Dobrý večer . Prišla som sa k vám vyrozprávať lebo stále vnútorne bojujem sama so sebou a svojimi myšlienkami a pocitmi. Bola som oslovená k jednému projektu , aby som tak zachránila chod firmy , ktorá to nemala ružové v oblasti práce . Chytila som sa tejto šance , nakoľko ma táto práca veľmi bavila , a svedomito som sa na projekt pripravovala , hľadala informácie , jednoducho som žila v tejto oblasti . Projekt sa mi vydaril , firma rástla a prosperovala . Veľmi boli so mnou spokojní v každom smere . Pracovala som tam dva roky . Prvý rok bol pre mňa výborný , bola som veľmi šťastná a spokojná . Druhý rok mi pridelili k projektu ďalšiu pracovnú silu - človek dosadený z ,, hora., Hlavného šéfa firmy súrodenec . Prácu v tejto oblasti videl len z rýchlika a začal sa podieľať so mnou na ďalšom projekte . Človek bez vzdelania , chuti pracovať a venovať sa poctivo svojej práci . Ja som všetko robila , zháňala materiály , pripravovala a prežívala každý jeden projekt . Nový kolega bol úplný opak . Nechcelo sa mu vôbec robiť , všetko flákal . Viezol sa pri mne so všetkým , ja som sedávala pri počítači do rána ale projekt sme obhajovali spolu . Bolo očividné , kto sa k práci ako staval , kto naozaj makal a kto len sa viezol. Po čase mi to začalo prekážať , práca sa stále kopila a na mňa bolo stále viac a viac očakávaní . Tak som si povedala dosť ! a žiadala som od kolegu aby pomáhal rovnakým dielom . A tu to začalo … Vyhrážky ako má kolega súrodenca na najväčších miestach , nepáčilo sa mu , že mu zadeľujem úlohy . Bola som však neoblomná , pretože išlo z jeho strany o zneužívanie mojej osoby . Keďže som sa stále nedala zlomiť a žiadala som aby sa aktívne podieľal na chode firmy , zvolil taktiku , že ho na pracovisku šikanujem, správam sa povrchne a brzdím ho v práci tým , že nemá dostatočný priestor. Na moju škodu dal hlavný šéf firmy svojmu súrodencovi za pravdu . Chcela som si to vydiskutovať férovo do očí ale odmietli to obaja aj šéf aj kolega. Situácia bola pre mňa neúnosná tak som odišla preč z firmy . Moje rozbehnuté projekty , na ktorých som venovala neskutočne veľa hodín , odprezentoval kolega . Teraz sa pýši mojou tvrdou prácou , využíva moje vedomosti , ktoré som ja zanechala vo firme a hrá sa na veľkého šéfa . Je to druhý mesiac , čo nie som vo firme ale stále ma trápi ako nespravodlivosť zvíťazila !Žila som tou firmou 🙏🏼🥹 Nemusíte mať vzdelanie , chuť pracovať ani prax v obore , stačí mať ,,správneho človeka,,na vyšších miestach - smutná doba 😞😞Ďakujem za prečítanie 🥹aspoň trošku sa mi uľavilo ❤️
Zažila som pred rokmi niečo veľmi podobné. Od tej doby sa vyhýbam slovenským firmám. Podľa toho,čo si napísala, si veľmi šikovná, o robotu mat núdzu nebudeš. No mam jednu radu. Neži preto,aby si pracovala. Pracuj preto,aby si žila. Viem,že to pochopíš. Želám ti všetko dobre v zivote a krásne a pokojne sviatky.
Mala si s tým seknúť už skôr, ale klobuk dole že si sa postavila za seba! Neboj nič, o pár mesiacov vyjde pravda na povrch a svoju robotu ten človek bude flakat aj ďalej a výsledky nebudú…Ty budeš dovtedy zase inde, neboj svojou svedomitostou v praci sa určite uchytis aj inde, ale nedávaj prácu na prvé miesto, v živote sú aj dôležitejšie veci
No a potom príde nový projekt a ten “pán” už nebude mať na kom sa viezť, takže zhorí ako fakľa a pán súrodenec uškodí sám sebe. Karma. Ak ťa to baví a napĺňa, vyskúšaj to na vlastnú päsť alebo rozpošli CV, určite ťa inde ocenia. “Klobáskoví” zamestnanci, študenti, riaditelia vždy boli aj budú, ale vždy sa to niekde odzrkadlí. Vykašli sa na nich a rob ďalej to, v čom si dobrá. A už nikdy nikomu nedovoľ, aby sa na tebe viezol.
