Povedali by ste vedúcemu v práci o IVF?

28. okt 2023

Ahojte , začali sme chodiť do CAR a dosť sa to dotýka mojej práce šéf chce stále nejaký papier a musím klamať a vymýšľať lebo som mu nechcela nosiť papier z car aby o tom nevedel , povedali by ste vedúcemu z prace pravdu o tom kam chodíte a o čo sa pokusate a mal by to pochopiť? Zase budem veľa chýbať a chcela by som s pravdou von ale neviem ako to zoberie.

jj298
28. okt 2023

Nepovedala som to. Brala som si dovolenku.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
28. okt 2023

Nie, toto je tvoje súkromie. Nikoho fo toho nič nie je. A už vôbec nejakého vedúceho. Ber dovolenku, skús sa dohodnúť s obvodnou doktorkou či ti nedá paragraf

ninka99865
28. okt 2023

Ja som nechcela nosiť pečiatky z car tak mi dala obvodná asi 15

tessa165
28. okt 2023

nepovedala som v praci, lekarke som povedla ze by som nechcela v praci spomynat tak mi zohnala osprevedlnenky od urologa, este mi dal par aj internista ktoremu som povedala ze nechem aby vedeli v praci, popripade si nadrobim hodiny a riesim sukromny odchod

medda_beda
28. okt 2023

Veď dones papier z CAR ja tak nosím priepustky a nikto to nerieši.Podľa mňa si ani nevšimli čo tam je napísané.

deti95060810
28. okt 2023

@medda_beda neboj sa , dobre si oni všimnú čo tam je...

medda_beda
28. okt 2023

@deti95060810 Tak som vydatá, snáď im to doplo aj bez toho, že môžem byť matkou 😂.
Nikto to nerieši, ale nič im ani neoznamujem.

sofinkasofinka
28. okt 2023

Ahoj, určite záleží akú máš prácu, šéfstvo a tak. Ja som to riešila síce už pred 18. rokmi ale nerobila som s tým žiadne tajnosti. Je síce pravda, že prácu som už mala relatívne stabilnú a nejako som nemala obavy, že by tento stav niekto použil proti mne. Chodila som do CAR prvý krát, nevyšlo. Chodila som aj druhý krát a to ma už lekár nechal od prvého dňa na PN, nikto neriešil a keď to vyšlo, ešte mi to priali. Do tejto práce som sa vrátila aj po RD, vlastne som v nej do dnes.

koniarova
28. okt 2023

Absolútne nechápem,čo také čudné je na tom mu to povedať. Radšej si teda budem míňať dovolenku,alebo péčka zháňať.🤦

cucica
28. okt 2023

Ja som nosila peciatky, ake mi dali. Ked som isla na punkciu, zostala som Pn na 2 tyzdne do vysledku vkladu, nepodareneho. Potom som za vratila a ked za spytali, povedala som, ze mi vyberali cystu, oni ze dobre 😂
Potom o 3 mesiace som isla na druhy vklad, 2 dni som zostala doma, nech sa hned nezatazujem. Isla som naspat a ked som o 14 dni zistila, ze sa podarilo, nechali ma PN uz do materskej, ja som nehovorila, co mi je, ale o 3 tyzdne mi zavolali a povedala som pravdu, ale ze to je teda este na zaciatku a nerada som to spominala. A vsetko oki, zablahozelali a bolo.

maranta_leuconeura
28. okt 2023

Ja sa tiez nad tym zamyslam, ale asi by som nosila co by mi dali 🤷 na PN by som asi nesla, podla mna ak sa to ma podarit tak sa to podari ci sedim doma alebo v kancli na zadku, ale teda keby mi to bolo fakt velmi odporucene na par dni, tak asi poviem potom kolegom ze gynekologicke problemy 🤔

jazula
28. okt 2023

Závisí, ako máte nastavený vzťah a nakoľko mu dôveruješ, že to neovplyvní jeho prístup v zvyšovaní platu, povyšovaní a podobne. Ja ako vedúca teamu si takúto dôveru cením. Robím v korporátne… Kolegyni kočka o CAR povedala. Minulý rok to žiaľ nevyšlo, aj skončila v nemocnici. Tento rok sa podarilo a pred koncom roka odchádza na materskú 🙂. Vďaka jej otvorenosti sme mohli plánovať náhradu dostatočne vopred.

