Potrebuju v pohrebnictve patologa? Alebo ake vsetky profesie, odbory su potrebne v tomto priemysle? Popripade, treba vysoke školy na pracu v pohrebnictve?
Žiadne extra požiadavky, zaučia ťa...
Kedysi mladí chalani robili "civilku" vojnu v pohrebných službách
Na čo by im bol patológ. Más to v názve je to pohrebníctvo. To človeka len pochovaju, obriadia, odvezú, privezu, výkopu jamu.
v pohrebníctve patológa ? načo...patológ je lekár - ten je v nemocnici. nebožtík najskôr ak zomrie v nemocnici putuje na patológiu a odtiaľ si ho vyzdvihne pohrebná služba - ktorú si vyberieš ty. Pohrebná služba pripraví nebožtíka aj na pohreb - oblečú ho , dajú do rakvy ktorú vyberieš ty.
pohrebníctvo má pracovníčku, ktorá s tebou preberie všetko ohľadom pohrebu - výber truhly, kvetov, vencov, preberá od teba veci pre nebožtíka, popr. sa dá aj kar objednať cez pohr. službu - catering.... ale vš isto nie je potrebná.
@taynee Rozumiem, su tam aj prace ako napriklad vizážista ak sa to da tak nazvať? Že nalíčenie, oblečenie nebožtíka, alebo ake možne profesie čo s atyka celeho chodu spoločnosti?
však som ti napísala že pani, ktorá s tebou preberá celý pohreb - od vencov, truhly až po kar.... kde bude pohreb, kedy, .... spíše s tebou objednávku, pretože na výber je toho veĺa...
v niektorých pohr. je aj kvetinárstvo - robia vence ....
vizážista - no to pochybujem...
ja mám osobnú skúsenosť že pri vybavovaní bola s nami pani - ... aj som si pomyslela že celkom fajn robota, len sa musíš troška od toho asi odosobniť... možno majú nejaké psych. školenia, ktovie...
Ak chces v tomto smere podnikat, tak sa jedna o viazanu zivnost.
Ten vizazista je asi skor taka zahranicna vizia (mozni americka?), u nas sa asi do truhly mrtvoly nejak extra neupravuju v zmysle ucesu a make-upu… nie kazdy mrtvy musi mat otvorenu truhlu, takze ked sa neda, tak ho neotvoria a preco preboha by zasivali usta (aby sa neotvorili a nestuhli tak sa viazu obvazom okolo hlavy, ten sa potom da dole) ? U nas na dedine chodili/chodia cesat, holit rodinni prislusnici, ked bolo telo dovezene do dedinskej marnice, ak clovek zomrel napr v nemocnici. Obliekanie maju na starosti bud chlapi z pohrebnictva, ti co aj kopu jamy atd, alebo rodinni prislusnici, zalezi aj od toho kde clovek umrie a aj od pohrebnej sluzby (co si budeme hovorit, uz to nie je ako volakedy, ze nemali problem s nicim) a iste aj od rodiny, niekto to chce urobit v ramci ucty sam.
A ano aj u nas su v pohrebnictvach vacsinou zeny, s ktorymi spisujes papiere, vyberas truhlu, napisy a ostatne nalezitosti a zalezitosti, nie ze by zalezalo na tom ci je tam zena alebo muz 🤷🏻♀️
holenie, líčenie, úprava nebohého, česanie... keď sme pochovávali strýka, za každý úkon si pohrebné služby účtovali zvlášť. Neuznávam otvorené truhly, ale mama chcela 🤷♀️ Musím uznať, že bol veľmi pekne upravený, ako živý. Pochybujem, že tam majú vizážistu. To je proste prax vycibrená rokmi.
Nie, ale mozu vyzadovat nejake ucenie v odbore suvisiacom. Ale hlavne na to musi mat clovek asi nadanie, zvladat to psychicky. V Rakusku viem, ze he vela ludi v Bestattung Wien a podla ich stranky muzea su to veseli ludia. Vedia si dost robit srandu z veci. A je tam vela soferov, vela ludi, co vybavuju papiere skrz to vsetko. Ja som byvala blizko anatomickeho ustavu a tam zvazali denne z Bestattung tela normalne nakladnymi autami.
Preco chces pracovat v pohrebnictve????
Len mne pridu divne tvoje otazky?
Patológ v nemocnici rieši patologiu t.j. skúma väčšinou vzorky z tkanív po operáciách atd či tam nie sú patologické nálezy,áno odpitvat musí vedieť ale pitva sa rieši uz na patologickom ústave. Takze nie netreba vysoku skolu na takúto prácu ale podľa mna silný žalúdok 🙂 veľa šťastie ,držím palce
@katuskamala1 mozno kvoli tomu, ze je to isty job? 😀 to mas ako jasle, deti da rodia a ludia umieraju. Niekto to robit musi okolo toho. Toto bolo Motto Bestattung Wien pocas covidu, ked ludia prichadzali o pracu “ neockujte sa a robte nase joby este istejsimi 😂 S tymto jazdili na tych nakladakoch no 🙈
@anavixy ústa sa zašívajú aj na sK... asi sa nedali zavrieť.
presne pred mesiacom som bola na pohrebe a nebožtík mal zašité ústa... všetci sme si to všimli.
@deti95060810 jasne, moze byt ze ked sa napr nezaviazu alebo proste z nejakeho dovodu sa nedaju zatvorit, ale znie to strasne 🙊
to všetko robí pohrebná služba ktorej zaplatíš.
Ano, je tam aj clovek, co upravuje neboztika v tvari, oblieka ho. Neboztik moze byt aj po nehode, uraze a pod. To treba vycisti a upravit do takej miery, aby bolo mozne truhlu nechat otvorenu. Niekedy sa to, zial neda. Ale myslim, ze to je kumulovana praca, teda, robi aj nieco ine, nemaju tolko pohrebov na den, aby bol celkovo vytazeny len na tuto pracu.
https://sk.jooble.org/desc/-4793136601032905229...