Zdravím Vás dievčatá,
možno mi niektorá z Vás bude vedieť poradiť a pomôcť.
Pracujem v MŠ (vyštudovala som Predškolskú a elementárnu pedagogiku), zbožňujem prácu s deťmi a veľmi rada by som si otvorila krúžok pre detičky. Chcem sa Vás opýtať, čo je k tomu potrebné?
Dočítala som sa k týmto dôležitostiam: zámer krúžku, priestor, plán činnosti, pre koho by bol krúžok určený (v mojom prípade pre 5-6ročné deti) ...
Je potrebné k tomu aj voľnú živnosť?
Ak máte niektorá skúsenosti, budem Vám veľmi vďačná za každú radu. ❤ Krásny večer
Krásny večer
@barborka106 krúžky zväčša bývajú organizované pod niečím/niekym-skola, CVČ, športový klub,... Pripadne aj pod občianskym združením, neziskovkou. Ak to chceš ako zárobkovú činnosť pre seba, možno sa s niekym takto dohodnúť alebo potom ozaj oficialne založiť živnosť.
@barborka106 skus oslovit materske centra. Funguju ako OZ a ponukaju rozne kruzky a kurzy ale vlastne ich neorganizuju len poskytuju priestor.
@barborka106 Nemusis mat zivnost, ale musis vykonavat part time job pre nejaku firmu. Proste odvody musia ist.
Neporadim vsetky otazky, ale u nas dve ucitelky v skolke ponukaju kruzky priamo v budove skolky (15-17h 1-2x v tyzdni) - jedna hudobnu a druha robi pohybove aktivity, platilo sa to extra 10e na mesiac na dieta (chodila tam velka cast deti zo skolky, co mali druzinu, ale povinne to nebolo proste + par mladsich deti este extra prisli v tej dobe) a tie peniaze im priratavali k platu, takze zivnost nepotrebovali extra... neviem ako ste na tom priestorovo, my sme mali malu telocvicnu v skolke, tak sa to dalo takto robit...