Poraďte osvedčenú prácu z domu popri materskej

lenka458
19. apr 2023

Ahojte, prosím poraďte nejakú dobru a osvedčenú prácu z domu na 3-4h denne. Žiadny predaj ani ponúkanie kozmetiky, nakoľko nemám komu ponúkať. Taktiež žiadne bitcoiny ani nic podobne. Hľadám niečo na spôsob spracovávania webu, poprípade riešenie mailov so zákazníkmi alebo nieco podobne. Alebo mi poraďte ako si vybudovať stály vedľajší príjem.

klarissa25
19. apr 2023

Prekladatelstvo, účtovníctvo, doučovanie

melanta
19. apr 2023

Niečo na spôsob spracovávania webu? To je čo? Myslíš tvorba webových stránok? Asi ťažko by som ti také niečo ponúkla, keď to ani nevieš pomenovať. Skús napísať čo vieš, aká je úroveň práce s excelom a aké jazyky ovládaš (pýtam sa iba na tie, kde je ovládanie aspoň na úrovni B2). V rámci profesie ťa nezaujala ani jedna pozícia, ktorá je full remote? Aktuálne je ich tam takmer 500, konkrétne presne v tejto chvíli 484.

annamalaga
19. apr 2023

Skôr si urobiť nejakú školu externe, uctovnictvo( neviem, či by ti kurz pomohol ku novej práci bez praxe), ovládať anglicky jazyk, nemecky jazyk, ono taká práca na doma je náročná, tam treba vedieť niečo, ináč bez šance.

lenka458
autor
19. apr 2023

Milé dámy @melanta a @annamalaga , pred materskou som robila v presne týchto odvetviach prace. Presne pomenovanie to malo coordinator eshopu a takisto som sa venovala vytváraniu cenových ponúk v Exceli, komunikácii so zákazníkmi, kde išlo o tovar za desiatky tisíc €. Takže skúsenosti určite nejaké mám. Momentálne na materskej bohužiaľ neviem nájsť nič, čo by sa netýkalo kozmetiky atd. Jasne, profesiu som taktiež pozerala, ale je jednoduché pozrieť koľko tam je ponúk, ale keď ich rozkliknete, zistite, že to nie sú prace na 100% z domu. A ak mi nemáte čo ponúknuť, tak vôbec nerozumiem načo sa zapájate do diskusie 🙂

timilv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
19. apr 2023

@lenka458 keď som spomenula profesiu, tak som písala pozície, ktoré sú výlučne práca z domu, t.j. full remote. To, čo si robila pred MD/RD, väčšina žien tieto práce robí potom aj počas MD/RD z domu pre toho istého zamestnávateľa. Jazyky si nespomenula vo svojej odpovedi, takže asi nie sú. Mám v ponuke niekoľko full remote pozícií, ale žiaľ, nemám čo ponúknuť niekomu, kto nič o sebe nenapíše. Že si robila cenové ponuky v Exceli na tovar v hodnote desiatok tisíc eur je v podstate žiadna informácia. Nakoľko na vytvorenie cenovej ponuky v exceli postačuje podpriemerná úroveň excelu. Takže moja rada znie, ak chceš job, odpovedaj na otázky, ktoré ti kladie niekto, kto ti ten job môže ponúknuť.

lenka458
autor
19. apr 2023

@melanta ja som pýtala radu, ak niekto o niečom vie, nech ponúkne, poradí. Ak máte nejaké ponuky treba najprv tie ponuky vymenovať. Na inzerátoch sa takisto riadite ponukami, ktoré Vám sedia. Ak dobre viem, tak ten čo poskytuje prácu, tak povie o čo ide a čo vyžaduje. Prečo ja by som mala niekomu písat vo fóre moje skúsenosti a pisat mu aké jazyky ovládam, alebo neovládam, keď ani neviem čo mi chce ponúknuť ? Aj pri reakcii na inzeráty reagujem na tie, na ktoré viem že mám schopnosti a ak ich na danú pozíciu nemám, tak nereagujem 🙂 mne ide hlavne o serióznu prácu, pre ktorú nemusím otravovať druhých ľudí s ponukanim boh vie čoho. A prišla som si sem o seriózne ponuky, aby som si vedela z niečoho vybrat na čo mám a nie písať tu svoje schopnosti niekomu, kto ma očividne veľa reči, ale nemá mi čo ponúknuť. Ak by ste mali čo ponúknuť, tak sem s tým a ak budem vedieť že na to schopnosti nemám, tak bohužiaľ, nemám. Už som mala skúsenosť s xy ženami, ktoré mi písali aký prelomový job premna majú a nakoniec namna vyvalili TianDe a podobne blbosti na ktoré nemám náladu ani čas. Takže asi radšej budem ďalej scrollovat tu profesiu ako písaním niečo sem na tento modrý konik, pretože toto je moja prvá otvorená diskusia a akurát tak som sa tu presvedčila o tom, že ženy na tomto fóre asi nerobia nič iné ako sedia a vyvyšujú sa nad druhých, ktorý žiadajú o pomoc.

