Dievčatá mam na vyber ist pracovať ako poštová dorucovatelka prac.doba 6-14 alebo ist do maleho obchodiku 6:30-12 na dohodu iba a bez vikendov..odrádza ma na tej pošte hlavne zima platovo by to bolo kusok viac ako v obchode ale to by mi nejak nevadilo.neviem sa rozhodnúť
@barbora9312 určite obchod , vsetky poštárky co chodia bez auta majú môj obdiv. Ale ak máš spadovu postu ako naša mladá poštárka, čo chodí Autom, lebo ma viac malých dedín, ta to ma v pohode. Ale tiež to nie je výhra, keď roznasa dôchodky chodí s peniazmi. Určite obchod, si v teple, suchu
TPP je lepsi ako dohoda. No co sa tyka prace, asi lepsie obchod. Len ci to ozaj bude ta pracovna doba tak. A samozrejme, ze v obchode zarobis menej, lebo mas menej hodin.
Robila som postarku a po tejto skusenosti by som si vybrala rozhodne ten obchodik 😀
Moja mamka je postarka. Urcite obchod. Momentalne je situacia u postovych dorucovateliek taka, ze nebudes len roznasat postu za kazdeho pocasia ale aj roznasat letaky, ponukat žreby, poistky,pozicky,sporenia,uvery ....a Boh vie co si este vymyslia aby sa zachranili
@autorka Robím poštárku dorucovatelku,je to náročná a zodpovedná práca.A chodiť za každého počasia.Nie každá by to robila.
@barbora9312 vies, ze na dohodu mozes robit len 10 hodin tyzdenne? Takze ak ta chcu od 6.30-12.00 na 5 dni v tyzdni, tak to bude pekny odrb. Peniaze na ruku a ked pojdes na PN, matersku... horko zaplaces. A to nespominam dochodok. By som sa im vy..... na ten ich obchodik. Maj rozum.
Ja som po materskej nastúpila zrovna na poštu. Po roku som požiadala o preradenie, uvoľnilo sa miesto v kancli. Ak ti nevadí slapat kilometre a nemáš traumu z počasia, tak posta je za mňa top zamestnávatel pre matky s malými deťmi. Žiadne problémy s PN, OCR, dokonca som vedela prísť neskôr atď. Ale dnes už veľa záleží, v ktorom meste, dedine, lebo posta je viac kolporter ako postar. To bol dôvod, čo mňa zabíjal, že som mala 1400 dorucovacich miest, a dva dni v týždni pustili po 3 druhý letákov. Takže som mala vo vozíku asi 250listov, nejakých 100 doporučených a 4000letakov. Keď padol sneh uprostred januára a bolo mesto prekvapene, tak som doslova vozíkom odhrabavala cestu.
A ešte bolo super, keď som zastupovala na dedine, ladvinku s dôchodkami na sebe, a zrazu vyletel pes, kusol do ladvinky, potiahol a zrazu takeeeeee teplo 😂 odpálil ten psisko 4600€ a mne nechceli nafasovat nove gate 😁😁
Nooo...v takej zime si už chodila 5 hodín? Alebo aj keď prší, páli slnko, ....obdivujem poštárku