Práca a malé dieťa

3. júl 2024

Ahojte mamicky chcela by som sa len informovat. Viem, ze pri slobodnej mamicke su nejake ,,vyhody,, v praci, ako, ze moze si ziadat upravu pracovneho casu, nemusi mat nocne atd. Ako je to ale pri vydatej mamicke ktora sa stara o 3 rocne dieta? Toez ma nejake vynimky? Dakujem za informacie

doriiis
3. júl 2024

Ak má do 33 rokov,ma nárok na +5 dni dovolenky

autor
3. júl 2024

Napriklad kamoska ma 3 rocneho syna, zacala pracovat v nemenovanom potravinovom retazci a dostala 15 poobednych, 5 medzismeniek a 3 ranky je to ok?

autor
3. júl 2024

@doriiis uz to nieje podmienene 33 vekom, staci ze ma dieta.

viestta
3. júl 2024

Moze poziadat o upravu pracovneho casu, ale zamestnavatel jej moze, nemusi vyhoviet. Nocne zmeny su osetrene v zakonniku prace, ale nejake dalsie vyhody su len na dohode so zamestnavatelom.

amelie2017
3. júl 2024

Preco by to nemalo byt ok? Ak hladam pracu, pytam sa na to, aka je pracovna doba, na ake smeny sa pracuje, aka je mzda,...ak nemam pred nastupom specialne poziadavky, ktore by firma akceptovala a ja suhlasim s podmienkami a dobou, aku mi firma povedala, je uplne normalne, ze sa robia aj poobedne. Ved ak mi povedia, ze sa robi na smeny a ja poviem nie je problem, tak preco je po nastupe problem?

autor
3. júl 2024

@viestta takze tie nocne nemusi len slobodna matka ale aj vydata?

autor
3. júl 2024

@amelie2017 ja sa len pytam, ja s tym problem nemam u nas vo firme vedia vyhoviet podla moznosti.

viestta
3. júl 2024

staci vyhladat ZP, tam je to napisane. Toto sa mna netyka, takze viem, len ze je to tam upravene. Ako, to neviem.

85miska
3. júl 2024

Napríklad Kaufland to ma tak ze ak ma žena manžela môže pracovať aj poobede teda do záverečnej. U nás sa v Kauflande vyhovuje len slobodným matkám. Napríkad ja som v zdravotníctve nemusim robiť len 8 cky môžem aj 12 tky ale nočné robiť nechcem. V zdravotníctve teda ja na oddelení konkretne do15:30 nie poobedne.

autor
3. júl 2024

@85miska ja osobne pracujem v Kaufe, teda som momentalne na MD, ako slobodna matka som nemusela robit nocne, coz ja som si ich sama pytala - Milovala som nocne, ale teraz ako vydata neviem. Cisto zo zvedavosti ma to zaujima, ako to vlastne je.

85miska
3. júl 2024

Neviem kde v Kauflande sú nočné? Myslíš občas nejakú inventúru?

autor
3. júl 2024

@85miska u nas predtym boli kazdu stredu pred akciou, vzdy ked mala prist nejaka kontrola alebo sa cez den nestihali, inventury klasika, alebo prerabky bolo ich hojne + sviatky.

luliu
3. júl 2024

Nemáš nárok na nič,normálne pracuješ tak ako treba. - ako máš v zmluve

petamich
3. júl 2024

ZP riesi matky samozivitelky, vydate matky mozu skusit ale zamestnavatel im nemusi vyhoviet

autor
3. júl 2024

@petamich dakujem presne toto ma zaujimalo