Postup pri založení súkromných jasiel

kathrin6
12. aug 2013

Ahojte mamičky. Už dlhšiu dobu sa pohrávam s myšlienkou, založiť si súkromné jasle. Som z obce Svätoplukovo, okres Nitra a nikde na okolí nie je podobné zariadenie. Myslíte, že by bol o to záujem? Hľadala som už asi všade nejaké kroky ako postupovať, čo všetko budem potrebovať, ale nikde nič konkrétne neviem nájsť. Ak by sa tu niekto našiel, čo s tým má už skúsenosti veľmi by som sa potešila, ak by ma kontaktoval. Prajem krásny usmiaty slnečný dníček.

trish31
12. aug 2013

@kathrin6 riesim to iste.V prvom rade si urob prieskum ci vo vasom okoli taketo jasle su alebo nie.Dalej sa musis rozhodnut ci chces mat jasle pod ministerstvom skolstva alebo ako zivnostnik.Lebo tam su odlisne podmienky na zriadenie.

V normalnych jasliach musis mat zamestnanu zdravotnu sestru a pedagoga,okrem ineho teda.Ak by si si zalozila kvazy opatrovatelske centrum tak tam nie su tak prisne podmienky

Napis na RUVZ a poziadaj o zoznam podmienok ktore musi zariadenie splnat z hygienickeho hladiska

Pisem cez mobil tak aspon nieco na zaciatok....

kathrin6
autor
13. aug 2013

@trish31 ahoj, dakujem za tvoju odpoved. Take jaslicky v nasom okoli urcite nie su a myslim, ze by bol o ne aj zaujem. Z nasej obce - Svatoplukovo, z Mojmiroviec, Stefanovicovej, Velkej Doliny, Polneho Kesova a myslim, ze mozno aj z Cabaj-Capora, takze podla mna deticiek by bolo dost a aj zaujmu.
A ty uvazujes nad akou formou? Cez ministerstvo alebo na zivnost?
Za ten RUVZ urcite napisem co by som potrebovala.
Nikde som nic blizsie nenasla.
Dakujem

dadulajda
4. dec 2013

@kathrin6
@trish31 ahojte zienky, ja mam v plane to iste, zatial som sa rozhodla ist cestou zivnost+ prispevok, ale ak mate nejake konkretne info. alebo mozete poradit zakony, normy,...budem rada. dakujem 🙂