Poslali by ste životopis?

1. júl 2024

Dobré ráno, chcem sa spýtať na váš názor, či sa to hodí alebo nie 🙂 Chcela by som do agentúry poslať životopis, nie reagovať na ponuku, len poslať životopis s tým, že by som sa zaujímala o takú a takú prácu. A teda v prípade, že budú zháňať niekoho na takú pozíciu, tak ma môžu kontaktovať. Robí sa to? Či sa len klasicky reaguje na ponuky ktoré zverejnili?

ibrunova
1. júl 2024

Ja by som neposlala.

vroni
1. júl 2024

Robí sa to úplne bežne. Iná vec je, že úspešnosť takéhoto zasielania je nižšia.

mamina7070
1. júl 2024

posli len treba pripojit aj suhlas so spracovanim osobnych udajov

really8
1. júl 2024

Jasne posli. Posielala som do milion firiem takto. Niektore sa ozvali niektore nie. Co tym stratis? Nic

chrobak7
1. júl 2024

Pracovné agentúry evidujú nie len pracovné ponuky, ale aj uchádzačov o prácu. Ja som si tak našiel prácu. Poslal som životopis do prac. agentúry a práve mali takú pozíciu otvorenú, na ktorú som sa hodil. Poslali ma na pohovor a prijali ma.

Je veľa firiem, čo nechce priamo inzerovať, alebo nechcú zverejniť, aká firma pozíciu ponúka, tak obsadzujú voľné miesta cez pracovné agentúry. Ide najmä o manažérske pozície, alebo tie odbornejšie. Alebo keď sa naraz obsadzuje viac pozícií. Ani tá, čo som písal hore, nebola zverejnená. Alebo možno bola, ale pod hlavičkou tej pracovnej agentúry, nie firmy, ktorá človeka hľadala.

Len nemáš zaručené, že ti nájdu prácu - oni sú závislí na tých pracovných ponukách.

melanta
1. júl 2024

Ako už napísali viacerí, áno. A ako bolo spomenuté, nezabudni priložiť súhlas so spracovaním osobných údajov. Kancelárie bežne ako prvé pozerajú do svojej databázy, či majú u seba vhodných kandidátov.

luccija
1. júl 2024

Určite áno, kamarátke zavolali po krátkom case a zmenila prácu.Ved na to tie agentúry su