Chcela by som sa venovat uctovnictvu. Skoncila som aj strednu skolu, kde sme mali uctovnictvo 4 roky, len to bolo daaavno... Chcela by som zopakovat len poradite mi nejake dobre ucebnice? Mozno nieco stredoskolske? Alebo moze byt aj VS? Ako zacat? Dakujem...
Anna Cenigová - Podvojné účtovníctvo podnikateľov 2015 napr. v Martinuse
@hipuska No, tak len naštudovať Cenigovú ti nebude stačiť -aj keď ja na ňu nedám dopustiť. Ak si mala účtovníctvo na strednej škole a nikdy si sa tomu nevenovala, tak prepáč ale toto ti naozaj stačiť nebude - a to viem veľmi dobre o čom hovorím - som účtovníčka pomaly 20 rokov......Robiť účtovníctvo po prečítaní a naštudovaní pár publikácii s danou problematikou by som si v živote netrúfla.
Presne ako píšu baby, ja som tiež mala na OA 4 roky účtovníctvo, ale prax bola úplne niečo iné. Ja som šla na kurz účtovníctva, kde bola super baba čo nám všetko po lopate vystvetlila. Mne napríklad nepomohlo ani milión knižiek, musela som to vidieť v praxi, skúsila by som si niekoho nájsť, kto by ti bol ochotný ťa zaučiť, aj keď to bude ťažké, lebo tým pádom sa stávaš jeho konkurenciou.
Ved to mne je uplne jasne, ja len potrebujem knihu, kde si zopakujem pojmy a potom chcem tiez robit niekde kde sa zaucim.... Viem ze to je nadlho ale tak zase nie nemozne. Uvidim ako mi to pojde, potom mozno skusim aj kurz, len momentalne su vsetky uz rozbehnute a zacinaju az v jan.
@marcy77 Ja aj odporucam knihu Anna Cenigová - Podvojné účtovníctvo podnikateľov 2015 Tiez som ju brala z Martinusu, este pozri na http://www.kuponyzdarma.sk/ ja tam vzdy na Martinus najdem aspon postovne zadarmo k nakupu
Este som pozerala uctovnictvo pre obchodne akademie-Slosar, Slosarova 2 az 4 rocnik. Tak neviem ci je lepsie tu Cenigovu, vedeli by ste mi priblizne porovnat tieto publikacie? Ta od Cenigovej je od zakladov? Aj zakladne pojmy?
@hipuska a prihlas sa na nej odber newslettra
napr
http://www.bdrbb.sk/
skus stranku www.akouctovat.sk teoria i vyborne priklady pre studujucich i pre prax. su tam aj testy.
Určite Cenigová, a dôležitá je znalosť zákonov napr. Zákon o DPH , zákon o dani z príjmov, zákon o účtovníctve. Určite odporúčam ešte poradcu podnikateľa, tam je veľa rôznych príkladov. A potom treba s účtovníctvom začať v praxi, najprv ako pomocná účtovníčka.
Asi skus skor nejake kvalitne skolenie. Inak tiez uvažujem sa zamerat tymto smerom..