Práca a alergia

monciika
17. jún 2023

Ahojte, píšem sem pretože neviem ísť k doktorovi (nedorozumieme sa a lekár je neskutočne dráhy aj keď bude len konzultácIa) keďže som v zahraničí. Pracujem na farme so zeleninou. Zelenina je postriekana a je tam aj peľ. Keď začnem robiť, celý deň len kýcham a dusí ma a nedá sa mi poriadne ani robiť. Som od malička alergička ale nič z mojej alergie sa tam momentálne nenachádza. Minule sa mi už aj zle dýchalo, strašny tlak na hrudi, čo som kychala celé popoludnie. Preto neviem čo. Radšej odísť z roboty aby sa mi nezhoršila moja alergia ešte viac, alebo si telo na to zvykne (na postreky a peľ). Ďakujem všetkým, ktorí mi aspoň trošku poradia 🙂 pekný večer.

nenne27
17. jún 2023

@monciika ja mam alergiu uz 30 rokov a nepreslo mi nic.vcera som behala vonku, pokosena trava...cely den sa davam dnes dokopy.lieky, kvapky a nic nepomaha, kycham a tecie mi sopel cely den, vyzeram otrasne.
Neviem ci si tvoje telo "zvykne" ale ja by som to neriskovala.moj muz takto skoncil v nemocnici

marca12
17. jún 2023

@monciika nemyslim si,ze si telo zvykne. Je to nebezpecne,mozes dostat astmu a vazne dychacie problemy. Neliecena alergia je nebezpecna. Nemozes ist na Slovensko a tu sa objednat k lekarovi?

slavomira236
17. jún 2023

@monciika co robis nacierno? Poistenie nemas? Inak kamoska tiez tak lutovala dat eura na lrkara v zahranici az po roku isla ked prisla na sk a uz nieje medzi nami. Najlepsie bude zmenit pracu

monciika
autor
17. jún 2023

@nenne27 presne aj ja mám takto problémy, je to na nervy

monciika
autor
17. jún 2023

@marca12 málo púšťajú domov, nemajú ľudí. Ledva som sa dostala pred 2 mesiacmi na 1 deň domov. Ale vtedy som nemala ešte tieto problémy. Len teraz ako sú postriekané a peľ a jedno s druhým

bluka2
17. jún 2023

Nemozes zmenit na nejaku bio- farmu teda? Tie postreky su taky hnus, ze to ani mozne nie je, aj z 20 metrov v Grecku od toho som hned radsej bezala od toho

monciika
autor
17. jún 2023

@slavomira236 nerobím na čierno, a poistku mám ale kým neprevysim sumu čo tu vychádza dosť tá suma tak poistovna neprepláca. Takže v podstate ta poistka mi je na dve veci 😀

ysseba
17. jún 2023

@monciika A nevieš si kúpiť niečo voľnopredajné?

monciika
autor
17. jún 2023

@ysseba ja tu mám lieky a nič nezaberá na toto 😒

ada12345
17. jún 2023

Skus si dat respirator a v nom pracovat.

anjelicek26
17. jún 2023

Tak musis nosit rusko.

monciika
autor
17. jún 2023

@ada12345 rada by som robila v rušku v takomto stave, ale v skleníku som rada že žijem bez ruška keď je tam nad 40 plus

marca12
17. jún 2023

@monciika rodina by nevedela nejako vybavit lieky a po niekom poslat? Alebo skus tam,kde si,kupit v lekarni volnopredajne na alergiu. Mozno aspon trosku ti ulavia

anjelicek26
17. jún 2023

Tak tebe predpokladam vadi aj ta vlhkost a horucava, nie len pel, ale kombinacia vsetkeho.

lienka.7
17. jún 2023

@monciika absolútne nevhodná práca na tvoj zdravotný stav. Lieky ti nepomôžu, len trosku utlmia. Ale problém ti nevyriesia

panonia
17. jún 2023

Alergia sa bude len zhoršovať. Mne pomohol Nasofan obsahuje kortikoid, nech Ti pošlú z domu kortikoidove spreje do nosa v lekarni sa da kupit nahrada. Každý deň si musíš umývať aj vlasy, nosiť rukavice a okuliare. Musíš tam pracovať?

monciika
autor
18. jún 2023

@panonia rukavice áno nosím, nemusím tam pracovať išla som skúsiť, prvý krát som za hranicami. No povedala som že viac by som už nešla na farmu..

monciika
autor
18. jún 2023

@anjelicek26 je to možné, ďakujem 😊

mogaa
18. jún 2023

@monciika nuž ak máš alergiu a dostávaš sa do styku s alergénom tak to samo veru neprejde....a hlavne nie pri takýchto prejavoch...alergia sa ti mohla zhoršiť, rozšíriť aj na niečo iné nie len na peľ....žiadne peniaze na svete nestoja za zdravie....

martinka17
18. jún 2023

@monciika jednoznačne okmažite odíď, toto bude len horšie - môže sa ti spustiť astmatický záchvat (dúfam, že tá positka ti pokryje aspoň sanitku a liečenie v nemocnici).