Mile zienky, neviem, ako sa rozhodnut, uz som zufala z mojej situacie, preto vas chcem poprosit o vas nestranny nazor na moju situaciu.
Mam 3 rocneho synceka. Od 1.9. sme nastupili do skolky a ja som sa vratila do prace. Pracujem ale na callcentre, kde mame smeny od 7:00 -15:15, 8:00 - 16:15, 9:00 - 17:15, 9:45-18:00 a 10:45 - 19:00. Kazdy tyzden mam jednu smenu. Skolku mame otvorenu od 6:30 do 16:30. Syn navstevuje skolku v meste kde byvame, ja do prace dochadzam. Cesta do prace mi trva 35 minut. Manzel pracuje ako projektovy manazer, vacsinou od vidim do nevidim, ale orientacne od 7:00 do 17:30 a dlhsie. Pre maleho mi nema kto chodit( stari rodicia pracuju a navyse byvaju od nas daleko), opatrovatelku si nemozeme dovolit ( a ani nechceme, kedze maly je dost specificke dieta a tazko prijima cudzie osoby).
Este pred nastupom do prace som sefku prosila, ci by sme vedeli moju situaciu nejako riesit, ze by trebars dala na administrativu, kde by som mohla chodit do prace o 7:00 do 15:15, aby som stihala pre maleho chodit. Povedala, ze ved nejak sa to vyriesi. Jasne, ze sa to nevyriesilo. Napokon som dospela k tomu, ze som pisomne oslovila riaditelku ohladom upravy pracovneho casu v zmysle §164 ZP o 7:00 - 15:15. Jasne, ze mi to zamietli, aj ked dovody, ktore v zamietnuti uvadzaju su podla mna uplne irelevantne . Skor sa zamestnavatel boji toho, ze ked vyhovie s takouto ziadostou mne, ozvu sa dalsie mlade mamicky s podobnou ziadostou a budu mat problem.
druha strana pripadu je ale ta, ze som z mojej prace na nervy...je na nas vyvyjany velky tlak, sleduju minuty, ktore stravim na WC a ine veci, ktore radsej nebudem ani rozpisovat, jednoducho sila.... proste mam z tej prace uz vazne problemy , hnacky ked mam ist rano do prace, jednoducho tu pracu neznasam.
Zajatra mam mat sedenie s riaditelkou aj s veducim odborov. riaditelka mi naznacila, ze sa ma chce elegantne zbavit, ze mi radsej ponukne trosku vyssie odstupne, len aby to nemusela riesit...veduci odborov mi zas radi obratit sa na sud, ze to urcite vyhram.
nechcem zostat bez prace, aj ked mam VS, ovladam 2 jazyky, mam dlhorocnu prax...ale najst pracu v dnesnej dobe je velmi velmi tazke...navyse taku,aby som stihala chodit pre maleho do skolky. druha vec je, ze tu pracu neznasam.... obcas mam pocit, ze uz mi z nej preskoci...a neviem, co robit, ako sa rozhodnut...
zienky, viem, ze vyriesit si to musim sama, ale mozno ak sa tu najde niekto, kto riesil cosi podobne a prida svoju skusenost, budem vdacna.
@suz2 A inak sa necudujem, ze sa ta chcu elegantne zbavit, ked na nich ides zakonmi. Call centrum je praca, kde moze robit hadam hocikto bez kvalifikacie, nahradu za teba maju hned, tak preco by ta mali nechat robit im problemy. Nevravim, ze je to ferove alebo spravne, ale to je proste fakt. Osobne by som v call centre nerobila za nic na svete. Specialne nie ako clovek s vysokou skolou a dvoma jazykmi 😝
2 VS a si v call centre?
inak, sud asi nevyhras, ty nie si osamely rodic, mas muza
@maslenka47
@pribinak bohuzial je taka doba, 70% nas je tam s VS, kedze je problem najst inu pracu. Aktivne hladam uz 2 roky. Ak nemas niekoho, kto ta potlaci, tak smola
@suz2 určite by som na to nešla cez súdy. Načo? Prácu nenávidíš, vzťahy narušené, nevyhovuje ti pracovná doba, navyše si na prácu v callcentre overqualified, mohla by si robiť zmysluplné ... čo viac ešte potrebuješ ako signál, že je čas sa pohnúť ďalej? Prijala by som ponuku vyššieho odstupného a okamžite hľadala iné možnosti.
