Baví má výtvarne umenie, psychologia a duchovno rada čítam ezoteriku.
Problém je v tom že spoločnosť už nejaví záujem čo sa tohto týka je viac materialistická.
Poraďte mi prosím v čom sa mám zamestnať alebo čo ísť študovať aby ma to uživilo ale aj bavilo lebo inak to nemá podľa mna zmysel. Uspokojím sa aj s menším platom naplnenie je dôležité.
študovať možeš ísť hocičo..je len na tebe ako sa v tom dokážeš presadiť a či budeš popri študiu makať v odbore a hladať si priležitosti..niektori ludia maju tendenciu hovoriť že toto a hento je zbytočné študovať, že spoločnosť je inak orientovaná..je to len uhol pohladu..treba si len hladať čo kde, prezentovať sa v dobrom svetle a ukázať, že sa to dá..neboj sa ísť do umenia, psycho ani do duchovna..uspeješ..len si musiš veriť a cítiť, že to, čo ty ponúkaš ludom je správne a prospešné..držím palce ;)
no niekedy je ťažké nájsť niečo aby ťa to aj bavilo aj uživilo. A čo taká psychologička? Keď ťa to naozaj baví. Dobrých psychológov je veľmi málo. A môžeš ich smerovať tým správnym smerom aj ohľadne duchovna - meditácie, rôzne cvičenia, aby sa človek cítil lepšie. Myslím, že v dnešnej dobe to ľudia potrebujú ako soľ. Alebo môžeš ísť učiť výtvarnú a psychológiu. Môžeš učiť na umeleckej škole. Alebo viesť rôzne workshopy ohľadne ľudí - ako zvýšiť sebavedomie, ako nájsť svoju cestu a pod. Ako byť spokojný sám so sebou. Niekedy je to tak, že to, čo človek považuje za svoje poslanie, nie je dobre platené ale napriek tomu to robí, lebo v tom vidím zmysel.
tu ročne vyjde len na jednej vysokej škole stovky psychologov, soc.pracovnikov a neviem este co...a všetci bez znamosti končia v Tescu, alebo v zahraniči v skladoch
@monao však psychológovia sú dobre platení...ja by som to študovala...
@momoika soc.pracovníci možno, ale ak ideš na psychológiu a venuješ sa napr. aj autistom, chorým deťom a ich rodičom aby mali psychiku ako normálni ľudia tak to je dobre zaplatené cez poisťovňu...aj so starými ľudmi je to tak, s ŤZP ľudmi, invalidmi....
@carrot_apple a kde? Všetkych čo poznam su na urade prace...
@carrot_apple psychológ musí mať najprv x rokov štúdia, terapeutické výcviky na ďalšie roky je to na dlho.Dobry psychológ robí sám na seba a musí mať meno, prax, skúsenosti.Psycholog, ktorý robí niekde v škole, škôlke...zarobí pár eur.Ezoterika a rôzne duchovno teraz frci, ale musíš sa vedieť predať.Tazko radiť z tohto všetkého ezoterika, umelecký smer ...mi vychádza najlepšie tá psychologia.
@monao eeeeej dievča, tebe tak motyku do ruky, ty ezoterika 🙏🙄
@momoika no tak ja poznám 4roch a všetci majú otvorené svoje ambulancie a fungujú...
Psychologovia maju dlhe cakacky, nie za to, ze ich je malo, ale kvoli tomu, ze kazdy chce ist cez poistovnu a ta ma samozrejme svoje limity a nie s kazdym uzavrie zmluvu samozrejme, oni si strazia mnozstvo ukonov aj mnozstvo zazmluvnenych psychologov. K psychologovi na priamu platbu nemas problem sa dostat na radu v priebehu par dni, co mam skusenost.
Ja chcem autorku varovat pred prilisnym mavnutim rukou nad zarobkom - pretoze emocny stres a vypatie za placu, v ktorej zarobis skoro nic, je najlepsia cesta za vyhorenim - maju s tym problem vsetky pomahajuce profesie. Duchovne zit, venovat sa spiritualite a aj vela pomahat sa da aj pri inom zamestnani, ja to stiham a pracu mam totalne odlisnu - ale zarobi mi pekne na vsetko, tak nemam existencny stres ani pocit frustracie z 'nevdaku', ktory k tomu zial nevyhnutne patri :(
@monao a co praca s ludmi???Napr.socialna praca je to vdacna praca ak ti nieco vide.....podari sa ti to dosiahnut...