré musia byť TIP-TOP všetko na bielo čistučké steny omaľovane. Biele dlaždice obkladačky. Tepla voda a studena ,WC sú podmienkou. Bez toho TY hygiena nedovolí otvoriť Ak to chceš vo forme cukrárne že tam budú aj sedieť zákazníci, musíš mať WC aj pre zákazníkov. Dalej vybavenie stojí veľmi veľa. Stroje miešače, šľahače, plechy, pece. Dalej musíš mať dobre ceny ked začneš pre odberateľov. Ak niekoho zamestnáš sociálnu, zdravotnú, nielen pre seba ale aj im platiť, platy každý mesiac .Suroviny energie veľmi drahé z roka na rok horšie. Neistota. Skús uvidíš ale počítaj s veľkým kapitálom na začiatok. Ak si budeš prenajímať priestory tam dosť veľký nájom.