martinkatinka
19. apr 2023

@lenka458 vytvor si ponuku a cakaj, kto sa ti ozve. Ale nie tu na MK, ale na strankach, ktore sa tomu venuju 😉

martinkatinka
19. apr 2023

@melanta ty mas bozsku trpezlivost 😉

melanta
19. apr 2023

@lenka458 ja som headhunter, ja neponúkam pozície, na ktoré sa ľudia hlásia. Neponúkam pozície, ktoré nájdeš kdekoľvek zverejnené. Ja mám ponuky a oslovujem aktívne ľudí na základe toho, že viem, že sú vhodní kandidáti. Mám 3 ponuky na bežnú administratívnu prácu, každá je práca pre zamestnávateľa z mimo SR, každá absolútne full remote, každá príjem cez 2000 eur. Ľudí na tie pozície si nájdem. Takých, ktorým nerobí problém to, prečo by mi mali písať svoje zručnosti a ktorí nemajú pocit, že sa vyvyšujem preto, že sa pýtam na zručnosti človeka, ktorý hľadá prácu. Pretože TY si ten, kto niečo chce. Ak pre to nie si ochotná urobiť jednoduchú vec, ako napísať svoje zručnosti niekomu, kto ti môže ponúknuť job, tak veru, roluj ďalej profesiu.

melanta
19. apr 2023

@martinkatinka neviem, či je to trpezlivosť. Vytáča ma to, ak niekto niečo chce od druhého, ale bude sa tu biť do hrude, že prečo by mal písať aké má zručnosti. No veď nech nepíše. Ponuky dostane ten, kto napíše. Hoci mám skúsenosť, že najviac takto vykrikujú tí, ktorí tých zručností moc ponúknuť nevedia a toto je obranný mechanizmus.

annamalaga
19. apr 2023

@lenka458 pozri sa, ja chodím ako drbnuta po pohovoroch, a to mám ešte DMO, polovičný invalidný, som škaredá. A chodím. Ale keď si taká sprostá ako ja, že vie jazyky na minimálnej úrovni, manuálne robiť nemôže, tak ta nezamestnajú, ja nemôžem kvôli tomu, že mám invalidný ísť ani do takých robot manuálnych. Pre neschopakov prace nieto.

annamalaga
19. apr 2023

@lenka458 a je tu o tom x y tém, proste si musíš poradiť sama.

melanta
19. apr 2023

@annamalaga vôbec si nemyslím, že si neschopák. Registrujem ťa tu na MK, nie s každým názorom sa stotožním, to je normálne, ale všeobecne ťa vnímam pozitívne. Beriem, že človek to má ťažšie, ak má ID (pretože veľa ľudí hneď škatuľkuje), beriem aj to, že vizuálna stránka tiež vie urobiť veľa. Ale netreba byť na seba až takáto zlá. 😉 Kľudne mi napíš ss ak chceš, ak by som mala v budúcnosti prácu resp. by som o takej vedela, kde budú postačovať zručnosti, ktoré máš, rada ti pomôžem.

martinkatinka
19. apr 2023

@annamalaga nevyzrvihuj svoje negativne stranky. Venuj sa tym pozitivnym, uz len to, ze sa snazis je celkom fajn....treba na sebe pracovat. Autorka vsak posobi, ze nech sa paci, tu ma mate a berte si ma, ponuknite mi, dajte mi.... Ale nic pre to neurobi....

annamalaga
19. apr 2023

@martinkatinka ďakujem, pojdem teraz ešte na jazykovú školu, ale chcem autorke povedať, že prácu z domu už robia len ľudia, čo sú zabehnutí , nie čo sa pýtajú inych

martinkatinka
19. apr 2023

@annamalaga vidis, ja napriklad toto kombinujem. Pracujem na polovicky uvazok v obchode, kupila som si sijaci a vysivaci stroj, urobila kurzy, popracovala a teraz si tym ciastocne privyrabam. Zaroven sa snazim ostat v obraze v mojej povodnej praci a ked sa naskytne moznost, vratim sa tam na full time. Zaklad je spolahnut sa na seba, pracovat na sebe, vzdelavat sa. Ponuky nepridu same.....

xsandrax
19. apr 2023

V dnešnej dobe je ťažké si nájsť ,,dobrú" prácu, hlavne ak má človek nejaký ,,handicap"... U mňa sú to žiaľ jazyky, ale teraz popri RD sa to snažím zmeniť, aspoň v rámci možností 🙂 skus pozerať profesiu alebo napr. ja občas vidím aj v skupinách na FB ponuku práce 🙂 myslím skupiny napr. mesto kde žiješ a pod., lebo všade inde sa ponúka iba kozmetika, káva na chudnutie a zázračné aplikácie 😂

drahomirrra
25. apr 2023

@melanta 👍👍