mikadooo
28. okt 2023

Nie. Toto sú také veci, že NIE. Vezmi si dovolenku koľko sa dá a máš pokoj od doterných otázok. U nás v robote by som bola automaticky odpísaná, že aj tak sa chystám o chvíľku odchádzať... Nedala by som to vedieť dopredu. My sme sa o dieťa snažili 5 rokov, neviem si predstaviť, čo by bolo s mojou kariérou, keby o tom v práci šéf vedel.

princess59
28. okt 2023

Ja som povedala, a nebol to najmenší problém. Absolutne mi vychádzali v ústrety, dokonca stačilo povedať že mám kontrolu a ani papier nechceli. Ale mali sme vzájomne veľmi korektné vzťahy. Nerobili mi ani problémy keď som sa zo dňa na deň rozhodla dať práve kvôli IVf výpoveď, naopak povedali že ak sa hoci čo stane môžem sa hocikedy vrátiť. Dokonca mi počas tehotenstva a aj na materskej niekoľko krát ponúkli výhodný home Office ( síce som odmietla ale stále sme v kontakte a predpokladajú že sa po rodičáku vrátim)

cucica
28. okt 2023

Ale baby tolko dovolenky? Ved mam odtial zname, co im to nevyslo ani na 6 razy. Zena je po nevydarenom psychicky znicena, potrebuje aj dovolenku na ine veci. Ja si neviem prestavit pominat vacsinu dni na toto a ked by bolo neuspesne, tam sediet cely rok. Je to normalna zdravotna indikacia. Dost neprijemne vysetrenia, injekcie, ine ako lezat pri mori.

sofinkasofinka
28. okt 2023

Treba sa zamyslieť aj nad tým, či je lepšie riešiť veci na rovinu alebo zahmlievať. Pre mňa, ako zamestnávateľa, by bolo asi horšie, keby si zamestnankyňa začala brať hala - bala všelijaké paragrafy + dovolenky, ako by so mnou riešila priamo. Pripadalo by mi to, že si začala robiť z práce holubník.

ninka99865
28. okt 2023

@koniarova napríklad to že u nás by to vedela polovica zamestnancov. A nie kazdemu to je príjemne rieist takéto veci s cudzími 😉

muchotrafka298
28. okt 2023

Ja by som to nepovedala. Ale skor z toho dovodu, aby nevznikali zbytocne reci. Lebo u nas sa nic neutaji a boli by mi neprijemne rozne otazky kolegov. V prispevku spominas, ze sef chce nejaky papier, ty si na to cerpas osetrenie u lekara? Ak ano, tak v tom pripade ten papier doniest musis. Mas narok na 7 dni do roka. Ja by som to riesila dovolenkou. Lebo toto su naozaj intimne veci, ktore by som sefovi ani kolegom nehovorila. A uz vobec nie ked je to vo faze "snazenia" ze moze vyjst a nemusi.

simona92101
28. okt 2023

Mali sme kolegynu,kt.toto podstupila 2x.v praci nikomu nic nepovedala,ale psychicky to na nu velmi zle vplyvalo,bola podrazdena,naladova,casto mala vybuchy zlosti aj na kolegov aj na klientov a nikto nevedel preco.casto sa hodila na PN zo dna na den,uz to vsetkym liezlo na nervy.az ked ju sef pozval na koberec,tak mu s placom povedala o co islo,obvinila firmu ze kvoli praci sa im ani druhy pokus nepodaril...keby to povedala na zaciatku,isto by to vsetci pochopili,takto to vyzeralo ze jej fakt preskakuje 🤷‍♀️

lilitela
28. okt 2023

Nie, nepovedala, ja som mala peciatky iba take "Ciste" ze MUDr. XY, ved tam sa da chodit aj na normalnu gynekologiu, nielen na oplodnenie. take v CAR nemaju?

alickapusinka
28. okt 2023

nie načo to je dobre toto je vec ktorú máš vedieť TY tvoj muž a rodina a nie zamestnavateľ.