Poslali by ste životopis?

7. jún 2024

Pracujem v jednej firme, ktorá je príliš veľká na to aby sa o vás priveľmi zaujímali ale dosť malá na to aby vedeli ako sa voláte, odkedy ste tu a na akej pozícií pracujete. Uvoľnila sa vyššia pozícia než je moja aktuálna, korektné by som bola na "jednej úrovni" s mojim nadriadeným.
Rozmýšľam, či reagovať na ich ponuku. Je to možno trocha mimo mojej ligy, preto mám strach čo si pomyslia. Obávam sa, že si spravia zo mňa dobrý deň a postarám sa o zábavu celej firme.

domkakvet
7. jún 2024

Ak ta nikto v praci neoslovil, alebo ti to neodporucil, tak nie.

veklipo
7. jún 2024

Jasne, ze sa máš prihlásiť. Tie obavy sú len v tvojej hlave. To je pre všetky ženy typické. Chlap by veľmi neváhal.
Ber to tak, ze nemáš čo stratiť.
Ale informuj o tom svojho nadriadeného vopred.
Držím palce!

deti95060810
7. jún 2024

áno poslala...
spĺňaš dúfam všetky podmienky čo požadujú.

melanta
7. jún 2024

Samozrejme. Kto mlčí, sa nikam nedostane. Ak nemá správneho manažéra, ktorý svojich ľudí podporuje. Ja som sa prihlásila svojho času v korporáte o vyššiu pozíciu, ako mala moja vtedajšia šéfka. A dostala som ju. Ak spĺňaš podmienky, vyskúšaj. Ale informuj svojho šéfa, že si prejavila záujem o danú pozíciu, nech to vie od teba. Je to korektné. Držím palce.

cookie29
7. jún 2024

Samozrejme. Predpokladam, ze nadriadeny ma tiez nadriadeneho nie? Mozes sa aj osobne informovat, respektive na RH, neviem, ake su zvyklosti vo vasej firme.

vikusjk
7. jún 2024

Jasné. Korektný postup by bol, že o tom povieš svojmu nadriadenému, alebo - ak váhaš, tak si s ním daj 121 a prejdi si to s ním v zmysle, že si videla túto pozíciu a máš záujem sa prihlásiť. Vystupuj sebavedomejšie, než že "bojím sa, že je to mimo mojej ligy". Ak už nič iné, tak aspoň budú o tebe vedieť, že máš záujem sa posúvať a rásť

kavenkaa
7. jún 2024

Určite by som do svojej firmy neposielala životopis. Podľa vzťahov by som oslovila buď svojho nadriadeného, alebo nadriadeného pre danú pozíciu, prípadne HR.. a otvorila tému, že ťa zaujala tá pozícia.

barborachors
8. jún 2024

@veklipo lenže chlapa po neúspešnom pokuse o postup nikto nesikanoval, nevysmieval sa mu a neohovaral ho po chodbách. Na žene sa každý rád povezie, aká je to chudera, co sa snaží niekam dostať.

veklipo
8. jún 2024

@barborachors to stále nie je dôvod, aby to nevyskúšala.