Ahojte baby, su tu medzi vami nejake, ktore ste si robili uctovnicky kurz? Ak hej, viete mi odporucit nejaku dobru firmu? Vdaka 🙂
ja som pred desiatimi rokmi cez urad prace si robila
To mi je jasné..ale tak kurz 3 mesačný stačí na základné účtovníctvo či ako to je baby?
Tak potom kurzy cez urady práce sú vlastne na čo?
Nechápem moc význam 3 mesačného kurzu, koľko tam toho naučia. Študujem na VŠ účtovníctvo 4. rok a aj tak je toho ešte veľa. A taká informácia - dávala sa požiadavka, aby účtovníctvo mohli robiť len ľudia s vysokoškolským vzdelaním, aby bola profesia na úrovní napr. audítorov.
@bielamacka3 Spýtaj sa na UPSVaR.
Zaujímavé ze pri kurzoch ktoré si platia je tiež písané ze mozno na plno robit uctovnicku
Tiez som studovala uctovnictvo na VS a nic mi yo nedalo. Potom som bola na kurze Jaspis a milion veci zacali davat vyznam. Ale aj tak vsetko je o praxi. Mozno ak by ti nejaka uctovnicka potom pomahala kym sa do toho dostanes
ja som robila v uctovnickej firme pred 6rokmi.. robila som pomocnu uctovnicku dva roky, popri praci som si urobila kurz podvojneho aby som to lepsie pochopila.. isla som cez jaspis a bol to. dobry kurz.. ale uplne sama by som si vtedy netrufla robit ucto.. teraz sa k tomu mozno vratim, ale ak sa podari budem robit iba malopodnikatelov tj jednoduche ucto.. chcem si znova urobit kurz pre oprasenie vedomosti..
@monula20 zalezi aj od toho ake ucto. chces robit muzovi.. ked ma par poloziek, nie nejaku firmu s obrovskym obratom tak by sa do toho casom mohla dostat aj s kurzom.. ale nie je to jednoduche a treba vela studovat aj pomimo a bolo by dobre mat niekoho kto ti v pripade ze nieco nebudes chapat poradi..
Mám dve baby pri mne čo sú účtovníčky..ale jasne bojím sa toho a muž no ma asi 20 ľudí zamestnaných v stavebníctve
Ja som len toľko chcela vedieť či keď si spravím kurz a dostanem sa do toho či to stačí na jednoduche účtovníctvo keď nemám VS..jednoducha otazka
@monula20 Ked sa do toho dostaneš tak ano. Otázka je ako rychlo sa do toho dostanes. A firma v stavebníctve s 20timi zamestnancami nie je sranda. Pozri ja mám strednu skolu. Pomaly 20rocnu prax. Bola som vsak doma s druhým dietatom skoro 4roky, áno sledovala som hlavne veci, robila par DP-rocnych ale mala som obavy pri nástupe do zamestnania min.rok v sept.
VS neznamena vôbec nic-tiez čistá teória pokial popri štúdiu niekde nepraxujes v obore.
Vysoká škola pre výkon účtovníčky nie je potrebná. Prax , vytrvalosť a schopnosť sa vzdelávať robi dobŕu účtovníčku a maĺa dávka talentu. VŠ je potrebná pre výkon znalca , audítora a daňového poradcu. Ale to že je vyšší level.
@evittam A kto hovorí, že nemám prax? 4 roky popri VŠ pracujem v obore. Hovoríš, že všetko na školách je len teória - bohužiaľ bez teórie prax nefunguje, dokonca aj zákony, postupy, nariadenia,... sú ako to ty hovoríš "teória". Najradšej mám, keď na VŠ frflú ľudia, ktorí na VŠ ani nechodili, kritizovať je ľahké.
@lusittagi Ja nikoho nekritizujem ani na nic nefrflem. Vyjadrila som nazor. Je dobre,ze praxujes. Lebo inak by ti ta teoria bola naozaj na dve veci. 😉 Ako tym slecnam na DU-pride ti trojstranove "vyhrazanie",ze mas niekde chybu, prides sa spytat,ze teda kde ked si žiadnu nenašla a slecna ti povie,ze nevie ale v PC jej svieti hviezdička....😫🤐
@evittam máš pravdu, problém je v tom, že 3/4 študentov študujú len kvôli titulu, pritom ich to nezaujíma a ani nebaví a potom to na úradoch a v štátnej správe vyzerá ako vyzerá a jediní, ktorí na to doplácajú sú tí, ktorí ich vlastne platia - daňoví poplatníci. Nuž čo, smutná slovenská realita :(
Ahoj tiež sa na to chystám len neviem stačí to ak chcem následne mužovi robit účtovníčka?