Požiadavka byť navoňaná v práci

18. sep 2022

Ahojte.
Bola som na pracovnom pohovore, ako asistentka predaja v optike, a bolo mi povedane, ze šéf pozaduje aby baby chodili do prace elegantne oblecene, co este viem pochopit, no maju byt aj nalicene aj navoňané..
Nie je to trochu cez, keď vám to dajú ako požiadavku ? Neviem, možno je to ok, len som sa s niečím ešte nestretla...

janai1
18. sep 2022

No slušne ti povedali, že sa máš ráno umyť a upraviť 😀

micusa2222
18. sep 2022

nie, nie...si reprezentant ich firmy a vždy je príjemné dobre vyzerať, byť namaľovaná a navoňaná..len sa čudujem, že sa na takúto samozrejmosť pýtaš ? U mňa neexistuje deň, keď odchádzam do práce, že by som nebola namaľovaná a navoňaná !

patka06
18. sep 2022

Veď to je úplne normálna vec chodiť do práce, upravená, nalíčená a navoňaná.
Nepovažujem to za žiadnu nevhodnú požiadavku zamestnávateľa.

agata2111
18. sep 2022

Mozte to prosim vysvetlit aj mojej kolegyne?🙏😅 - ta chodi sice namolovana jak velkonocne vajco...aj vlasy ma kazdy den ako od kadernicky.....ale teda ten spoteny smrad ktory sa za nou taha🤮grc 🤷‍♀️

tosomja
18. sep 2022

@agata2111 možno to sama na sebe necíti. Treba jej to taktne povedať.

kaktusik007
18. sep 2022

no a prave pre to, co pise
@agata2111 je ta poziadavka na mieste. a nepride mi prehnana.

agata2111
18. sep 2022

@tosomja zial bolo to povedane...naznacene...nepomohlooooo🤷‍♀️😪🤦‍♀️🤦‍♀️ mlada zena s 2detmi s VŠ... nepochopim🤷‍♀️

jana_435
18. sep 2022

@patka06 dovolim si nesuhlasit. Mna z parfemov bolieva hlava, preto nepouzivam ziaden. Podla mna je v poriadku pozadovat zakladne zasady osobnej hygieny a upravenosti, no niektore veci su cez.
Za mna napriklad zena nemusi byt ani namalovana a stale vie posobit elegantne a krasne. Ze si niekto napatla trilion parfemu a makeupu na seba este neznamena, ze nesmrdi alebo sa upravil 🙈

thereisabear
18. sep 2022

Možno má zlú skúsenosť, že im tam niekto "nevoňal", tak na to upozorňujú hneď na začiatku. Znie to asi lepšie, ako že nemáš smrdieť 🤷‍♀️

zuzitko74
18. sep 2022

Mne zasa smrdia naparfémovaní ľudia. Ešte, že učím na prvom stupni, detičky sa neparfémujú.

gondyo
18. sep 2022

Ja sa napríklad nelíčim vôbec,odkedy sa začali nosiť rúška a respirátory...ani do práce a pracujem v službách...samozrejme som slušne oblečená,upravené vlasy,obočie je jediné čo mám upravené a nafarbené...používam antiperspirant,toaletnú vodu naozaj len občas...

lujza123
18. sep 2022

Tak znie to zvláštne.
Teda požiadavky sú pochopiteľne, vo väčšine takýchto predajni chcú predavačku s príjemným vzhľadom a čím lukratívnejsi tovar, luxusnejšia predajňa tým vyššie nároky na vzhľad. Ale tak na to je asi pohovor, vyradiť tie ktoré mi nejako vizuálne nesedia. Pripadne túto požiadavku zahrnúť do podmienok prijatia a nazvať to "reprezentatívny vzhlad".

h2
18. sep 2022

Mne zase príde zvláštne, že ti to príde zvláštne. 😁 Ja v práci s klientmi do styku neprichádzam, alebo len výnimočne a aj tak sa do práce maľujem aj navoniam. Robievame aj v teréne, mám v práci veci na prezlečenie, máme tam aj sprchu. Je samozrejmosťou, ak sa vrátim v lete spotená napríklad zo stavby, že sa v práci osprchujem, prezlečiem a navoniam.

katulienkax
18. sep 2022

Ono nie je vôňa ako vôňa niektoré lacné voňavky smrdia horšie ako tie záchodové

janetinka27
18. sep 2022

myslim, ze existuje stav medzi vonou a smradom a ten mi vyhovuje. dnes bezne pracie prasky a avivaze dost vyrazne vonaju, rovnako sampony ci antiperspiranty.
ked je clovek umyty, cisty a pouziva pripravky proti poteniu, tak nesmrdi. pokial teda nemaka fyzicky, aj vtedy nesmrdi doslova, jedine ze by mal oblecene skysnute oblecenie z predosleho dna.
mne naopak vone dost vadia. ziadne vone nepouzivam.
o poschodie nizsie sedia v malej kancelarii 4 zeny a staci, ze otvoria okno a mna zacina boliet hlava. vyroji sa odtial tolko vone, ze to musi byt zdraviu skodlive. sedia v tej voni kazdy den, mna by uz napinalo z toho na ich mieste.

