Práca a manipulátorka

6. mar 2023

potrebujem od Vas radu...bude to dlhsie, ale budem rada za Vas cas.
Pred par rokmi som pracovala s jednou pani sme cca rovnaky vek 43 r.Pracovala som pre nu z domu bola to praca v mieste bydliska co mi vzhladom k synovi sportovcovi vyhovovalo.Bola to praca max do 14.Tahali sme to spolu 2 roky ona potrebovala mna, ja ju mne vyhovovalo, že necestujem viem mat volno, ked potrebujem.Obcas ma poprosila ci jej môzem postrazit syna 3r. bola na jeho vychovu sama.Ale casom som viac casu travila s jej synom ako pracou, lebo bol chory, skolky zatvorene... bolo mi to jedno, lebo plat bol ten isty a stedry
Zena ma dar dostat ludi, kam potrebuje.Neraz som bola svedkom ako sa sprava k zamestnancom ku mne bola vzdy ferova, lebo ma potrebovala, ale stale sa pokusala posunut hranice.Nakoniec som bola rada, že sme to ukoncili prisla pandemia a zacala som sa venovat niecomu inemu.
Boli sme stale v obcasnom kontakte fotky, spravy byvame vo vedlajsich mestach.
a teraz k veci oslovila ma, že otvara prevadzku a chcela by, aby som tam pracovala na TPP. A tu vaham ma to pre mna nespocetne mnozstvo vyhod ziadne cestovanie, dobra prac.doba, ale bojim sa, že okrem prace budem chodit po jej dieta do skoly a v kancelarii s nim robit ulohy, kruzky
Ona je presne tento typ, ze si mysli, ze ak je zamestnavatel moze...Tym, ze predtym som pracovala na zivnost mala som stale pocit, že ked toho budem mat dost skoncim tu pri praci na TPP citim zavazky.
Ako by ste sa rozhodli?
A Vyskusat a, ked to nepojde odist a pokazit si vztahy.
B ist si svojou cestou aj, ked budem cestovat za pracou, dlhsia prac.doba?
Podla slov ocakava, že cakam len na jej ponuku a nie je nad cim vahat.

deninka233
6. mar 2023

Určite by som do toho nešla. Ako píšeš, je manipulátorka a ešte aj svoju ponuku predostrela tak, ako keby si čakala už len na ňu a na jej zlaté vajcia

tosomja
6. mar 2023

Keby som nemala hmotnú zodpovednosť, ani žiadnu inú za škody spôsobené tým, že namiesto práce sa bavím s dieťaťom, tak pre mňa možno aj lepšie, v rámci pracovného času, nie mimo. Ale ak mám robiť, jak dilino, plus ešte robiť animátorku, opatrovateľku, učiteľku, tak to nie. Aj za cenu dochádzky a platu.

sissy27
6. mar 2023

Kludne by som to skusila, ale jasne jej nastavila hranice - toto je moja praca, toto uz nie (babysitting). Ak ti da nejako pocitit, ze si nevyhovela jej manierom, tak proste odides. A ze si pokazis “dobre vztahy” ? Ake prosim ta? 😃 ved ak sa za to urazi, tak je nad slnko jasnejsie, ze ste nikdy dobre vztahy nemali.

autor
6. mar 2023

@sissy27 ja ju poznam bude to tazke dat hranice, ale zase prejazdit 150 eur a prist domov neskoro ona ma na vrch, lebo vie, že pre mna je priorita cas na synove treningy.
@tosomja ved toto...ona sa rada zbavuje syna.Teraz jej ho zastresuje suseda s dietatom na MD.Mozno to vidim zbytocne nagativne, ale uz mam s nou skusenosti

tosomja
6. mar 2023

Ako píšem, kým od teba nechce nič navyše, buď syn, alebo práca, tak by som to nejak neriešila. Keď nie je nejaký náročný, problematický...ale zase na teba hádzať zodpovednosť za neho, to tiež nie je bohviečo. Ty nie si povinná sa s ním učiť. ...
1, Postrážim, zabavim...neučím sa s ním.
2, ani nerobím nič iné,buď dieťa, alebo povinnosti v zamestnaní.
3, ak chce navyše, nech si nájde opatrovateľku.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rakahaka
6. mar 2023

Ja by som sla urcite do toho. Vsak ide o plat. Mala som nieco podobne. Moja napln bola najma homeoffice, ked bolo treba ale utrela som aj zadok sefovmu decku, aj som sa zahrala, vtedy som ale davala prac.povinnosti bokom. Aj som sla kupit potraviny jeho rodicom ked chcel. Ked som povedala, ze chcem dvihnut plat ani na stotinu nezavahal, aj ked som obcas dvihala 2x mesacne :D
Ide ale o to, ci si to ochotna robit alebo nie. Lebo ak slusne dostanes zaplatene bars aj za prvacke doucovanie, ma to pre teba same vyhody tak nevahaj. Ak by ta casom nieco vytocilo, kludne potukaj po pracovnej zmluve a naplni v nej. Drzim plce nech sa dobre rozhodnes. Koniec koncov bude to vyhodne pre vas obe

salome123
6. mar 2023

nuz, bude ta platit za 8hodin prace... mne osobne by bolo jedno ci tych 8 hodin odstojim niekde za pultom alebo odstojim si 6 hodin a zvysne 2 sa venujem jej synovi pokial je to vramci mojej pracovnej doby.
Ak ti to vadi, tak do toho nechod.

autor
6. mar 2023

@evamarek77
@rakahaka tak to vidim aj ja.Ona vie, ze potrebuje mna kvoli dietatu, alebo praci, lebo ma pozna a vie co moze ocakavat a ja ju kvoli synovi. win win len mozno nevidim moje plus.Ale plus je asi to, že nepridem o 18hod ako som si skusila, ked som sa zacala venovat niecomu inemu.Len moje ego musim upratat na miesto.dakujem Vam