Práca copywriter - vaše začiatky a skúsenosti

arabela55
10. aug 2023

Zdravím, chcela som sa Vás tu na fóre opýtať. Je tu niekto zamestnaný ako copywriter. Nemám s touto prácou zatiaľ žiadne skúsenosti, ale veľmi by som sa chcela v tejto oblasti zamestnať. Zaujímalo by ma aké boli Vaše začiatky a predovšetkým ako získať takúto prácu🙂

dadis
10. aug 2023

@arabela55 Ahoj, ja nie som kopik, ale dolezite je excelentne ovladat jazyk (a nezabudat na ciarky, interpunkciu). V dnesnej dobe su kopici nahradzany umelou inteligenciou, tak ber toto zamestnanie len ako docasnu stanicu..

jumama
10. aug 2023

Su dva druhy copywriterov - jedna pozicia je v reklamkach, kde od teba pozaduju naozaj velmi tvorivy pristup - od vymyslania sloganov po vsetko mozne suvisice s reklamnou kampanou. A potom je copik, co pisava najroznejsie clanky a texty na weby a podobne. Praca sa da zohnat aj v roznych marketerskych skupinach, ale necakaj ze je nejako vynikajuco zaplatena. Mozno existuju copici, ktorym daju aj viac ako 12-15 za normostranu, ale ja som sa s tym nestretla casto. Co su ponuky v marketerskych skupinach, oni necakaju ktovieako narocne clanky a vzdy je zastup ludi, cize podliezaju ceny, aby ziskali zakazku. Ale to musis mat nejakeho staleho zakaznika a pisat velmi odborne texty, alebo rozne porovnavacie clanky a podobne. Pomoze ti k lepsej cene, ak si vies spravit seo analyzu a ak vies seo uplatnit pri pirani textov - je to par pravidiel...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
arabela55
autor
11. aug 2023

Ďakujem Vám veľmi pekne za rady. Ja najviac inklinujem k zdravej výžive a radám ohľadom zdravotného stavu. Som skôr taký laik. Vytvorila som si len takúto stránku http://mariaweb.g6.cz/rady_pre_zdravie.php. Chcela som sa tu len spýtať, či niektorá z Vás neabsolvovala nejaký kvalitný kurz ohľadom copywritingu. Veľmi by som sa chcela posúvať tým smerom.

qsookie
11. aug 2023

@arabela55 No hlavne treba zlepšiť gramatiku a štylizáciu. Letmým okom som našla niekoľko chýb 😉
Ponuky nájdeš napr. aj na tejto stránke https://www.jaspravim.sk/kiko0588/hladam-copywr...

arabela55
autor
11. aug 2023

@qsookie ďakujem, Tak isto musím popracovať na tom ešte🙂 popozerám ponuky

jumama
11. aug 2023

Pozri si skupinu na FB Akademia copywritingu - je tam vela rad.
Kedysi mal Otto Bohus - lahko ho najdes, jeho web sa rovnako vola - zadarmo taku trilogiu ebookov, teaz neviem, ci ich este stale zadarmo ma... skus pokukat ten jeho web.