Ahojte som 6 rokov na materskej a už mi končí, ale chcem si dať predlžiť rodičovský a chcem sa spýtať či mi ho zamestnávatel bude akceptovať alebo ma može prepustiť?
pred materskou som odrobila vo firme 4 roky mala by som nárok na podporu ak by mi náhodou neschválili rodičovský?
ak by mi prepustili dostala by som odstupné?
dakujem pekne
@ketrin1211 Ak nenastúpiš do práce je potrebné rozviazať pracovný pomer - buď výpoveďou alebo dohodou o skončení pracovného pomeru. Čo sa týka dovolenky tak to už závisí na dohode so zamestnávateľom - buď ju vyčerpeš alebo ti ju preplatí . Nárok na podporu ti vzniká.
manželka pri materskej tiež pracovala, ale len také venčenie psov atď ..
Ahojte, prosím Vás viete mi niekto poradiť ako je to s prácou na skrátený úväzok ale U INEHO zamestnávateľa, ako od ktorého som nastupovala na matersku dovolenku? Este poberam rodicovsky, ale mam moznost pracovat na skrateny uväzok. Musim dať u STAREHO zamestnavatela výpoved ? ( ktory ma caka po navrate z rodicovskej, nakolko mam unho zmluvu na dobu neurcitu) Snad som to napisala zrozumitelne ☹ Vdaka za rady.
ja sa chcem spýtať že momentálne som na rodičovskej a stále som zamestnaná.chcem si dať predlžiť rodičovský,ak by mi to schválili mám nárok na podporu aj po ukončení rodičovskej? tj po 1 roku?dakujem
@ketrin1211 Nárok na podporu máš do jedného roka po skončení pracovného pomeru - teda ak spĺňaš podmienky na jej nárok.
ak by mi ho schválili na 3 roky mala by som nárok na podporu po uplynutí rodičovského (po tých troch rokoch).mám odrobené v tej firme 10 rokov.dakujem
prišlo mi zamietnutie ale chcem sa dať odvolať.mám poslať do práce rozhodnutie teraz alebo až ked pošlem odvolanie a potom to rozhodnutie čo príde?dakujem
@ketrin1211 Pokiaľ by tvoj PP trval tak áno.
mohla by som isť ak by mi to zamietli na marodku?
@ketrin1211 Na PN môžeš ísť ale tvoj PP musí trvať alebo maximálne do 7 dní od skončenia PP aby si mala platenú PN.
ešte sa chcem spýtať ak by som nenastúpila do zamestnania dovolenka mi prepadne alebo mi ju preplatia?dakujem