Požiadavky zahraničnej firmy

otalia
18. jún 2024

Synovec chce ísť za prácou do Holandska, cez agentúru ktorú našiel na Profesii. Má na výber z viacerých firiem, no a požiadavka od nich je že chcú výšku, váhu, fotku celej postavy, nech je vidno ruky a nohy...
Akože dobre, sú to ponuky manuálnej práce, ale toto mi príde cez.
Máte niekto skúsenosť s takým niečím? Je to normálne?

maranco
18. jún 2024

@otalia nie je to normálne, ani nemôžu pracovníkov vyberať podľa "rozmerov". Maximálne veľkosť oblečenia, topánok ak mu majú zabezpečiť pracovný odev/obuv.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
otalia
autor
18. jún 2024

@taynee áno, online. A teraz po týchto riadkoch sa na to dívam asi už inak...má to logiku. Tak ďakujem, trošku pomohlo🙂
Ale obavy sú veľké.

luccija
18. jún 2024

@otalia nehľadala by som v tom niečo zle
Možno nepotrebujú 160 cm chlapa čo má 60 kg.Bude to asi niečo fyzicky namahave.

otalia
autor
18. jún 2024

@luccija OK, díky. Áno, má ísť do skladu so zeleninou, prípadne potrava pre zvieratá, čiže toto by sedelo.

kiki68
18. jún 2024

@otalia nie je to bezne, jedine ked ide o modeling a prostituciu. Poznam kopec ludi, co du v skladoch a toto naozaj nebolo nutne. Jedine chceli napr vysku vediet. Aby napr nemal pod 170cm. Ale inak nie. Za mna podozrive a ruky prec od toho.

otalia
autor
18. jún 2024

@kiki68 ...no do hája. Pomoooc, presne taketo obavy som mala, ale som sa to ani neodvážila napísať.

kiki68
18. jún 2024

@otalia ako sorry, ale preco by niekto chcel vidiet presne ake mam ruky, nohy. Chapem vysku a vahu, ale taketo detailne fotky? Sama zijem v Rakusku 15 rokov, nikdy ma nikto neoslovil ( ani neviem o nikom), ze by mali taketo zvlastne poziadavky. Potom ma hned napadlo take ako ilegalne odoberanie organov, ze chcu vidiet v akom stave ten nedobrovolny darca je. Toto mne osobne velmi smrdi niecim naozaj zlym. Ved keby ten clovek napr napise vahu 70kg a na mieste ma 130kg, tak bud ho poslu domov , ze vedome zavadzal, alebo to vobec nemozu riesit ( Lebo je to diskriminacia) a to sa v zahranici berie dost vazne. Nemozes povedat niekomu, ze vies co, si tucna, tak nic. Ako nejaky dovod ofiko najdes, ale nie toto. Staci, ze by nejaku nakrkli s tym, ze si dala croptop, hoci ma 100kg a uz by bol ohen na streche. Tiez by som si preverila tu firmu priamo v Holandsku, ze co to je zac ( je registrovana a kde a ako), treba davat velky pozor. Hlavne ked nevie niekto lepsie jazyk, nech tam nepodpise, ze naozaj daruje oblicku alebo co.

otalia
autor
19. jún 2024

@kiki68 Ďakujem...