Práca a malé dieťatko

13. feb 2023

Baby, ak by ste mali možnosť úväzku na 6 hodín denne, pretože by ste potrebovali trojročného dávať a vyberať zo škôlky, ale pomerne k tomu by Vám znížili plat, tak by ste do toho išli?
Práca je asistentská, ponuka na profesii, ale neviem, či im to mám rovno napísať. Ponúkajú takú možnosť v popise? Nebude to trápne? Alebo si to nechať až na prípadný pohovor???
Ďakujem.

nikdenikto
13. feb 2023

Áno išla by som, samozrejme menej hodin-menej peňazí. Ale na začiatok fajn pracovná doba. Len takéto podrobnosti si nechaj na pohovor

54tinka54
13. feb 2023

No tak neviem či je ok očakávať že za nie plný úväzok ti dajú plnú mzdu.. asi je fér ju pomerne k úväzku znížiť.
A čo sa týka toho či je to vôbec u nich možné, to by som si nechala až na pohovor. Ak to bude možné a na tom pohovore na nich spravíš dojem, tak ti skôr vyhovejú.

autor
13. feb 2023

@54tinka54 uvádzali to v popise, že v prípade záujmu je možné úväzok znížiť.
Tak neviem, či to napísať rovno, nech vedia hneď.
A ak vyžadujú aktívneho šoféra ale ja jazdím len cez víkendy, keď je menej aut, tak si myslíte, že budú mať problém? Nejak ma skúšať?

tana85
13. feb 2023

tiez som tak, menej robim, menej zarabam. ale inak to nejde, to, co by som zarobila dve hodiny viac by som rovno dala nejake babe, co by deti vyberala zo skoly. logistika nepusti. ale ak to vyslovene nepisu v ponuke ako 6 hod.uvazok, tak az na pohovore. treba sa ale opytat ci je kvantita prace prisposobena tomu, ze by si tam bola 2 hodiny menej. zial, boli obsobie kedy som ani kavu nestihla zatial co kolegovia na 8 hodin isli aj na dve…aktivny sofer je taky, co si nerobil vodicak ked mal 18 a odvtedy odsoferuje len cez sviatky. vikendy su ok podla mna

autor
13. feb 2023

@tana85 ďakujem.
Tak idem skúsiť napísat, dufam, ze ma zavolaju apson na pohovor.
Po materskej je to tazke, ako keby sa bali, ze budem stale na OČR alebo čo.
Ale malý je zdravučký, tak neviem, či im aj to hovoriť. Pozerala som ľudí čo tam pracujú a sú to mladé ženy, tak možno aj tie majú deti a pochopia ma.

majka99999
13. feb 2023

Robim 7 hodin a tomu mam prisposobeny aj plat, mnozstvo pace ani nie, ale tak kazda kolegyna robi daco extra, co zas ja nemam v naplni prace. 😁 Tak snad ide o to, aby matka bola zamestnana, doteraz ste prezili na rodicaku, tak menej penazi to snad nebude ako ostat doma zadarmo. Vyskusat treba, ja som sa vratila k povodnemu zamestnavatelovi, co nema problem s roznymi uvazkami.

marca12
13. feb 2023

Na pohovore si dohodnes podmienky a povies svoje predstavy. Nepis im dopredu,ze chces nizsi uvazok.Na pohovor chod s tym,ze soferujes,nevrav,ze si len vikendovy sofer. Nikto ta nebude skusat. Ja som po VS bola neaktivny sofer,bola som doslova hodena do vody a zvladla som to. Bud suverenna,neukaz svoj strach. Nepodcenuj sa. Drzim palce. Ja by som do toho isla. Sebarozvoj je dolezity a nejako zacat musis.

autor
13. feb 2023

@majka99999 a to ti o kolko % znizili plat.
Teraz je to 1100eur v hrubom. Ked by som robilia na 6 hodin, tak to by mi dali aj obedy?
Doteraz som robila v obchode.
S papiermi som nerobila. Tam by som mala obcas ist na nakup, urobit kavu, nejake veci zakladat a scanovat a take. Myslite ze ma zoberu?
By sa mi pacilo nabrat prax v administrative aspon. Zatial mi neodpisal nikto, myslite ze im mam zajtra zavolat, ze to zaposobi?
Strasne by som chcela robit uz, lebo do obchodu sa vratit nechcem, ale asi budem musiet.

