Pozvali ma na druhé kolo pohovoru s konateľom spoločnosti. Čo očakávať?

16. júl 2024

Pekný deň ženy 🙂
Pozvali ma na druhé kolo pohovoru s konateľom spoločnosti.
Prvé kolo bolo s HR Managerkou a budúcim kolegom. Klasika kde som pracovala doteraz, náplň práce, dôvod odchodu, otázky typu ako zvládam stres atď. Absolvovala som pohovor s HR v slovenskom jazyku a s kolegom v cudzom jazyku, približne rovnaký obsah. Mala som test s dvoch programov, test strojopis a 2 modelové situácie.
Druhé kolo bude online a v prvom kole som sa dosť zapotila, podcenila som to a nečakala takéto situácie. Na druhé kolo sa chcem lepšie pripraviť a tak ma zaujíma, z čoho sa bude podľa vás skladať pohovor?

pribinak
16. júl 2024

Dosť závisí od pracovnej pozície, asi to bude zamerané na tvoju prác. pozíciu, prehľad čo s čím súvisí ….

autor
16. júl 2024

@pribinak HR Managerka spomínala na prvom kole, že druhé kolo bude s konateľom aby aj on videl koho si vybrali ale kvôli tomu neprecestuje toľko, takže bude online. Z toho mi to trocha vychádza to, že sa hlavne bude jednať o sympatie. Či sa konateľovi "pozdávam", keďže všetky moje skills si preverili v prvom kole.
Ide o pozíciu v oblasti ľudských zdrojov

egonsk
16. júl 2024

podla popisu v druhom kole od teba budu chciet riesenie problemu s pouzitim pytagorovej vety v kombinacii s ohmovym zakonom a kirchhoffovym zakonom.

autor
16. júl 2024

@egonsk 🤣 neprekvapilo by ma to

autor
16. júl 2024

Preboha *z dvoch programov a ešte milión chýb. Tvárme sa, že tam niesu

pribinak
16. júl 2024

Tvárime sa, že ani v tvojom poslednom príspevku žiadna chyba nie je 🤣🤣🤣

espeo
16. júl 2024

Ak to bude len s konatelom, bude to o sympatiach. Tvoju odbornú zdatnost posúdili v prvom kole.

marcellka32
16. júl 2024

Strojopis?

autor
16. júl 2024

@pribinak súhlasím 🤣

ewellina
16. júl 2024

Pohovory s konateľom spoločnosti môžu mať trochu iný charakter ako tie s HR manažérom alebo budúcim kolegom. Konateľ bude pravdepodobne zameraný na rôzne aspekty, vrátane strategických a organizačných otázok. Tu sú niektoré oblasti, na ktoré by si sa mohla pripraviť:

1. Vlastný životopis a pracovná skúsenosť
Detailné otázky o tvojich predchádzajúcich zamestnaniach: Konateľ môže chcieť vedieť viac o tvojich konkrétnych úlohách, úspechoch a projektoch, na ktorých si pracovala.
Motivácia pre zmenu zamestnania: Prečo chceš odísť zo súčasnej práce a čo ťa láka na tejto novej pozícii a spoločnosti?
2. Kompetencie a zručnosti
Technické znalosti a zručnosti: Ak si už absolvovala testy z dvoch programov a strojopis, môžeš očakávať detailnejšie otázky týkajúce sa tvojich technických schopností a skúseností s konkrétnymi nástrojmi a technológiami.
Riešenie problémov: Možno dostaneš otázky na riešenie konkrétnych problémov alebo scenárov, ktoré sa môžu vyskytnúť na tvojej novej pozícii.
3. Kultúra a hodnoty spoločnosti
Hodnoty spoločnosti a firemná kultúra: Konateľ môže klásť dôraz na to, či sa hodíš do firemnej kultúry a či zdieľaš hodnoty spoločnosti.
Tvoj prínos do tímu: Ako si myslíš, že môžeš prispieť k úspechu tímu a spoločnosti?
4. Strategické otázky
Dlhodobé ciele a vízia: Môže sa ťa spýtať na tvoje dlhodobé kariérne ciele a ako si predstavuješ svoj profesionálny rast v rámci spoločnosti.
Tvoj pohľad na odvetvie: Môže byť zvedavý na tvoj názor na aktuálne trendy a výzvy v odvetví, v ktorom spoločnosť pôsobí.
5. Interpersonálne a manažérske zručnosti
Schopnosť zvládať konflikty: Ako riešiš konflikty v pracovnom prostredí?
Líderské schopnosti: Ak sa pozícia vyžaduje vedúce schopnosti, môže ťa požiadať, aby si uviedla príklady svojich líderských skúseností.
Ako sa pripraviť:
Rešerš o spoločnosti: Zisti čo najviac o spoločnosti, jej produktoch, službách, trhoch a konkurencii.
Priprav si príklady zo svojej praxe: Maj pripravené konkrétne príklady, ktoré demonštrujú tvoje schopnosti a úspechy.
Očakávaj otázky na tvoje soft skills: Priprav si odpovede na otázky týkajúce sa tímovej práce, komunikácie a zvládania stresu.
Precvič si odpovede v cudzom jazyku: Ak bol prvý pohovor čiastočne v cudzom jazyku, priprav sa na otázky v tomto jazyku aj na druhé kolo.
Veľa šťastia na pohovore!

marcellka32
16. júl 2024

O akú pozíciu ide?

alickapusinka
16. júl 2024

nemusíš sa vôbec konateľovi pozdávať.

petronelag
16. júl 2024

@ewellina Keď som ešte robila tieto pohovory, tak konateľ bol v prvom rade zvedavý na úroveň cudzieho jazyka a tak celkovo, oni vedia odhadnúť či hľadajú ten typ.