Poradíte spoľahlivú agentúru pre opatrovateľky do Rakúska?

aldream
1. jún 2013

Ahojte,
viete mi niekto poradiť spoľahlivú agentúru pre opatrovateľky do Rakuska? Čo som ponachádzala na nete, tak same negativa, ale kto mi odporuci nejaku,ktora nezdiera ludi??...vdaka!

aldream
autor
1. jún 2013

hm..nikto nic?

123zuzana
1. jún 2013

ahoj skus si pozriet EU-Netz ale pytaju si dost velky rocny poplatok ale zato su spolahlivy.. dufam ze som ti poradila.. 🙂

saskaqw
11. dec 2013
aldream
autor
19. dec 2013

@saskaqw dakujem🙂mas s nou skusenosti??alebo niekto z Tvojho okolia??

saskaqw
19. dec 2013

Mam s nou skusenosti,pretoze to robim necele dva mesiace a mala som uz prvu vyplatu

erika54
7. júl 2015

@saskaqw dobry vecer, neviem ci je tato tema esta aktualna. moja mamina 55r. prisla o pracu. je zdravotna sestra a chcela by skusit opatrovanie seniorov v rakusku. tiez som natrafila na tuto agenturu na nete - pride mi ako seriozna. ako to ale vlastne funguje?oni si potom nieco strhaju z platu?ci ako?mamina ma len zaklady nemciny. budem vdacna za kazdu info🙂

malinka158
7. júl 2015

@erika54 ahoj, nie oni si nestrhavaju nic s platu. Vyplata je priamo na ruku od rodiny. po turnuse prides domov a platis agenture, oni ti poslu sek alebo chcu aby si priamo platila soferovy v aute (musíš chodit iba ich dopravou). Rocny poplatok okolo 830 eur. dost vysoky ale zase maju este aspoň normalne platy.

erika54
8. júl 2015

@malinka158 aha, dakujem moc za info. lebo zasa na vlastnu past keby sla to ona sa tolko este nedorozumie a bala by sa, ani nikoho osobne kto je v rakusku opatrovatelkou nepoznam...takto ma dopravu a papiere bez problemov a po case sa da potom asi prejst nejako bez agentury...ked sa tam clovek trosku okuka, ci?

malinka158
8. júl 2015

@erika54 samozrejme ze potom neskor sa da aj bez agenturi 🙂 drzim prsty nech mamka najde co najskor pracu 🙂 ak mas este nejake otázky pokojne sa pytaj

erika54
8. júl 2015

dakujem🙂 viem ze odpracovane roky sa jej zaratavaju, ale ako je to s peniazmi. rata sa jej ten zarobok co tam zarobi na vypocet dochodku tu na slovensku ci ako to je?mozno sa pytam od veci, no naozaj nemam ani potuchy...dakujem🙂

malinka158
8. júl 2015

@erika54 tak toto presne neviem ci zarobok sa jej bude brat do úvahy aj na Slovensku. ale ak bude mat na Slovensku schvaleny dochodok moze si poziadat o dochodok aj s Rakuska. Lenze niektore zeny hovoria ze dostavaju strasne malo aj s Rakuska. Zavisi to od toho kolko si bude platit odvody.

tecko28
8. júl 2015

Atena je najhorsia, najviac zdiera. Manzel je cez Best-care uz treti rok taha a vysoka spokojnost

malinka158
8. júl 2015

@erika54 ak este mozem poradit, ak mamina nemá ziadne zavazky a moze vycestovat aj na dlhsie ako 2 tyzdne nech ide do Svajciarska. Zarobi ovela viacej ako v Rakusku.

erika54
8. júl 2015

@malinka158
@tecko28
dakujem za rady, nieco teda skusime vymysliet🙂