Práca bez zmluvy

16. okt 2023

V piatok na pohovore nas hned zobral dve upratovat, tak sme robili bez zmluvy styri hodiny. Pondelok som mala nastupit do prace a nedal mi zmluvu o praci, ta druha isla inde robit. Dohodu hovoril ze dá, tak som mu poslala odfotene udaje OP. V pondelok dnes nastupila a robila bez pracovnej zmluvy. Po praci som mu volala, ze nech pride s dohodou na podpis. Ze v piatok. Co tam pracuju hovorili, ze tam bola jedna bez zmluvy tyzden,odisla a druha vydrzala bez zmluvy pracovat tri tyzdne. Bez pracovnej zmluvy pracovat nechcem, neviem ci mam vobect zajtra prist. Chcem mu napisat, ze najlrv chcem mat dohodu o praci az potom pridem. Co myslite? Ci mam druhy den robit bez zmluvy?

januska12323
16. okt 2023

Ráno príď, choď rovno do kancelárie a neodíd kým nebudeš mať zmluvu alebo odid ale na stálo.

maranco
16. okt 2023

Napíš otázku tu https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/
si zapísaná niekde do dochádzky, máš ju odfotenú alebo iný dôkaz že si tam pracovala?

autor
16. okt 2023

@januska12323 to je vysúťažená firma verejne obstaravanie na upratovanie, on tam ze chodi iba doniest fakturu, neni tam. Neviem co mam robit, je to divne ze som tam bola dva krat neviem za aky plat, bez zmluvy, neviem ani pre aku firmu.

autor
16. okt 2023

@maranco ano mam dnes v dochadzkovej knihe, v piatok nie, to som bola na skusku styri hodiny.

januska12323
16. okt 2023

Tak napíš, že skôr ako v piatok neprídeš a bez zmluvy robiť nebudeš.

valeria_h
16. okt 2023

Už len to, že Ti nedajú zmluvu hneď vypovedá o ich neserióznosti. Ja by som bez zmluvy nerobila ani minútu.

vanilkovazmrzka
16. okt 2023

Bez zmluvy by som nerobila ani tie 4 hodiny, je to klamar a podvodnik a nie seriozny zamestnavatel.

melanta
16. okt 2023

Porušuješ zákon aj ty, že pracuješ na čierno. To vieš však? Proste bez zmluvy si nemala odrobiť ani hodinu. Povedz že nastúpiš keď budeš mať nimi podpísanú zmluvu.

pribinak
16. okt 2023

Nápis mu, že ak dostaneš zmluvu až v piatok tak nastúpiť môžeš až v piatok
Že takto je to podľa zákona a nechceš si robiť zbytočne problemy

domkakvet
16. okt 2023

Daj mu vediet, ze do prace rada nastupis, ked bude zmluva, cize v piatok, lebo nechces mat problemy.

janully
16. okt 2023

Zmluva nie je ani tak dôležitá tiež, som podpisovala aj po týždni . Skôr si zavolaj na sociálnu poisťovňu či ťa prihlásil. Ak nie už by som sa tam viac neukázala, lebo robíš na čierno a on nie je seriózny zamestnávateľ

tanyag
16. okt 2023

Poznám takého pána podnikateľa, ktorý nedával zmluvy, resp. stále to presúval na iný termín...striedali sa mu tam ženy ako na bežiacom páse...týždeň jedna, 2 týždne druhá, týždeň tretia, 3 týždne štvrtá atď...ale on bol taký prefíkaný, že im ani nezaplatil, nikde neboli vedené...a keď sa ohradili, že to nahlásia, tak vraj, kde majú dôkaz, že pre neho pracovali...(nie je to moja vlastná skúsenosť, ja by som bez zmluvy nepracovala, ale pár známych mu naleteli). Tak či to nebude nejaký podobný podnikateľ.

ovaaa
16. okt 2023

Pekne si tam zarátaj aj deň, keď si pracovala 4 hodiny, Aké skúškové? Veď si pracovala, dala výkon.Na skúšku je skúšobná doba 3 mesiace nie , že rob zadarmo.

alickapusinka
16. okt 2023

V prípade ak robíš bez zmluvy nemusia TI tvoj prácu zaplatiť a druha vec je taká že ak by si mala uraz v robote a nemáš podpisanu zmluvu nič TI nemusia zaplatiť za úraz.

autor
16. okt 2023

No zatial sme sa dohodli, ze mi da zajtra zmluvu uplne inak ako realita sme sa dohodli. Ja zas nemam vela mozností, tak zatial som to zobrala, inak bude na papiery vyplata a aj pocet pracovnych hodin. Ja viem ze to je zle. Ale aspon ze zajtra ju donesie. Ani nebude sediet realne dochadzka na papiery dve hodiny, reálne sest hodin, plat ani nevravim.

nitran
17. okt 2023

takýchto zamestnávateľov treba hneď nahlasovať. Podvodnici

januska12323
17. okt 2023

Keď máš dve hodiny tak rob dve hodiny. Myslíš, že ten čas navyše ti niekedy zaplatí?