Povedali by ste na pohovore, že chodíte na vysokú školu?

kasokri
15. jún 2021

Ahojte. Vy by ste povedali na pohovore , že chodíte na vš? Chcem sa zamestnať ako učiteľka v MŠ alebo ako vychovávateľka. Neviem či mi to pomôže al. skôr uskodi. Raz som sa hlásila do školy kde som napísala, že chodím na vš a riaditeľ mi povedal, že teda má nezoberie lebo on mi voľno do školy dávať nebude. Márne som mu vysvetľovala, že sa to týka iba sobot. Co by ste robili vy?

felicita027
15. jún 2021

Nárok na navyše voľno zo zákona máš u zamestnávateľa aj keby si bola v škole 2x do roka. A ako to chceš utajiť? Popravde povedať nemusíš ak nechceš navyše voľno a ak ti škola nebude brániť v práci napr. počas skúškového len by to malo byť v životopise kde si to prečíta. 😂

katkamatka7
15. jún 2021

@kasokri Povedať na rovinu. Ak by Ťa kvôli tomu nevzali, ušetríš si kopu problémov. Tam, kde to ako problém nebude a vezmú Ťa, nájdeš aj kolektív, ktorý Ťa podporí a podrží.

n_i_ka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
felicita027
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katren
15. jún 2021

ano, ja som povedala, nemal problem 😉

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sirka9
16. jún 2021

@felicita027 nárok má len vtedy, ak sa štúdium týka zvýšenia kvalifikácie v danom odbore, v ktorom pracuje. pokiaľ je to niečo úplne iné, tak zamestnávateľ nie je povinný poskytnúť žiadne voľno na štúdium.

@kasokri pokiaľ ti návšteva školy nezasahuje do pracovného času, tak nič zamestnávateľovi ani potenciálnemu hovoriť nemusíš. musíš ale rátať s tým, že napríklad by ti nemusel poskytnúť voľno v čase keď budeš mať skúšku a tie bývajú väčšinou v týždni. ale všetko je len o komunikácii.

hviera81
16. jún 2021

tiez by som asi povedala, skusky tiez viem tak ze byvaju cez tyzden, plus byvali kolegovia si zvykli brat volno aj na ucenie pred skuskou.

felicita027
16. jún 2021

@sirka9 pisala som ze je povinny? 😂😂😂😂

sirka9
16. jún 2021

@felicita027 nie, napísala si, že má zo zákona právo na navyše voľno 🙂 čo pre mňa evokuje, že zamestnávateľ má túto povinnosť keďže je to v zákone. aspoň teda, pre mňa sú zákony proste zákony 🙂

kasokri
autor
16. jún 2021

Štúdium samozrejme súvisí s prácou... Čiže študujem predškolskú a elementárnu pedagogiku.

kasokri
autor
16. jún 2021

@hviera81 my máme cez víkendy

felicita027
16. jún 2021

@sirka9 tak právo a povinnosť sú 2 rôzne pojmy napr. občania majú právo na zamestnanie ale to neznamená, že zamestnávateľ je povinný ich zamestnať. 😉

lubkavargova1
16. jún 2021

narok na volno mas len vtedy ak ti to schvalil zamestnavatel, inak nie. Inak si to robis vo volnom case na ukor dovoleniek a PN a neviem coho...takze asi tak. V prihlaske mas kolonku pre zamestnavatela: Podpisal ti to? No to asi tazko, ked ides len na pohovor...ale vsetko zalezi od zamestnavatela. Ja mam super pani riaditelku, ze mi vzdy da volno a nerobia sa caviky aj ked studujem uplne iny odbor ako pracujem

simca06022011
16. jún 2021

@kasokri nejde o to pri naroku na volno, ci to suvisi s tvojim oborom. Ale ci zamestnavatel potrebuje aby si si tu kvalifikaciu zvysila. Cize s tymto nemusis vobec ratat, ze musi ti dat volno.
Ja osobne, neviem ci by som to spomenula... na jednej strane by to mohlo byt fajn, lebo vedia ze v obore budes mat vyssiu kvalifikaciu, na strane druhej, ak by som velmi chcela spekulovat: mozu riesit jednak ci budes chybat (co by sa dalo, lebo ked povies ze ide iba o soboty.. normalny to pochopi), ale v nasich skolach sa boja aj velmi aktivnych ludi, aby nahodou "nevysackovali" kolegynu, riaditelku... u nas takto skoncila uzasna ucitelka v skolke, a nie jedna, ako nahle chceli nieco nove lepsie a bola aj podpora od rodicov, tak isli prec :D Asi by som to nespominala, proste ak sa budu pytat na zvysenie kvalifikacie, nemas s tym problem, stale sa vzdelavas (to by som asi aj do CV dala, ze pokracujes vo vzdelavani sa a nemusis konkretizovat)... ak sa nebudu pytat a nemaju dalsie/vyssie poziadavky, tak nehovor.
Ale vyskusaj a uvidis 🙂

lubkavargova1
16. jún 2021

@simca06022011 presne tak, ona ako buduca ucitelka sa aj tak bude dalej vzdelavat lebo ak chce byt plnohodnotna ucitelka, tak si casom musi spravit 1 a potom aj 2 atestaciu a doslova kazdy mesiac nejake skolenie a webinar a take zalezitosti...to VS PEPka je len odrazovy mostik.
Tiez som tak bola, ze povedala na pohovore, ze studujem, aj ked skolu mam sobotami, ale skusky cez tyzden a potom nikdy clovek nevie kedy moze co vyskocit a musime ist na fakultu. Potom sa nejako vyhovarat "ze ved ja som to zabudla povedat", je trosku trapne.
Aj tak zamestnavatel rozhodne koho prijima a koho nie.

ukulela
19. jún 2021

Opravte mama, ale učiteľka s vs vzdelaním je v inej plastové triede. To by asi zriaďovateľ mal vedieť, koľko ho pracovná sila bude stáť.