autor
13. feb 2023

@marca12 ďakujem! Dufam, ze nie hned prvy den ma niekde poslu :D

ropucha6
13. feb 2023

Isla by som do toho, ak by som tu pracu naozaj stihla za 6 hodin, to jest ziadne nadcasy ci vecerna praca. U nas v robote nerealne, ani 8 hodin clovek nepracuje, furt treba dorabat.

autor
13. feb 2023

@ropucha6 to sa mam opytat na pohovore?

marca12
13. feb 2023

Mam kamosku,s ktorou prve dni chodil muz. Bala sa soferovat,ale musela,tak vzdy isiel s nou. Nabrala istotu a potom uz chodila sama. Ak mas taku moznost niekoho poprosit. Ja som sa na prvej jazde v praci triasla ako osika,ale nedala som na sebe nic poznat.

marca12
13. feb 2023

To sa nepytaj,aby to nevyznelo,ze hned spekulujes.

autor
13. feb 2023

@marca12 a to ta poslali samu, ci si mala niekoho v aute?
Nasla som si na internete kto tam pracuje. Myslite, ze im mozem napisat na facebook, ci tam je vela prace? Ci to mi neprezradia? Nie veducej, ale inej.

autor
13. feb 2023

@marca12 dobre, dakujem. Dufam, ze mi zajtra odpisu.

majka99999
13. feb 2023

Tak platia ma za 7 hodin namiesto 8, cize o 12,5 % menej. Obedy mam ako normalny zamestnanec, doktorov mam 7x 7 hodin, ked mam dovolenku, tiez mam hradenu ako 7 hodin, pol dna dovolenky je 3,5 hodiny. Ja robim pre korporaciu, tuna to nie je problem a moj plat je taky priemerny na BA aj pri 7 hodinach plus mam manzela, tak tie peniaze nejako nechybaju.
Co sa tyka pohovoru, tam neporadim, naposledy som bola na ozajstnom pohovore (ak neratam 3 interne, ked som menila pracu v ramci zamestnavatela) pred 17 rokmi. 😄

nikdenikto
13. feb 2023

Autorka, prepáč, ale moc ocakavas. Hneď že ťa zavolajú na pohovor, hneď že ti prispôsobia pracovnú dobu....veď väčšinou si firma nechá nejaký čas, nazbiera životopisy a volajú po napr. 2 týždňoch viac kandidátov, z ktorých si vyberajú. Písať niekomu na Facebooku mi pripadá už ale úplne cez 🙈

anjelicek26
13. feb 2023

Ked mali deti 1,5 roka zacinala som na 20h a postupne navysovala, teraz 30h a onedlho 40h uz pojdem normalne, ako deti rastli...samozrejme tomu primerany plat... no a co... aspon sli odvody, aspon siel karierny rast, aspon som nezostala doma zblbnuta a na priek tomu som mojim detom vzdy davala teply obed doma a bola tam pre ne, ked robili ulohy, vozila na kruzky a venovala sa im... ta cast v ich zivote je velmi kratka, kedy mamu skutocne potrebuju... a prosim nepis nikomu cez FB, ci je tam vela prace 🙄 Samozrejme, ze v praci vela pracujes, je to normalne..

Otazky si popytaj tie spravne

- aky je pracovny kolektiv a atmosfera
- aka je napln prace
- pracuje sa nadcasy
- popytaj sa na premie, bonusy, firemny dochodok, prispevky na dovolenku, ved kazdy pracuje pre peniaze, patri to k tomu, ked sa ta budu pytat na plat...
- aky je dress code
- kedy sa rano zacina
- je moznost si pri chorobe (Prosim hovor o svojej, nie detoch) zobrat home office v case doliecovania (vela zamstnavatalov toto rado vidi)
- pytaj sa klasicke - preco sa toto miesto uvolnilo ? Je nove alebo dal niekto vypoved?
- aka je skusobna doba a ako zaucate novych zamestnancov? Skolenia? Moznosti karierneho rastu?
- kam smeruje vasa firma do buducna? Kde bude vasa firma o pät rokov? Ake produkty, portfolio, ake mate ciele a kam sa s vami prakticky o par rokov dostanem (upozorni na to, ze nie si job hopper, ale chces tam ist na dlhsie)

