Ahojte,
som zamestnana vo firme X uz dlhe roky. V januari t.r. som nastupila na MD, teraz v septembri prechadzam na RD. Ponukli mi pracu na plny pracovny uvazok v inej firme, kde je vsak praca tvoriva, teda najma z domu, takze sa da popri RD zvladnut. Navyse, je to praca len na dobu urcitu, preto nechcem vo firme X (kde som stale vedena ako zamestnanec na MD, resp. RD) davat vypoved.
Moja otazka - je to ok, ak uzavriem popri RD zmluvu v inej firme, pricom vo firme X nedam vypoved?
Druha otazka - z firmy X mi oznamili, ze mam narok na 25 dni dovolenky, ci si ich chcem vycerpat. RD mi zacina 13.09, zmluva u noveho zamestnavatela 20.09., je mozne cerpat u zamestnavatela X dovolenku? Mozem ziadat o jej preplatenie?
Asi vela otazok, ale moc by ste mi pomohli, ak sa najde skusena personalistka. Dakujem.
Ak pokracujes z MD rovno na RD len to oznamis zamestnavatelovi X. Dovolenka ti u neho ostava az dokedy znova nenastupis u neho do prace. Potom si ju mozes zacat cerpat. Kludne mozes pracovat popri RD, ale asi by som volila na dohodu aj kvoli odvodom
mozes kludne pracovat u ineho zamestnavatela, a vypoved vo firme X vobec nemusis dat
dovolenku by som si na tvojom mieste necerpala, da sa vycerpat po navrate z RD, a ak by ti aj PP skoncil, tak ti ju musia preplatit, inak sa nepreplaca