Práca cez úrad práce vezus práca, ktorú mám už dohodnutú

30. mar 2023

Ahoj pre tých ktorý chcú tvrdiť že som lenivá tak si to prečítajte ešte raz.

Dostala som ponuku vhodného zamestnania z UP ( chap ako odporučenku). Je to práca v ktorej som pracovala a prepustili na v skúšobnej dobe. Teraz tam mám ísť zase. Lenže už som dohodnutá inde cca od polky apríla (predavačka v Kauflande lenže nemám od nich ešte zmluvu potrebujem este doriešiť zdrav. preukaz). Ako ďalej postupovat? Volať do tej firmy nech mi potvrdia papiere alebo sa vykašľať a nevolat a nechať sa vyradiť???

luccija
30. mar 2023

Ísť dať potvrdit a povedať, že nastupujes inam
Prečo si sprostredkovatelke nepovedala, že ideš do Kauflandu?

beata_k
30. mar 2023

Dat si potvrdit, ze ta neberu. Na urady sa nekasle.

autor
30. mar 2023

@luccija v ten deň keď som bola po odporučenie tak som bola v kauflande na nákup. A tam sa ozvalo z reprakov že by privítali nových ľudí. A vyjde to aj inak platovo. Dobre Ďakujem a som rád že si to pochopila...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. mar 2023

Mam tam zavolať že si prídem potvrdiť papiere alebo nemám volať a ísť tam priamo? (Moc sa do toho nevyznám preto sa pýtam

januska12323
30. mar 2023

Zatiaľ rieš akoby si ďalšiu prácu nemala, keďže nemáš zmluvu, nemáš žiadne potvrdenie, že ťa zoberú.

dota6
30. mar 2023

Ahoj, je to na tebe. Ja by som skúsila teda tomu zamestnávateľovi zavolať. Predstav sa, povedz že voláš na zaklade odporúčania z ÚP, povedz aj to, že si pre nich už pracovala a skončili s tebou pracovný pomer v skúšobnej dobe. Určite povedz aj o tom, že nastupuješ inam s nástupom, teda po sviatkoch. Opýtaj sa ich na podmienky, či by ťa prijali aj keď dáš výpoveď kvoli tej druhej práci 🙂 a určite ti vyjdú v ústrety.
Ja som mala veľa klientov v takej situácii. Spoločne sme našli prácu a pani na kontakte ich niekam poslala kde urgentne hľadali ľudí. Niektorí aj nastúpili a skončili pracovný pomer v práci, kde ich poslal ÚP a šli do práce, ktorú chceli sami. Všetko sa dá vyriešiť. Hoc by si nastúpila na chvíľku tam kde nechceš.

autor
30. mar 2023

@dota6 dakujem

dota6
30. mar 2023

A hlavne to nenechávajte tak, že nejako sa to samo vyrieši 😇 a kľudne volajte aj svojej úradničke na ÚP, sme tam od toho pre klientov😉 poradíme, pomôžeme. Držím palce v novej práci.

autor
30. mar 2023

@dota6 a zvyknete sa aj pýtať keď niekto donesie odporučenku kde m napísané že prečo má neberú??

dota6
30. mar 2023

Ja nepracujem na kontakte priamo, no myslím, že akceptujú čo napíše zamestnávateľ. Aj tak nevezmú každého, koho im z úradu pošlú. Naozaj sa môže stať, že tam prídete a pred Vami tam bolo XY ľudí a možno už aj niekoho vzali.
Hlavné je nebáť sa a komunikovať.

autor
30. mar 2023

@dota6 ďakujem za pomoc 🙂