Na tvojm mieste by som sa uistil, ze to vedia aj majiteli firmy. Ale najlepsie bude ak to nechas tak. Sustred sa na novu pracu. Nehovoriac o tom, ze o rok sa pravda ukaze, alebo si najde opat nejakeho otroka, ktoreho vyuzije a ten bud vydzi, alebo si najde dalsieho. Je to skoda, ale taki ludia existuju medzi nami. Zivot nie je fair a uz mame dost rokov na to aby sme to vedeli 🙂 Bud na seba hrda co si dokazala a mas moj obdiv, ze si odtial vedela odist. Prajem vela uspechov v novom zamestnani ;)
@bystrozraky čo majú vedieť majitelia? Veď ten kolega je majiteľov brat a dosadil ho tam majiteľ.
som zvedavá,ako zvládne tento človek nový projekt úplne sám....
@rozculena Napisala "Hlavného šéfa firmy súrodenec" to vobec nemusi byt majitel, to vie len ona 🙂
svinstvo 😔, ale bohužiaľ často sa toto deje
Najlepsie co pre teba mohli spravit je, ta vyhodit ta. Svojim sposobom, by si im mala byt vdacna. Pretoze uz rok ta zneuzivali, vozili sa po tebe a pretazovali ta a nebyt toho, ze ta vyhodia tak by si tam pracovala dalej. Zasluzis si lepsie.
Dufam, ze mas aj rodinny alebo spolocensky zivot mimo prace, pretoze z toho co si napisala mi pride, ze pre tu pracu zijes. A to by nebolo moc zdrave.
Urobila si všetko čo si mohla.. a verím že pravda vyjde najavo, aj keď nie nejak extra verejne ale aspoň čiastočne. Urobila si dobre 🙂 a s tvojim prístupom si určite rýchlo nájdeš novú prácu
Neboj, žiadna nespravodlivosť nezvitazila a ak tak len docasne. Pravda sa raz ukáže. Toto boli tvoje projekty, ďalej to už budú len jeho projekty. . .
Niečo ppdobne zrejme zažil takmer každý z nás. Ja som mala obrovskú potrebu písať maily vedeniu, a nenechať to tak, len ma manžel zastavil a hovoril aby som tomu nechala čas, že na každého dôjde skôr či neskôr a vieš čo? Mal svätú pravdu. Na dotycne osoby sa aj par rokov po mojom odchode dozvedám hrozne veci ktoré sú už verejne známe. To čo som vtedy tvrdila, na to už teraz každý prišiel a polovica zamestnancov odišla z rovnakého dôvodu.
Takže bud si istá, že ak je ten neschopný trtko neschopný, tak neschopným ostane a donekonecna mu jeho bratrancek ci kto nebudú kryt chrbát
Skôr či neskôr doplatí na svoju lenivosť
Len čakaj. Ja som presvedčená že karma existuje.
💛 a posielam ti objatie, viem ako sa citis!
Nieco podobne som zazil ( odysiel som sam, radsej ) , ale mne sa po nejakom case dostalo zadostucinenie ( trvalo to mozno 1/2 roka) neschopnemu protezantovy, ale dali moznost alebo pride o funkciu a stane sa radovym podriadenym, alebo sest platov a okamzity odchod (jasne ze bral prachy a dalsich este 6 mesiacov € z uradu prace a to z pekneho zakladu) , ale za mnou prisiel pri jednej inej prilezitosti osobne exriaditel (odbornik , ale inak s veeelkym egom) a ospravedlnil sa mi, ze sa v nom vtedy videl a ze uz vie, ze pochybil. Vratit by som sa uz i tak nechcel , ale potesilo to hlavne ked viem, kolko to chcelo "kuraze" priznat si to a este aj predo mnou . Som , ale za to vdacny mam rad korektne vztahy a rad sa pri pozdrave pozeram do oci. Spravodlivost nie je , ale vo vesmire ma vsetko svoj dovod.
Pozri ak je neschopny tak ho to za nejaky cas dobehne.
Na každú sviňu sa varí voda a na každého raz dôjde 🙂 Drž sa, žieňa
Z toho vyplyva ponaucenie, ze sa uz nikdy viac netreba zbytocne drat :D aj tak nerobis na vlastne…
Nič aleze nič na svete by ma nedonutilo robiť robotu do rána...a ty prehod list a chod dalej,nič nezmôžeš ,nie na SK.Ber to ako ponaučenie.