Potrebujem povzbudiť

21. okt 2022

Ahojte, potrebujem sa niekomu vyrozpravat.. Som na RD, este rok a pol budem. Zatial nam to financne vychadza, aby som do 3rokov ostala doma. Ale neviem, co potom. Som vyucena ucitelka, praca ma bavi, avsak platovo je to nic moc. Pri dnesnych cenach nestaci, ze ma praca bavi.
A netusim, co dalej, neviem, aky kurz si mam spravit, mozno je to materskou, ale citim sa totalne neschopna. Viem, ze nie som technicky typ, aj zmotovat nabytok podla navodu mi trva... Neviem si predstavit, kam pojdem, ale ze absolzzne. samozrejme vzdy mozem ist za pas do fabriky, asi to tak aj osranr

autor
21. okt 2022

... Uz som taku pracu za pasom robila, plat ovela lepsi, nez ucitelsky.
Akurat ze to nie je na cely zivot a ja si naozaj neviem predstavit, cim by som sa mohla zivit. Mam posledne dni depresie, citim sa neschopna.

oliolijanka
21. okt 2022

Este rok a pol budes na materskej, tak sa tym vobec nezaoberaj.
Uzivaj si cas s babätkom, nerob si starosti.
O rok a pol bude uplne ina situacia vo svete, lepsia!😊 Aj "dnesne ceny" budu ine.
A ani len nepomyslaj na to, ze budes robit za pasom! Vzdelavaj sa, citaj knihy vo svojom obore, aby ta praca bavila este viac a aby si tym detom vedela dat co najviac.
Tie obavy a pocit menejcennosti ma väcsina mamiciek na materskej.
Naozaj sa tym netrap, rob si radosti, rob sa lepsou😊
A teda porozmyslaj, ci je pre teba a pre spolocnost osozne, ak vystudovana ucitelka bude robit za pasom. Uz sa ludia trochu vzpriecte, narovnajte chrbat!
Vsetko zvladnes. Teraz bud pozitivna, babätko potrebuje stastnu mamu.

minilla
21. okt 2022

Radu bohuzial nemam. Je mi len smutno z toho, ze vystudovana ucitelka rozmysla, ze pojde radsej robit za pas, aby zarobila. Tam sme sa ako spolocnost dostali…

apolka77
22. okt 2022

"vyúčená učiteľka" je čo? V materskej škôlke? Ak tam, tak tam je to platovo naozaj nízke. Ak na ZŠ tam by to malo byť predsa lepšie..neviem tiež mi príde odveci rozmýšľať nad prácou za pásom ak trebárs môžeš učiť na ZŠ druhý stupeň..ak nie, dopln si kvalifikáciu a hlavne nestresuj. Pôjde to. Tieto pocity menejcennosti má takmer každá žena na materskej.

h2
22. okt 2022

Neblázni, peniaze nie sú všetko. Pokiaľ si môžete dovoliť, aby si bola doma do 3 rokov dieťaťa, tak to nebude také zlé. Pracovný čas učiteľky (+ voľno cez prázdniny) je pri malom dieťati na nezaplatenie. Vo fabrike za pásom sa robí na smeny, nie? Toto by ti vyhovovalo? Niečo iné je robiť na smeny, ako mladá bezdetná a niečo iné, ako matka malého dieťaťa.

dusankomoj
22. okt 2022

Ako ti baby písali,práca na smeny pri deťoch je riadne nanič. A ako učiteľka si predsa vieš privirobiť doučovaním,nejakými krúžkami. Dnešný rodičia sa snažia investovať do vzdelania detí. Máš čas na RD premyslieť a prípadne naozaj urobiť kurz.

babulkomale
22. okt 2022

Mamicky z mojho okolia si doplnaju kvalifikaciu aby mohli ist do skolstva, hlavne tie s viacerymi detmi sa tam snazia dostat kvoli pracovnej dobe, aby si mohli vyzvihnut deti zo zariadeni.
Chvalia si prac. dobu samozrejme, pretoze v inych profesiach je to so 6 hodinovymi uvazkami zufale.
Ty tu moznost mas, tak ju vyuzi. Robit 8-12 hodin za pasom nie je ziadna vyhra ani fyzicky ani psychicky ani mat popri tom rodinu.

autor
22. okt 2022

@oliolijanka dakujem ti, naozaj, taketo nieco som potrebovala pocut/citat!
@minilla
@apolka77
@h2
@dusankomoj
@babulkomale dakujem za komentare, naozaj vyhoda casu je nieco, co si clovek az tak neuvedomi, pokial o to nepride.
Pracovala som v MS, takze tam je to nizssie s platmi, ale zaroven praca s detmi vo veku 3-6rokov je nieco, co ma bavi najviac, este tak prvy stupen si viem predstavit, neviem, ci by moja psychhika zvladla druhy stupen, dnesne drze deti.
Nezda sa to az tak narocna praca, a prracovna doba je fajn, ale na psychiku to da zabrat, hlavne ten hluk, ja doma uz nemozem ani radio pocut, odkedy som robila v skolke. Aspon pre mna je teda z hladiska psychohygieny tych 6 hodin fakt maximum, clovek si neuvedomi, kolko tam deti kricia, aj ked sa len hraju.
No myslim, ze ked to financne bude malo, potiahnem nejake brigady pomimo, alebo doucovanie, a asi tie peniaze ozeliem, ked budem robit, co ma bavi.. Dali ste mi iny pohlad a to som potrebovala. Dakujem
A hlavne o rok moze byt situacia uuuplne ina.. Uvidime..