terezka1947
18. sep 2022

Mne by vadilo,keby zamestnávateľ trval na líčení.Mňa by zaujímalo,aká je to optika,hoci aj do IP.

julish
18. sep 2022

@zuzitko74 tiež to mám tak, prečo by som mala byt povinná striekať na seba chémiu a dýchať ju

kitycat
18. sep 2022

Tak ja vzdy ked idem okolo optiky, tak tam vidim take to krasne ciste prostredie a upravene tie zeny co tam predavaju. A velmi to tam paduje, vonu predsa mozes pouzit nejaku velmi jemnu, nemusis sa do prace sprejovat parfemom od Lancome albo CD. Isto mate ajj nejaku tu rovnosatu alebo nejaky ten biely kabatik na vrch?

A aby tam bola ozaj jedna neupravena, jedna prehnane.. Tak tam skratka maju taky dress code.

ivik4
18. sep 2022

Zena vobec nemusi byt naličena,to nieje ziadna samozrejmost 😒. Treba byt slusne obleceny a dodrziavat hygienu .
On si ale moze dat kludne poziadavku aj na licenie ,tak to je uz na Tebe ci beries

vroni
18. sep 2022

Ja som v práci vždy čistá, upravená a voňavá, ale aby po mne niekto chcel, aby som sa "ličila", tak by dostal veľmi rýchlo vysvetlene, že nie som jeho omietka v kuchyni a nič na seba patlat nebudem.

sisaka
18. sep 2022

😂😂😂 robím v zdravotníctve a u nás je požiadavka presne opačná. Keďže robíme sterilné prípravky, tak nesmieme byť nalíčené a keďže u nás všetky zdravotnicke zariadenia majú podmienku - no scent (žiadne vône) tak nikto sa nesmie voňavkovať, nesmieme používať voňavé kremy, nemali by sme používať šampony, sprchovacie gély so silnými voňami… a čuduj sa svete nie sme žiadne smradľavé neupravené zrúdy, ale poviem vám, že po vyše 10 rokoch v takomto pracovnom prostredi sa idem povracať z navoňavkovanych ľudí, prejsť sa niekde po nákupnom centre, alebo sa ocitnúť v malom uzavretom priestore s vyvoňavkovanymi ľudmi otáča sa mi žalúdok. Ja voňavky používam fakt len veľmi jemné a teda iba mimo práce, ale čo sú schopní niektorí ľudia na seba naliať …

autor
18. sep 2022

@vroni ja sa licim, ale velmi iba jemne, spirala, lesk, trochu pudru, vonavku pouzivam iba obcas, vacsinou ma z toho boli hlava a to mam znackove parfemy.

autor
18. sep 2022

@kitycat kabatiky ani rovnosatu tam nenosia, proste v com prides v tom robis, a je tam vacsinou iba jedna predavacka.

terezka1947
18. sep 2022

Keby tak vyžadoval odbornosť,slušne správanie,nie či je niekto nalíčený.

aurorastone
18. sep 2022

Zaujímavé, ja sa napríklad vôbec nelicim, ani len špirálu nepoužívam, to by ma dosť nastvalo ak by od tohto záviselo ci prácu dostanem alebo nie ak opomenieme vzdelanie a prax

zuzubb007
18. sep 2022

Normalna poziadavka, ktora by mala byt v kazdej praci, mozno okrem kuchyne kde ti odkvapkava potom makeup do jedla alebo potravinarske odvetvia a zdravonicke, labaky a take, ale myslim, ze kazda normalna zena sa navonia a primaluje

iwesska
18. sep 2022

Tak ja sa ani nedivim po tom,co k nam na pohovor prisla baba s mastnymi neupravenymi vlasmi🙈Mohla byt super inteligentna,ale prve,co mi napadlo,ked som ju zbadala bolo: "Preco si neumyla vlasy?!?" Nehovorim,ze je to tvoj pripad,ja len ze v dnesnej dobe uz fakt treba niektorym jasne a dorazne vysvetlit zakladne veci🙄

mandzula
18. sep 2022

Pre mna by poziadavka byt navonana bola neprijatelna, nevidim dovod davat si parfum, ked ma z neho boli hlava. Je pochopitelna poziadavka nepachnut potom, ritacinou a nohacinou.

vroni
18. sep 2022

No, ja sa nelicim (neznášam ten vyraz, licia sa steny a nie ksicht), nemalujem a rozhodne nemienim ani zabijat svoj čas patlanim farby na ksicht a ani si farbami ničiť pleť. Pokiaľ ma niekto pocit, že sminky lepšie predávajú jeho tovar než milá, upravená a ochotná predavačka, tak sorry, nemám záujem o takú prácu. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

domak2
18. sep 2022

Prečo by ma malo zaujímať ci je pani v optike nalicena? Ako jedna vec je sa upraviť a nesmrdiet ale toto je fakt divná poziadavka do optiky.

terezka1947
18. sep 2022

A niečo odbornejšie nevyžadoval?ťa poznámka bola okrajová,či jediná?