Velmi by som ocenila nejaku serioznu ponuku, typ na akukolvek pracu v Anglicku pocas letnych prazdnin,vhodnu pre studentky..isli by moje 18 a 17 rocna dcera najlepsie v mojom doprovode (aj bez )na letne prazdniny..poradte prosim,ani tak nejde o peniaze za pracu,ale o naucenie jazyka,cize aj opatrovanie deticiek,len napr .za ucenie jazyka a byvanie.. najstarsia ma opartovatelsku skolu a mladsia sa uci na Obch.akademii,mame problem z angl.jazykom,ani doucko nepomaha,tak potrebujem nejake radikalnesjie riesenie 😉 ,vyslat ich nieco sa naucit realne do zivota,caka nas maturita z angl,,jazyka..v 😎 daka za akykolvek typ..PS: zufala mama 😎 😝
Z osobnej skusenosti viem, ze 17 rocna cudzinka pracu v Anglicku nezozenie, takze pre mladsiu dceru zostava len zaplatit nejaky jazykovy pobyt. Starsej odporucam ist cez nejaku renomovanu agenturu, napr. Student Agency, ktora ponuka kombinovane pracovno-studijne pobyty od 18 rokov. Minimalna dlzka takehoto pobytu je ale 12 tyzdnov, takze by dcera musela vynechat cast skolskeho roka, napr. 2 tyzdne na konci a tyzden na zaciatku. Prikladam odkaz na takyto kurz: http://www.studentagency.sk/pracovni-a-au-pair-.... Taketo mlade dievcata v ziadnom pripade neposielaj len tak na blinc alebo po nejakej pseudoznamosti tu z konika, moze to zle dopadnut. Ja som bola pred cca 6 rokmi s terajsim mazelom, vtedy este priatelom, v Anglicku cez nejaku nahodnu agenturu najdenu na internete, mali nam sprostredkovat pracu a zabezpecit ubytovanie. Postupne vysvitlo, ze cela agentura je jeden clovek hladany v Cesku pre kradeze aut, ktory v Anglicku zarabal na neuveritelne drahom prenajme izieb, ale ziadnu pracu nebol nikomu schopny zohnat. My sme vtedy po 6 tyzdnoch pracu nasli a aj sa z jeho ubytovania odstahovali, ale kopa ludi odisla domov s dlhym nosom, pretoze nevedeli anglicky a nemali sancu si nieco zohnat sami. Niektori zostali a robili v hydinarni, co bola najhorsia robota a nechcel ju robit nikto z domacich ba ani z cudzincov, robili tam len zufalci :(.
Sesternica bola minulého roku (v tom čase mala 17), pracovala ako upratovačka v hotely, ale potom to vymenila, išla do nejakej thajskej reštiky do kuchyne, lebo tam zarobila viac. Ale mala to vybavené po známosti, jej sesterka tam pracuje už 4 rok, tak má kontakty. Anglicky sa nenaučila nič, lebo v hotely boli samí poľaci a v reštike ázijčania, ktorým aj ona ledva rozumela 😀 Tak neviem či to má význam 🙂
Ahoj na pracu cez agenturu musi dcera dovrsit 18 rokov, a dalsia vec je ta ze ak aj ide strazit deticky anglicky musi uz vediet, ja som tak bola v irsku ked som mala 18, len na 3 mesiace ked boli deti doma zo skoly, ale funguje to tak ze agentura ti najde rodinky a tie potom telefonicky kontaktuju priamo teba, ja som s mojou host mom vykecavala 45 minut pytala sa ma na vsetko kde byvam skola kamosi zaluby a neviem ako su na tom tvoje dcery s anglictinou ale malokto by chcel auparku ktora sa s nimi nieje schopna dohovorit. To plati pre vsetky ponuky prace vacsinou ziadaju komunikativnu aj.
a škola neponúka nejaké študijné pobyty? trebárs aj na 4-5 mesiacov. Mám kamoša priamo v Londýne a bratranca v Manchestri a poviem ti, že sa naučili akurát tak po poľsky a nie po anglicky. Robiť au -par to treba aj anglicky vedieť aspoň porozumieť a hlavne, keď rodiny chcú takúto operku, tak mamičky ako doprovod tam určite nezoberú.
Radšej skús studens agency alebo prihlás baby na jazykový kurz celotýždňový.
chodila som na OA a v tom case uz ponukali zahranicne intenzivne jazykove pobyty vramci skoly a to sme teda kurna male mesto 😉 tolko k mladsej.. zila som v UK a tazko je najst pracu pre niekoho pod 18. a presne ako to tu bolo napisane, starsia nech vyskusa student agency, ale urcite ako au pair na tri mesiace je malo... myslim, ze 6 mesiacov - 1 rok byva taka normalna dlzka pobytu. a tiez co sa doprovodu tyka, urcite nech idu same, budu odkazane same na seba a budu musiet same zapracovat na tom, ked budu nieco chciet vediet, vybavit... 😉