Neviem tak nejako...

autor
13. feb 2023

@anjelicek26 ďakujem za informácie.
Dufam velmi, ze mi odpisu alebo zavolaju. Kazda koruna dobra.
Je to nova pozicia, ze podpora cinnosti odbornych zamestnancov. Len ja som nikdy take nerobila a nejak sa zacat musi.
Ani poziadavky na cudzi jazyk nemaju iba na slovencinu, ze na dobrej urovni.
Je to skor taky urad. Velmi by som chcela ich nejak zaujat.
Tak to je tazko s robotou v Bratislave takou, vsade len cudzie jazyky alebo do obchodov robit.

ropucha6
13. feb 2023

@autorka, tak pytaj sa na napln prace a nadcasy. Jasne, ze ti nepovie zamestnavatel, ze sa pozicia nestiha v case 🙂 to iba na margo toho, ci by sme brali parttime. Vravim u mna v praci nie, lebo realne by som 6 hodin neodrobila.

54tinka54
13. feb 2023

Ano, keď budeš robiť 6 hodín, nárok na obedy máš.. tuším je to tak, že ak zamestnanec robí viac ako 4h denne, tak mu zamestnávateľ je povinný zabezpečiť/preplatiť obed.
Určite tam zajtra nevolaj, oni si kľudne môžu dať s volaním na pohovor čas, budú napr čakať, kým sa im nazbiera viac životopisov a tak.. stačí že si im poslala životopis, teraz len čakaj či sa rozhodnú zavolať ťa na pohovor. A písať na fb zamestnancom ktorí tam pracujú a vyzvedat, to už je úplne cez.

lesana25
14. feb 2023

Mňa by zaujímalo, na základe čoho si myslíš, že ťa vôbec zavolajú na pohovor - nemáš prax v administratíve, zrejme ani vzdelanie, a hneď by si si este išla klásť podmienky.
A otravovať zamestnancov na fb, ozaj super nápad 👌

marca12
14. feb 2023

Nepis nikomu,pokial ich dobre nepoznas. Jasne,ze sa budu o tebe rozpravat. Nemozes sa uchadzat o pracu a ukazat dopredu svojimi otazkami,ze sa bojis,ze budes mat vela prace. Nehnevaj sa,ale s takymto zmyslanim chod radsej naspat do obchodu.

lucik194
14. feb 2023

V BA praveze vobec nie je problem s robotou,

na tvojom mieste vobec im nepis, ze chces skratit pracovnu dobu, ani nikomu nepis z tej prace, nie je to absolutne vhodne.

v prvom rade ta musia zavolat na pohovor, potom nieco zacni riesit, skor ako o 1-2 tyzdne to nebude, to mi ver. nakolko tiez si daju cas na na CV, kolko im pride, nebudu vyberat z 2 ludi..... aspon 10 zivotopisov aby im doslo, tiez je to pre nich strata casu, robit pohovory, nebudu to robit, jeden den s jednym, potom s 2, potom dalsi den s jednym.....

vsetkych zavolaju na jeden den, po hodine / max 45 minut, podla toho co vyzaduju....

hlavne sa priprav na odmietanie, resp ani na nezavolanie...... ked hladas pracu, moze sa ti stat, ze posles aj 10 zivotopisov a zavolaju ta z jednej firmy na pohovor.....

luccija
14. feb 2023

Prosím Ťa nepíš, že v Ba je ťažko s robotou čo má potom napísať žena žijúca v Revúcej či Rim.Sobote

Ak chcú aktívneho šoféra môže sa stať, že Ti dajú auto a pôjdeš niečo vybaviť.Vsetko sa rieši na pohovore nikomu nepíš veď to je hanba vyzvedat...a určite na pohovore nehovor, že chces nižší úväzok, lebo dieťa, škôlka....ty si povedz svoje , oni svoje...často napíšu do inzerátu možnosť nižšieho úväzku, brigády, ale keď prídeš dozvies sa, že pravda je iná.Posli životopis, motivačný list a viac nevyvivaj aktivitu.Na pohovore povedz či je možnosť skráteného úväzku žiadne viete potrebujem syna odnasat do skolky...keď soferujes cez víkendy tak asi si šofér a zvládneš to.