Poraďte pracovnú agentúru - zahraničie

ollynka
18. feb 2014

Viete mi poradiť neakú serióznu agentúru ,ktorá sprostredkuje prácu do zahraničia? Ak by bolo možné overenú agentúru,..ďakujem veľmi pekne

le27
19. feb 2014

ja som bola cez Otto ... mozno vela ludi nadava na nu, ale ja nemozem povedat nic zle... ziadne sprostredkovatelske poplatky si nepytali... urobila som vstupny jazykovy test (na PC som len pocuvala a potom som odklikla spravnu moznost) .. ja som nevedela z anglictiny ani trt, nikdy som sa ju neucila a presla som skoro na plny pocet... podpises zmluvu a do tyzdna si vonku... najcastejsie do holandska maju ponuky, no najde sa sem-tam aj nemecko...vonku sa nemusis bat, ak nevies jazyky, lebo do polstiny sa zabehnes po mesiaci a nemas s nicim problem...vsetko su tam poliaci manazeri...polsky doktor takze vsetko sa tam da zvladnut...nemusis po vyplate nic chodit platit...ubytko, zdravotna sa ti strhava zo mzdy, nemusis si vytvarat bankovy ucet, lebo ti staci ten slovensky (co je kruci vyhoda, ak sa rozhodnes pre uver, ked uvidia, ake obraty tam mas paradne), do roboty ta vozi otto mikrobus..azda jedine na co sa treba pripravit je to ze agentura ti tu na slovensku nevie povedat co a kde budes pracovat...ci to bude sklad s oblecenim, potravinami, elektronikou, sklennik atd - proste nevies.. to si zaraduju uz manazeri tam podla toho, kde aktualne treba ludi...ale je to pohodicka ja som prvy polrok pracovala v kancli, kde som len skenovala papiere...ked tam bolo menej roboty, tak ti agentura dava moznost ist do nejakej inej firmy robit, ktoru ti oni ponuknu - aspon nesedis doma bez penazi...proste ja na nich nic zle nemozem povedat..bola to moja prva skusenost so zahranicim a najkrajsie roky mojho zivota 😉

ollynka
autor
24. mar 2014

tú prácu som chcela pre manžela,......ale musela si komunikovať v cudzom jazyku a rozumieť aspoň niečo, čo od teba chceli? Môj manžel tiež nevie bohviečo z angličtiny.
@le27

le27
25. mar 2014

tam za nás všetko riešili poliaci...zo začiatku som im nerozumela ani slovo, ale niektorí boli fajn a snažili sa čo-to rozprávať slovensky...po mesiaci som im už rozumela a po dvoch mesiacoch som kvákala aj ja niečo polsky :D

le27
25. mar 2014

@ollynka ale aj tak všetko to tam bolo len sk-cz-pl zoskupenie, občas si zabudla, že nie si vo svojej rodnej krajine 🙂

palculienka192
23. nov 2015

Teraz Ti Otto agentúra vie presne povedať do akej prace pôjdeš. Aj kde asi približne budeš bývať. je pravda, že najprv musíš prejsť testami z jazyka, ale do Holandska sa vždy niečo nájde.