Ahojte, asi sa potrebujem iba vyrozprávať, alebo mi možno aj niektore poradite, čo dalej robiť. Pracujem v zamestnaní viac ako 6 rokov, je to vlastne moje prve zamestnanie po strednej škole, pracujem v jednej strojárskej firme, firma sa rozrasta každy mesiac viac a viac, tlaky na nás zamestnancov su čoraz vacsie, neustále nútené nadčasy, dovolenku do konca roka nedajú už nikomu, to nám bolo oznámené už vopred. Práca ma vždy bavila, kým to bolo v normálnych medziach ale dnes je to čoraz horšie, chodím tam s nechuťou, nevladzem už hlavne psychicky, je tam vela problemov, skratka to nezvladam, jediné čo ma tam zatial drží je pár ludí, kamaratov, ktorí to žial preživajú podobne ako ja....minule som sa z ničoho nič rozplakala, už som proste nevladala....viem že to znie smiešne, je to v podstate banalita. Preto sa chcem opýtať či mám nárok isť v takomto prípade na pn? Chcela by som si nájsť inú prácu avšak zatiaľ sa mi to nedarí...
@tunnelka Určite máš nárok na PN, nebudeš prvá ani posledná. Určite by som to riešila najprv PN-kou a potom uvidíš....Môžeš si hľadať medzitým novú prácu. Budeš mať vychádzky 2 hod. doobeda, dve hod. poobede. Kedysi boli pri tejto forme PN-ky (resp. dg.) vychádzky neobmedzené, ale teraz myslím je to ako pri ktorejkoľvek inej diagnoze.
@bambulienka25 no nie u každej doktorky.. sú take, že tá daju na pn len za to, že si tehotna, mna nedala na pn ani vo vyššom štádiu tehotenstva, anemicku s autoimunitnou chorobou v relapse a to som robila uzavierky, že som bola aj 16-20 hodín v robote(chodila som domov medzi 4-6 rano), len sa zasmiala, že to v ktorej firme sa tak musí pracovať.. takze hovorím, záleží od doktorky, ale nevidim zmysel ist na Pn, keď v praci nechce zotrvať. Po 6 rokoch má nárok na polročnú podporu
@tunnelka tak chod na pnku alebo daj vypoved a chod na pol roka na podporu 🙂 Neplatene volno ti asi nedaju co?
dakujem vam velmi pekne za rekacie 🙂 ono je to tak, že nemam navaly plaču alebo podobne, len niekedy už je toho na mna vazne vela a chcu od nas čoraz viac, ja najradsej by som sa vyhla uradu prace, kedže zatial som na nom nikdy nebola evidovana, preto som sa pýtala či je vôbec možné isť na pn s niečím takymto...necitim sa psychicky labilna, alebo že by som mala depresiu alebo niečo podobne, skor asi taký dlhodoby pocit nespokojnosti, vsetko sa len hromadi čo sa prace tyka vo mne a už mam toho viac než dosť, bolieva ma chrbat, mame tazke dielce, na to nikto nehladí, len zvysuju normy.
Skúsim ist za obvodnou doktorou a uvidim čo mi povie
A máš nejaký koníček? Ja keď je toho na mňa veľa idem s manželom na ryby alebo si správnym s kuchyne tvorivú dielňu a hodiny tvorím ozdoby alebo venčeky podľa ročného obdobia.
Tu ti pomôže iba zmena práce. Preboha ved si mladá, pracovná ponuka sa vždy nájde. Netreba zostávať na jednom mieste za každú cenu..
V takomto prípade určite zmena zamestnania, kedže PN-ka vyrieši stav aj tak len dočasne. Do práce treba chodiť aspoň s akou-takou radosťou, nie s odporom a nechuťou a k tomu ešte "bonus" neférový zamestnávateľ. A tí kolegovia, ktorí ťa tam držia, môžu predsa časom podať výpovede.
Na PN ísť môžeš, ale neviem aký by to malo zmysel. Budeš sa do tej práce chcieť vrátiť po PN? Ak nie, tak novú si môžeš už kľudne hľadať aj teraz popri práci na to nemusíš ísť na PN. A ak si chceš len tak oddýchnuť a potom sa do práce vratit, tak zrejme budeš tak či tak po pár mesiacoch na tom rovnako ako teraz. Podľa mňa ísť na PN nie je riešenie len taký utek. Ak si v práci nespokojná, tak buď to ries v práci alebo si nájdi novú.
jednoznacne. psychicky natlak. nedodrziavanie zakonnika prace. vyhorenie. povedz vseobecnemu lekarovi ze mas stres mas problem jest spat nech ta posle k psychologovi/psychiatrovi vypise pn a v pokoji si hladaj novu pracu. musis mysliet na seba zachvilu zacnes mat rozne zdravotne problemy z toho prechodis si choroby a potom bude ta on nezvratna. radsej z kratsej cesty