Mamičky prosím poraďte ako riešite domácnosť popri práci? Nedávno som nastúpila do prace a odvtedy nič nestíham. Stále niečo musím doma robiť nemám čas na deti manžela..som zúfalá už čo robím zle 😣
musíš si premyslieť, čo naozaj treba- či luxusne uprataná domácnosť ,alebo veselý neporiadok a spokojnosť na všetkých frontoch ...
a samozrejme musíš si pripustiť vec -že nie si slúžka
A kto ti doma robi ten bordel, ked si v praci? Ten nech pekne upratuje... ak doma nie ste ani jeden, bordel sa neurobi...
Ja ti napisem len za seba
- vecer pustam len spotrebice - pracka, susicka, umyvacka riadu, vysavac a robot na umyvanie dlazky, to sa robi "samo"...
- kupelne mimo zotretia umyvadiel a WC kazdy vecer kaslem uplne, to robim cez vikend
- pradlo skladam cez vikend
- naucila som deti upratovat si po sebe (to je asi najdolezitejsi bod)
- muz plnohodnotne pracuje tiez na tom, aby to u nas vyzeralo normalne
Potom to normalne funguje... a zniz svoje naroky, lebo ta tie prve tyzdne, kym si najdete rezim, porazi...
Pracujem na smeny ...ale tak pred poobednou si popracem, jeden den povesam pradlo ,druhy den poskladam, vysavam kazdy den, podlahy umyvam kazdy druhy, prach utieram podla potreby, kupelnu a wc upratujem kazdy druhy den( cez stupacky nam ide do bytu kopu prachu).Po rannej smene ako pridem domov povysavam 😃 to musi byt 🙈 a tak idem pre malu do skolky.Pracujem v potravinách takze nákupy neriesim prichadzam domov s nákupom....nevarim max niečo rychle na veceru pocas tyzdna , cez víkend sa nornalne vari bud ja alebo uvari muz kym som v praci.
Zotriedit v hlave co je a co nie je dolezite. Robit len to dolezite a to dolezite rozdelit pre kazdeho clena domacnosti. Kazdy podla svojich schopnosti. Zapojit do vsetkeho aj otca deti, vratane starostlivosti o ne. Je rovnaky rodic ako mama. A rovnako moze prevziat nejake ulohy. Domace prace nie je nic take, co by chlapi nezvladali.
Veľkou pomocou je pre mňa umývačka riadu, žehlenie som vypustila, väčšie upratovanie len cez víkendy, umývanie okien raz za čas, priorita je naozaj varenie.
U mňa je priorita mať po víkende upratané, cez týždeň sa aj tak bordelu veľa nenarobí, keďže sa stretávame často krát až večer (mám stredoškoláčku a šiestačku na zš), max. kuchyňa a tú popracem každý večer, pustím umývačku. A hlavne je treba naučiť deti spratať si po sebe (priznám sa s tým ja ešte doma bojujem, ale čím sú väčšie, tým je to lepšie)
Zapojiť všetkých, sobota veľké upratovanie, doležítejší sú ľudia a vzťahy ako upratovanie.