Postup pri ukončení pracovného pomeru

3. sep 2021

Poradte..ak som momentálne zamestnana(doba urcita)...ale som si nasla druhe zamestnanie..ako postupovať..výpoveďou alebo.ukomcenim prac.pomeru?v terajsej prac.zmluve mam vyp.dobu v prip.ukonc.prac.pomeru podla §59 (dlzka vyp.doby sa riadi podla §62ZP)

petamich
3. sep 2021

vies ukoncit pracovny pomer vypovedou alebo dohodou - vypoved je jednostranny akt a vypovedna doba je tam potom standardna, pri dohode sa viete so zamestnavatelom dohodnut, ze pripadne bude vypovedna doba kratsia atd. ale musi s tym suhlasit

autor
3. sep 2021

@petamich cize vypovedou mozem ukončiť ihned? napr.ked uvediem dovod ze nastupujem do ineho zamestnania ?

evica17
3. sep 2021

Nie
Vypovednu dobu mas podla zmluvy.

lucka_ke
3. sep 2021

musíš sa so zam. dohodnúť, aby ti ukončil prac.pomer podľa tvojej predstavy, ale nemusí s tým súhlasiť a vtedy idete podľa zmluvy s výpovednou lehotou

nafka0483
3. sep 2021

Samozrejme, ze nemozes skoncit ihned. Pacilo by sa ti, keby tebe zamestnavatel povedal, ze s tebou konci ihned a uvedie dovod, ze nasiel si noveho zamestnanca?

Mas moznost ponuknut zamestnavatelovi dohodu - ze skoncis ihned, alebo o par dni a pod. Zamestnavatel moze povedat, ze dobre suhlasi, alebo moze povedat, ze nie.

Ak nebude suhlasit, tak musis podat vypoved a ta riadi prislusnym paragrafom, cize musis odpracovat este vypovednu dobu. Az uplynutim tejto doby pracovny pomer skonci.

Pre istotu (lebo vacsinou pri tychto temach tieto otazky pridu), tak rovno odpovedam:
- ano, pocas toho co ti bude bezat vypovedna doba v prvej praci uz mozes uzavretu novu zmluvu - mozes mat naraz tolko prac, kolko len budes stihat
- nie, neda sa dat na PN v prvej praci a v druhej nastupit, ak je raz clovek PN, tak sa to vztauje na komplet vsetky pracovne pomery
- ak proste len neprides do tej prvej prace, tak budu ti pisat absencie a moze to mat potom dalsie dosledky

ivuska027
3. sep 2021

Co sa týka vypovednej doby, píše, že zmluvu máš na dobu určitú, to znamená, že možes byt este v skusobnej dobe, kedy mozes ukoncit aj hned. Málo udajov si poskytla, aby sa dalo presne poradit. Ak tam ale robis menej ako rok, vypovedná doba je 1 mesiac.

autor
3. sep 2021

@ivuska027 robím tu uz viac ako rok...cize uz nie som v skus.dobe..a prac.pomer mame stale na urcitu dobu(napr.mali sme toho roku do 30.4...a od 1.5.21zas do 30.4.22)