Práca aku nechcem

17. máj 2022

V práci som nebola spokojná, mala som minimálnu mzdu a pochopiteľne som chcela niečo viac (a aj si myslim že mám na viac) Dala som výpoveď a hľadám niečo lepšie. No okolie ma akokeby podceňovalo, že čo chcem viac, čo mi minimálka nestačí. No nie nestačí. Či ja som hviezda a čakam azda trojtisícovy plat 🙄 nie necakam, ale viac ako som mala, by som chcela. Mám pocit že ma berú ako chuderku, že prečo sa ja vôbec sťažujem (pre tie kto ma chce aj tu len zhadzovať, mám aj vysokú školu, netlačím sa niekde len s učňovkou). Našla som voľne miesta ale plat je v podstate rovnaký aký som mala (a pritom teraz išlo všetko hore, takze polovica by isla len na benzin) a všetci hneď nech idem, prečo nechcem ísť, či čakam 🙄 Prepáčte, je to len taký výlev

babovka2321
17. máj 2022

Tak sa nestretavaj s ludmi, ktori maju komplexy z toho, ze niekto chce v zivote viac, nez zivorit a len nadavat na vsetkych okolo, ako stat/system/atd moze za to, ze sa oni maju zle. Im sa nepaci, aby si im ty dokazala, ze sa to da, lebo by potom nemohli zo svojho neuspechu v zivote vinit vsetko ostatne len nie seba. Kasli na takych. Odstahuj sa niekam, kde dostanes aj plat lepsi a nebudes musiet dochadzat.

tosomja
17. máj 2022

Asi hľadáš na zlom mieste, neverím, že všade len minimálnu mzdu ponúkajú.
A neznamená, že máš vysokú školu, tak máš aj na viac ako ten s učňovkou. Napríklad známa ma len výučný list a vlastne kaderníctvo. A ďalšia má vysokú školu a silou mocou len sedieť v kancli, a sťažuje sa, že je nedocenená. 😉

barbora0308
17. máj 2022

Nuz uz je to iba na tebe, ukaz im ze mas naozaj na viac a vobec sa nezatazuj nazormi inych. Bolo to tvoje rozhodnutie, tvoj zivot, hlavne sa nedaj presvedcit o opaku.

h2
17. máj 2022

S VŠ minimálka? Určite nie. Dokonca ani s ukončeným SŠ vzdelaním s maturitou a bez praxe minimálka nie.

emalka
17. máj 2022

Neberu ta ako chuderku, skor je to o ich egu. Totizto, ak by si ty bola zrazu uspesnejsia ako oni, tak by si museli priznat ze to nikam nedotiahli. Pre nich je lahsie ta zhadzovat a drzat pri zemi ako sa konfrontovat s vlastnou neschopnostou. Pripadne im vyhovuje ze su akoby lepsi ako ty (ak zarabaju viac) a ak by sa ti zacalo darit tak by to narusilo dynamiku vasich vztahov a to im nevyhovuje.
Je to ich obranny mechanizmus a teba sa to vobec netyka.

javorinska
17. máj 2022

Vies co da sa najst aj dobre platena praca, co som tak zbezne pozerala 🙂 Takze nie ako myslim si aj tak, ze clovek ked chce mat pracu co ho bavi a bude bavit, asi treba mat aj nejake naroky a poziadavky, predsa len v praci kolko casu travime, takze v pohode a myslim ze ako su stale v dnesnej dobe ludia ktori ked si hladaju pracu si vedia vypytat normalny plat a nie ustreleny.

luccija
17. máj 2022

Nedaj si do toho vôbec hovoriť a hľadaj.

melanta
17. máj 2022

Vytesni zo svojho života ľudí, ktorí ťa ťahajú dolu. To je prvý základ k tomu, aby si v živote niečo dosiahla. Nenechaj sa odradiť ľuďmi bez ambícií. Hoci je to rodina či dlhoroční známi, musíš kontakt s nimi minimalizovať ak nie úplne prerušiť, ak chceš v živote žiť inak ako oni. Ich podceňovanie teba svedčí v prvom rade o ich komplexe. Kto málo zarobí a nič v živote nedokázal, nevie pochopiť ambície a hejtuje tých, čo sa majú lepšie. A prečo by si nemohla zarábať 3000 eur? Ja chce zarábať viac ako 3000 eur. A ak niekomu vyhovuje zarábať minimálku, je to jeho problém. Takže maj ciele a choď si za nimi, krok za krokom.

