Ahojte,
viete mi niekto poradiť spoľahlivú agentúru pre opatrovateľky do Rakuska? Čo som ponachádzala na nete, tak same negativa, ale kto mi odporuci nejaku,ktora nezdiera ludi??...vdaka!
ahoj skus si pozriet EU-Netz ale pytaju si dost velky rocny poplatok ale zato su spolahlivy.. dufam ze som ti poradila.. 🙂
@aldream
skus agentúru http://www.atena.sk/
Mam s nou skusenosti,pretoze to robim necele dva mesiace a mala som uz prvu vyplatu
@saskaqw dobry vecer, neviem ci je tato tema esta aktualna. moja mamina 55r. prisla o pracu. je zdravotna sestra a chcela by skusit opatrovanie seniorov v rakusku. tiez som natrafila na tuto agenturu na nete - pride mi ako seriozna. ako to ale vlastne funguje?oni si potom nieco strhaju z platu?ci ako?mamina ma len zaklady nemciny. budem vdacna za kazdu info🙂
@erika54 ahoj, nie oni si nestrhavaju nic s platu. Vyplata je priamo na ruku od rodiny. po turnuse prides domov a platis agenture, oni ti poslu sek alebo chcu aby si priamo platila soferovy v aute (musíš chodit iba ich dopravou). Rocny poplatok okolo 830 eur. dost vysoky ale zase maju este aspoň normalne platy.
@malinka158 aha, dakujem moc za info. lebo zasa na vlastnu past keby sla to ona sa tolko este nedorozumie a bala by sa, ani nikoho osobne kto je v rakusku opatrovatelkou nepoznam...takto ma dopravu a papiere bez problemov a po case sa da potom asi prejst nejako bez agentury...ked sa tam clovek trosku okuka, ci?
@erika54 samozrejme ze potom neskor sa da aj bez agenturi 🙂 drzim prsty nech mamka najde co najskor pracu 🙂 ak mas este nejake otázky pokojne sa pytaj
dakujem🙂 viem ze odpracovane roky sa jej zaratavaju, ale ako je to s peniazmi. rata sa jej ten zarobok co tam zarobi na vypocet dochodku tu na slovensku ci ako to je?mozno sa pytam od veci, no naozaj nemam ani potuchy...dakujem🙂
@erika54 tak toto presne neviem ci zarobok sa jej bude brat do úvahy aj na Slovensku. ale ak bude mat na Slovensku schvaleny dochodok moze si poziadat o dochodok aj s Rakuska. Lenze niektore zeny hovoria ze dostavaju strasne malo aj s Rakuska. Zavisi to od toho kolko si bude platit odvody.
Atena je najhorsia, najviac zdiera. Manzel je cez Best-care uz treti rok taha a vysoka spokojnost
@erika54 ak este mozem poradit, ak mamina nemá ziadne zavazky a moze vycestovat aj na dlhsie ako 2 tyzdne nech ide do Svajciarska. Zarobi ovela viacej ako v Rakusku.
@malinka158
@tecko28
dakujem za rady, nieco teda skusime vymysliet🙂
hm..nikto nic?