Ahojte, píšem sem pretože neviem ísť k doktorovi (nedorozumieme sa a lekár je neskutočne dráhy aj keď bude len konzultácIa) keďže som v zahraničí. Pracujem na farme so zeleninou. Zelenina je postriekana a je tam aj peľ. Keď začnem robiť, celý deň len kýcham a dusí ma a nedá sa mi poriadne ani robiť. Som od malička alergička ale nič z mojej alergie sa tam momentálne nenachádza. Minule sa mi už aj zle dýchalo, strašny tlak na hrudi, čo som kychala celé popoludnie. Preto neviem čo. Radšej odísť z roboty aby sa mi nezhoršila moja alergia ešte viac, alebo si telo na to zvykne (na postreky a peľ). Ďakujem všetkým, ktorí mi aspoň trošku poradia 🙂 pekný večer.
@monciika co robis nacierno? Poistenie nemas? Inak kamoska tiez tak lutovala dat eura na lrkara v zahranici az po roku isla ked prisla na sk a uz nieje medzi nami. Najlepsie bude zmenit pracu
Nemozes zmenit na nejaku bio- farmu teda? Tie postreky su taky hnus, ze to ani mozne nie je, aj z 20 metrov v Grecku od toho som hned radsej bezala od toho
@slavomira236 nerobím na čierno, a poistku mám ale kým neprevysim sumu čo tu vychádza dosť tá suma tak poistovna neprepláca. Takže v podstate ta poistka mi je na dve veci 😀
Skus si dat respirator a v nom pracovat.
Tak musis nosit rusko.
Tak tebe predpokladam vadi aj ta vlhkost a horucava, nie len pel, ale kombinacia vsetkeho.
Alergia sa bude len zhoršovať. Mne pomohol Nasofan obsahuje kortikoid, nech Ti pošlú z domu kortikoidove spreje do nosa v lekarni sa da kupit nahrada. Každý deň si musíš umývať aj vlasy, nosiť rukavice a okuliare. Musíš tam pracovať?
@anjelicek26 je to možné, ďakujem 😊
@monciika jednoznačne okmažite odíď, toto bude len horšie - môže sa ti spustiť astmatický záchvat (dúfam, že tá positka ti pokryje aspoň sanitku a liečenie v nemocnici).
@monciika ja mam alergiu uz 30 rokov a nepreslo mi nic.vcera som behala vonku, pokosena trava...cely den sa davam dnes dokopy.lieky, kvapky a nic nepomaha, kycham a tecie mi sopel cely den, vyzeram otrasne.
Neviem ci si tvoje telo "zvykne" ale ja by som to neriskovala.moj muz takto skoncil v nemocnici