Ahojte, zamýšľam sa nad prácou popri dieťati (2,5roka). Pracovala som v školstve, ale pochybujem, že by ma zamestnali popri malom dieťati. Viem, že tam uprednostnia stáleho spoľahlivého pedagóga. Rozmýšľam, čo by som iné mohla robiť tak, aby som mohla ráno na kľude odniesť dieťa do škôlky a naobed, postupne poobede si ho vyzdvihnúť.
Napadlo mi, že vraj Lidl poskytuje pohyblivú pracovnú dobu. Neviete poradiť ešte niečo?
pre matku s dietatom nie je nic idealnejsie ako skolstvo z vlastnej skusenosti sla som od 18 mesacneho ucit (predtym som robila v it firme )
pracujem v skolstve a drviva vacsina kolegov su malde ženy s malymi deťmi...ziaden problem....zaleži v ktorom kraji/okrese sa nachadzas a co ucis? (lebo nie vsade je dostatok miest - to je jediny problem,a le nie ten, cot y psies)
školstvo je pre mamičku naozaj ideálne, ved si vieš dohodnúť prac.úväzok, ak učíš na prvom stupni, končíš o jednej....predavačka jedine ako brigádnik v menšej predajni ale opäť sa musíš dohodnúť s vedúcou na čase ktorý ti vyhovuje, lebo veľa obchodov to má tak že brigádnika zavolá keď ho potrebuje, teda nie hocikedy.....a samozrejme žiadny zamestnávateľ nie je nadšený ak sa zamestnáš a budeš stále na OČR lebo dieťa je choré.....
Nic idealnejsie ako skolstvo neexistuje.
Osobná skúsenosť, nastúpila som do školstva ked mal syn 2 a pol roka, a nebol absolútne žiaden problem... a nastupila som do noveho zametnania. Skús vyskúšať , lebo ja som maxinalne spokojná. Nemusím riesit s kym ostane dieta cez prázdniny, nepracuje sa denná / nočná, poobede koncis tak ze si v pohode dieta vyzdvihnes zo škôlky....
švagriná má výborné podmienky v pekárni.... dohodla si pracovnú dobu od 7 do 15 h....
Je to časť pekárne kde pečú zákusky... inak mi povedala že keby nie prac. doby tak odtiaĺ ide preč - to je jediné čo jej vyhovuje...
Robím v školstve 15 rokov, pri prvom dieťati som nastúpila, keď mal 2 roky,pri druhom,keď mal rok
Ďakujem za rady. Pracovala som na 1.stupni 5 rokov, prešla som pohovormi a zo skúseností viem, že ak im poviem, že mám malé dieťa, tak ich odpoveď bude, že uprednostňujú iného kandidáta. Prešovský kraj, je univerzitný kraj, tu na každej škole je xy žiadosti na 1 miesto 😔
Skúšaj, skúšaj nič lepšie ako škôlka, škola pre matku s deťmi nie je....skús aj ty predavačku, ale dajú Ta vykladať ťažké veci, do skladu ani pokladna nie je terno.
ano, prešovský a košický kraj práca v školstve iba po známosti ☹ A v Lidli síce píšu, že 20, h týždenne ale najmä poobede a v sobotu, keď je najviac ľudí
Prešov áno, to je, študovala som tam, ale ostať by som tam neostala.... V ZA kraji by si nemala problém, každoročne len v našom okrese je veľa voľných miest učiteľov pre 1.stupen...aj tento rok, tu na to už asi nik nemá nervy....mám taký pocit....a kvalita ide dolu vodou
@sendy1977
@sorciera24 ďakujem za pochopenie, je to tak. Síce, na prekvapenie sa mi posledné 2 roky podarilo zamestnať v PO, v ZŠ bez známostí, no to som bola vtedy bezdetná a flexibilná....
prečo by mali mať v školstve problém so zamestnaním matky malého dieťaťa? Ešte som o takom niečom nepočula, myslím si, že naopak, že práve tam, by mali mať pochopenie. Vyskúšaj a uvidíš.