mimikarol
17. máj 2022

Ja si myslím že ľudia ktorí podceňujú seba, podceňujú aj ostatných

spadnutaslivka
17. máj 2022

Tak ja si myslím, že si si mohla najprv pozrieť, aké máš možnosti a až potom riešiť výpoveď. Každopádne ani mne sa nepáči predstava, že by som mala len minimálku. Viem, čo mám za sebou, akú mám prax a znalosti. A chcem tomu primeraný plat. Nepodceňujem žiadnu prácu, ale keď niekto ponúka minimálku, ale vyžaduje angličtinu na úrovni C1, tak to nech si to radšej robí sám.

xena0
17. máj 2022

By ma zaujímalo v akej sfére hľadáš prácu keď na ňu potrebuješ vysokú školu a všade len minimálna mzda

janka_266
17. máj 2022

A aká vysoká škola bola skončená? Lebo medicína a predpokladám, že ani it to nebude. Každopádne by som si najskôr našla prácu, až potom davala výpoveď.

lesana25
17. máj 2022

A kto su to ti všetci? Manžel? Rodičia? S nimi by si si to mala vedieť odkomunikovať a na blbè reči ostatných sa môžeš zvysoka vieš čo.

zuzizu2
17. máj 2022

Kasli na to, kto co hovori. Ale teda tiez som niekde zacinala a v dnesnej dobe hladat si pracu za dobry peniaz podla mna nie je jednoduche, ale zase ked je clovek sikovny tak sa da, len to chce chut.

jaskolka
17. máj 2022

Kde žiješ, keď s VŠ všade máš len minimálnu mzdu? Akosi sa mi nechce to veriť, že len také práce nájdeš.
A pripadne ak teda to tak je, že nič iné sa nedá a si slobodná, bez záväzkov, veď sa presťahuje do nejakého veľkého mesta, kde je lepšia ponuka.
Ak sa sťahovať nedá, tak len hľadať ďalej.

7lenka11
17. máj 2022

Je úplne normálne byť ambiciózny a mať nejaké očakávania, ktoré zodpovedajú vzdelaniu a skúsenostiam. Okolie si nevšímaj, ty si ži život, aký chceš a rob to, čo ťa baví a na čo sa cítiš. Myslím, že len zbytočne veľa riešiš svoje okolie...

mikadooo
17. máj 2022

V pohode, hľadaj ďalej, nenechaj sa znechutiť, toť moja rada 😉. PS: ak sa chceš nabudúce vyhnúť rečiam, tak si hľadaj novú prácu ešte kým si v starom zamestnaní 🤷. A nikomu to samozrejme nevešaj na nos...

ivangeline
17. máj 2022

Ja len nechapem,preco si uz bez prace,ak este nemas novu? Urcite sa nevzdavaj a hladaj dalej. 🙂

zoeeoz
18. máj 2022

Plat sa dohaduje na pohovore, to co je v inzerátoch nehrá rolu.. držím palce, ver si a okolie môžeš ignorovať, nech riešia seba 🙂

spadnutaslivka
19. máj 2022

@zoeeoz tak vo väčšine prípadov to, čo je v inzeráte, je maximum, ktorý sú ochotný dať. A je to minimum, čo sú povinní dať, keď už to uviedli. Ak sa nemýlim. Málokedy máš ochotných zjednávať cenu.

zoeeoz
19. máj 2022

@spadnutaslivka no ja to zas poznam inak, dávajú minimum, tým chrania seba a ak nájdu bud naozaj niekoho kto sa musí komplet zaučiť alebo šikovného "blbca" co na to skočí tak ušetria 🙂 niektorí dávajú aj polovicu z toho co sú schopní dať ... žiaľ je to inak od inzerátu k inzerátu.. ale zas súhlasím ze niekde je vyslovene napísané maximum

poopsie
19. máj 2022

A to máš akú VŠ?