@suz2 Tak to je jasné že nie.. Stres nerobí dobre nikomu... Drž sa, mňa vyhodili po 9,5 roku z práce lebo som samoživiteľka, stále som pendlovala po brigádach, rok som mala TTP na dobu určitú, potom mi ostala ležať mama - vdova, s ktorou som bývala, aj s prebaľovaním som to mala /na opatrovateľský mi nárok nevznikol/ a sú to tri mesiace čo zomrela a zas mám len a len brigádu aby som ju mohla dať do škôlky a vybrať zo škôlky, no čo Ti poviem... Držím Ti palce!!!! Je divná doba, nikto nevychádza nikomu v ústrety, zamestnávatelia chcú výkon a ľudia si závidia i nos medzi očami...
radsej zober to odstupne a hladaj co by ti viac vyhovovalo 🙂
@suz2 A co mas za skolu ak sa smiem opytat? Hladas v odbore, ktory si vystudovala? Vykasli sa na ten call center.
@suz2 odisla by som z tej prace...
@slnecnica174 nie, pracujem v upne inom odbore... vystudovala som BOZP
@suz2 uplne ta chapem s tou pracou ja som este mlada baba, len teraz som skoncila vysku a tiez je to s pracou nijake to je jasne, ale ja odhliadnuc od teba nemam este starosti s rodinou, ale stravila som na skusku chvilku v call centre a kamosky chodili z roboty od nervov s placom...a este par razy po odchode mi vyvolavaju, ze ci nechcem pracu atd....poviem ti z toho call centra sudne ani inak nic nevydolujes, proste politika v takych pracach je o nicom...cize mas moznosti, ze bud to tam budes trpiet kym si nenajdes inu pracu alebo zoberies odskodne a vyriesi sa na chvilu aj situacia s dietatom a budes hladat pracu doma....
Moja švagriná mala problémy v práci a tak radšej išla na materskú....
@bonaqa2013 Vidis, to je najlepsie riesenie 🙂
@17alexis @suz2 to je take originalne a slovenske, hrat na city a obvinovat druhych z toho, ze ja som zostal(a) bez prijmu. Prepac, ale vzdy si za to moze v prvom rade ten, co bez prijmu ostal.
Zrejme ale nepises o sebe, lebo tvoj muz je tak velky manazer, ze nemoze vyzdvihovat dieta zo skolky. Takze nemozete byt bez prijmu.
Drzim palce aby si si nasla zarobkovu cinnost, ktora ti bude vyhovovat. Niekedy vsak zial je potrebne spravit ustupok (ci uz v rozsahu pracovnej doby, alebo napriklad platu) a hlavne zmenit pristup a nestazovat sa, ze za tvoju situaciu mozu vsetci, len nie ty.
@maslenka47 ty nusis byt uplne dokonala zenska, co?
@suz2 Pokial tu pracu "neznasas", tak odtial odid a nevyhovaraj sa na dieta. Problem so skolkou do 16:30 budes mat v kazdom zamestnani, ked chces zarobit aspon na dochadzku. To budes musiet riesit nejako inak - bud ciastocnym uvaznom, alebo tou opatrovatelkou (ze syn nema rad cudzie osoby je blba vyhovorka, holt si bude musiet zvyknut - zije predsa medzi ludmi, nie v izolacii, tak je normalne a ziaduce, aby sa stretaval aj s novymi ludmi), alebo zamestnavatelom, ktory bude ochotny ti prisposobit pracovny cas.
Ano, mozes sa tahat aj po sudoch, ale to je jednak na dlhe lakte a potom to tvoje pracovne prostredie nijak nezlepsi. Skor naopak, ti to spocitaju na pracovnych vztahoch. A stoji ti to za to?