Pracovala som na tpp od 1.4.2015-20.5.2018 po skončeni tpp som isla na urad prace na cca 40dni podpora a praca na dohodu u toho isteho zamestnavatela kde som mala tpp od 7.7.2018-12.9.2018 mam polovicny uvazok tiez u toho isteho zamestnavatela nevedeli by ste mi poradit ako mi vyrataju matersku?viem ze potrebujem mat odrobenych 270dni som v 13tt a sef mi zmluvu nepredlzi dakujem za odpovede
Ale rata sa tpp aj polovicny spolu priemeruje sa to?na socialke mi svokra zistovala vraj nie ze mam odrobene len dva mesiace na polovicny ale zda sa mi to blbe a vraj kvoli up nemam pravo na matersku ak ano velmi nizku po skonceni zmluvy 12.9 idem na pn
Super potesila si ma dakujem uz som sa bala ze moje odrobene roky pojdu do kosa 🙄 lebo fakt blbost cize je sanca na matersku aspon
Cize to znamena ze dostanem minimálnu matersku ?alebo ako
Cize to nebude 200€ ale 340€?
Oni tam na konci pisali tu sumu ale nebola som si ista tym ako to napisali o hrubej mzde ale dakujem za info
@simona162 no napísali to isté čo ja, ale na konci napísali jednu vetu ... a to " V prípade, ak by bol u posledného zamestnávateľa skutočný príjem nižší ako je minimálny VZ / tj. tých 456e) tak výška materského sa určí zo skutočného príjmu " u teba to značí, že ti MD vyrátajú zo sumy 290e
Jediná možnosť u teba je ukončiť k 31.12.2018 pracovný pomer. A od 1.1.19 si založiť dobrovolné poistenie na min. VZ 477e a tvoja MD bude rátaná zo sumy 477e a bude vo výške cca 357e
Alebo dalšia možnosť, je zmena zamestnávateľa ...
@simona162 Na MD nastupujes v r.2019 cize tvoj VZ pre MD bude hruby príjem za rok 2018.