Práca a rodičovský

ketrin1211
31. aug 2016

Ahojte som 6 rokov na materskej a už mi končí, ale chcem si dať predlžiť rodičovský a chcem sa spýtať či mi ho zamestnávatel bude akceptovať alebo ma može prepustiť?
pred materskou som odrobila vo firme 4 roky mala by som nárok na podporu ak by mi náhodou neschválili rodičovský?
ak by mi prepustili dostala by som odstupné?

dakujem pekne

ketrin1211
autor
31. aug 2016

ešte sa chcem spýtať ak by som nenastúpila do zamestnania dovolenka mi prepadne alebo mi ju preplatia?dakujem

evittam
31. aug 2016

@ketrin1211 Ak nenastúpiš do práce je potrebné rozviazať pracovný pomer - buď výpoveďou alebo dohodou o skončení pracovného pomeru. Čo sa týka dovolenky tak to už závisí na dohode so zamestnávateľom - buď ju vyčerpeš alebo ti ju preplatí . Nárok na podporu ti vzniká.

dano556
31. aug 2016

manželka pri materskej tiež pracovala, ale len také venčenie psov atď ..

katkazh
2. sep 2016

Ahojte, prosím Vás viete mi niekto poradiť ako je to s prácou na skrátený úväzok ale U INEHO zamestnávateľa, ako od ktorého som nastupovala na matersku dovolenku? Este poberam rodicovsky, ale mam moznost pracovat na skrateny uväzok. Musim dať u STAREHO zamestnavatela výpoved ? ( ktory ma caka po navrate z rodicovskej, nakolko mam unho zmluvu na dobu neurcitu) Snad som to napisala zrozumitelne ☹ Vdaka za rady.

majusqa77
2. sep 2016

@katkazh co ci musis dat u stareho zamestnavatela?

katkazh
2. sep 2016

@majusqa77 výpoved ☹ doplnila som

majusqa77
2. sep 2016

@katkazh nie. zalezi na prac.zmluve a internych smerniciach firmy, ci mu to musis oznamit...

ketrin1211
autor
2. sep 2016

ja sa chcem spýtať že momentálne som na rodičovskej a stále som zamestnaná.chcem si dať predlžiť rodičovský,ak by mi to schválili mám nárok na podporu aj po ukončení rodičovskej? tj po 1 roku?dakujem

evittam
2. sep 2016

@ketrin1211 Nárok na podporu máš do jedného roka po skončení pracovného pomeru - teda ak spĺňaš podmienky na jej nárok.

ketrin1211
autor
7. sep 2016

ak by mi ho schválili na 3 roky mala by som nárok na podporu po uplynutí rodičovského (po tých troch rokoch).mám odrobené v tej firme 10 rokov.dakujem

ketrin1211
autor
7. sep 2016

prišlo mi zamietnutie ale chcem sa dať odvolať.mám poslať do práce rozhodnutie teraz alebo až ked pošlem odvolanie a potom to rozhodnutie čo príde?dakujem

evittam
7. sep 2016

@ketrin1211 Pokiaľ by tvoj PP trval tak áno.

ketrin1211
autor
7. sep 2016

mohla by som isť ak by mi to zamietli na marodku?

evittam
8. sep 2016

@ketrin1211 Na PN môžeš ísť ale tvoj PP musí trvať alebo maximálne do 7 dní od skončenia PP aby si mala platenú PN.