Práca chyžnej

sajinkaa
28. aug 2024

Ahojte. Môžem si ako chyžná zobrať peniaze zo stola, kde mi aj vraveli že je to pre mna a je tam aj papierik “ pre vás” ? Ked ich nechá nejaky hosť? Alebo je to nelegálne. A mám počkať až, ked hosťovi skončí pobyt, odíde a nechá to tam.

melanta
28. aug 2024

Samozrejme, že si ich môžeš zobrať. Aj my bežne nechávame chyžným, niekedy počas pobytu, niekedy až na konci. Vždy napíšeme lístoček, že ďakujeme za poriadok, aby bolo jasné, že tie peniaze sú pre chyžnú.

mackavovreci
28. aug 2024

@sajinkaa myslíš to tak, že tam ešte ubytovaní sú, len si im v priebehu išla do izby? Mne vždy nechali peniaze až po ich odchode, tak neviem, poprípade ak ste viaceré chyžné, skús sa o tom aj kolegýň popýtať.

7miriam77
28. aug 2024

Sú pre teba

olimuc
28. aug 2024

Ano, napr v US pri check out z 8 izieb 7 nechalo na stole peniaze. Boli aj taky co nechavali 2-5$ kazdy den a posledny ca 20$. Jeden do konca sedel v izbe zobral len nove uteraky, dal 5$ a poslal ma prec - robil to 5 dni v kuse. Ked odisiel nechal vacsi obnos a kopu uterakov, niektore z ineho hotela 🙈 mozno pobral aj nejake od nas ale s tym sa ratalo.

sajinkaa
autor
28. aug 2024

@mackavovreci Ja som na tom rajóne jediná. Stala sa taka vec, že pan ma obťažoval a teraz ho to mrzi. Tak mi chce nechat väčšiu čiastku. Povedal mi že chce splatiť mi najom. Tak chcem vedieť ako to teda je? Je to ako úplatok? Povedala som mu že ak chce na konci pobytu nech mi nechá alebo že nech zanesie na recepciu. Lenže on trvá na tom, ze hneď nech si zoberiem. Ma mu prísť žena, myslim že sa boji toho, že niečo budem riešiť. Trestne oznámenie som mohla podať, ale nepodala som. Dohovarala mu riaditeľka. Tak to chce takto odčiniť.

lusyyy36
28. aug 2024

@sajinkaa no tak toto nerob, určite to neber, ani keby ti to tam na konci pobytu nechala v izbe. To nieje trinkgelt, to je uplatok aby si bola ticho. A určite to nahlas vedeniu. U nás by sa to už riesilo minimalne napomenutim, až vyhodenim z hotela.

sajinkaa
autor
29. aug 2024

@lusyyy36 nahlásila som to a pan to stále rieši, neviem ako ho odpalkovat, aby mi dal pokoj

lusyyy36
29. aug 2024

@sajinkaa nahlas to ešte raz, že ta stake obtazuje. No u nás by ho už vyhodili z hotela a pripadne volali aj policiu. U nás sa tieto veci riesia hneď.