Zdravím, má zamestnávateľ povinnosť preplatiť vstupnú prehliadku u lekára ? Dakujem
Vstupná prehliadka je podľa mňa potrebná na to, aby bol zamestnávateľ oboznámený, či vôbec môžeš danú prácu vykonávať, takže by mala byť asi ešte pred nástupom. A to asi nemusí preplatiť. Iné je to pri pravidelných preventívkach už počas zamestnania. My sme na to dostali voľno jeden deň a naša doktorka si to napísala ako bežnú preventívku, tak sme neplatili, preplatila jej to poisťovňa.
Ked si to zamestnavatel vyzaduje, tak ju ma aj preplatit.
@janinka007 vyžadujú ju aj pred nástupom do škôlky, do školy, na strednú, na vodičský... je to podmienka prijatia
A keď Vás zamestnávateľ pošle na preventívnu prehliadku v čase kedy ste mali byť v práci a žiada od vás aby ste si ten deň kedy ste boli na preventívke odpracovali? Je to normálne a ma na to nárok?!
Zamestnávateľ musí VŽDY preplatiť vstupnú preventívnu prehliadku. Nechcú preplatiť? Aj keď Vám povedia 2x, že MY nepreplácame, je to ich povinnosť zo zákona, automaticky preplatiť.
Treba napísať žiadosť a hneď Vám ju preplatia!
VZOROVÁ ŽIADOSŤ je na ulozto.sk Treba vyhľadať tento výraz:
Žiadost o preplatenie vstupnej preventívnej prehliadky.docx
Proste zo zákona č. 124/2006 § 6 ods. 11 BOZP, musia náklady znášať a nesmú preniesť na zamestnanca.
@dada7701 áno, kuk § 6 zákona č. 124/2006 Z.z.