Ahojte, ako ste si nasli pracu so psychickou poruchou, resp. hladate...povedali by ste zamestnatelovi na zaciatku, ze mate takyto problem ?
Nie, nie si povinna to nikomu oznamovat a je dost mozne, ze zamestnavatel ta hned na zaciatku odpise alebo zaskatulkuje. A aj so psychickou poruchou mozes normalne pracovat, pripadne mozes byt sikovnejsia a schopnejsia ako zdravy clovek /samozrejme, nebavime sa tu teraz o tazkych poruchach, ktore cloveku znemoznuju pracovat/. Ako je spominane vyssie, najlepsie je vyskusat, ako ti dana praca pojde a uvidis. Niekedy su zaciatky tazsie a potom sa clovek zabehne a ide to.
Ja ti ponuknem pohlad z druhej strany - mala som kolegynu so psychickou poruchou, brala troje psychiatricke lieky. Pomahala som jej vo vsetkom, dala na jej navrhy ako co zlepsit, zmenit, nech sa realizuje ( bola som jej nadriadena), vozila ju autom domov ked mala tazsi nakup lebo ona bola odkazana an autobusy...
To, co som za svoju snahu dostala, ma teda fest prekvapilo. Poohovarala ma kade sa dalo, aj pred vedenim aj kolegami, jej muz mi urobil v praci rosambo ze ona tam trpi 🙈, intrigami dosiahla vyssi plat, ociernila ma pred vtedajsim partnerom...neuveritelne veci som sa o sebe dozvedela. Bola casto mimo, niektore veci asi ani nevedela ze povedala. Inak navobok sa javila normalne kto ju nepoznal.
Psychiatricku diagnozu jej spustila marihuana, s ktorou experimentovala na VŠ.
Takze ja osobne by som si uz dala velky pozor, uz by som nebola taka srdecna a otvorena k hocikomu, bohuzial zivot ma naucil. A urcite by som cloveka ktory sa lieci na psychiatrii, neprijala do prace. Takze nikomu to nehovor, skor dokaz pracou ze si ok a dokazes fungovat. Mozno sa na to nikdy nepride ak ti to nezasahuje do prac.zivota.
Nie. Ludia maju dost predsudky a ide predsa len o zdravotny problem. Ak by ti praca nesadla, pracovny pomer sa da ukoncit, ci uz z tvojej strany alebo zo strany zamestnavatela. Nemaj ziadne vycitky.